... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

SigSauerBang
Autor témy

E46/320d 100kw - pletenec výfuku (Kde zohnať výhodne?)

Piatok, 5. Februára 2010, 17:36

zdravím!
už asi 2000km mám problém so syčaním pripomínajúci netesnosť turba alebo tesnenia pod turbom alebo tesnenia pod výfukovým potrubím alebo dačo ,
ako keby salo falošný vzduch. Zvuk vychádza z miesta tunela ako je klíma ako sa tiahne pletenec výfuku. A kedˇ pootvorím okno vydáva to značne silný syčavý zvuk aj vonku okolo auta ako keby auto malo 2 turbá a výkon 600koní :P . zvuk má sýce taký ale výkon nie....
Skontroloval som všetky hadice od turba aj jednu aj druhú zapojené sú,všetky aj na intercoolery,neviem ani na to dojsť,čo to môže syčať.Na volnobehu,kedˇ stláčam plyn,tak to nerobí ,takže ani na jame sme na nič nedošli.Robí to iba v zábere, na hocijakom prevodovom stupni pod záťažou cca od 1700ot. pri 2000otáčok s autom šklbne a pri lahkom plyne to šklbe a seká s autom do 2200ot až pokial sa neustáli rýchlosť,pod plným plynom to nerobí... pri 3000otáčok syčanie prestáva,ale Stratil sa aj výkon motora,jeho maximálna rýchlosť je horkoťažko 200km/h ,predtým nebol problém 220km/h :lol: Takisto spotreba zretelne stúpla, pri 90-110km/h ekonomer ukazuje 7litrov, predtým ukazoval 4,5-5,0/100km.
Dnes po ceste do NR sa mi stalo,že mi brzdilo lavé predné koleso ,na snehu dokonca spínalo ABSko bez toho aby som sa len dotkol brzdy, kedˇsom postál na pumpe ,ľavý kotúč predný bol úplne žeravý,ostatné boli studené. potom kedˇ som vypal motor a naštartoval,tak už to nerobilo. Nemôže to byť nejaká podtlaková hadička alebo hadica,aby spôsobovalo to syčanie?
Lebo mne to syčanie stále logicky ukazuje naten pletenec,keĎže som neobjavil žiadnu hadičku odpojenú ani hadicu.
Môže deravý pletenec výfuku spôsobovať stratu výkonu a sekanie a syčanie?
VĎAKA

KOTOMAN BMW
Auto: BMW E46 320dA tour.
Kraj: Trnavský

Re: pletenec výfuku na 320d 100kw E46(Kde zohnať výhodne?)

Sobota, 6. Februára 2010, 09:26

pletenec mozes zohnat v auto kelly za 20€ len ten stary musis odrezat a odmerat aku dlzku a vnutorny priemer potrebujes,lebo minuly tyzden sme robili 100kw aj 110kw verziu 320d len ho potom musis prisposobit aby si chitil uhol
Škoda Felicia Combi 1.3 Mpi Ex
BMW 316iA E36 Compact Ex
Opel Omega 2.5 td Combi (BMW motor) Ex
BMW 325i E36 Coupe BMW M-Technic Ex
BMW 320dA E46 Touring facelift M-Packet 2

KOTOMAN BMW
Auto: BMW E46 320dA tour.

Sobota, 6. Februára 2010, 09:28

a ked pustis kurenie mas smred v aute ako dym
Škoda Felicia Combi 1.3 Mpi Ex
BMW 316iA E36 Compact Ex
Opel Omega 2.5 td Combi (BMW motor) Ex
BMW 325i E36 Coupe BMW M-Technic Ex
BMW 320dA E46 Touring facelift M-Packet 2

alfi666

Re: E46/320d 100kw - pletenec výfuku (Kde zohnať výhodne?)

Sobota, 6. Februára 2010, 11:13

deravy pletenec sposobi smrad... ale nie pokles vykonu....
hladaj nejaku prasklinu v hadiciach, alebo v samotnom sacom trakte (ten cierny plast na motore s 3 striebornymi pruhmi
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

SigSauerBang
Autor témy

Sobota, 6. Februára 2010, 14:50

KOTOMAN BMW napísal:
a ked pustis kurenie mas smred v aute ako dym

nie ,smrad v aute vôbec neni

SigSauerBang
Autor témy

Sobota, 6. Februára 2010, 14:59

alfi666 napísal:
deravy pletenec sposobi smrad... ale nie pokles vykonu....
hladaj nejaku prasklinu v hadiciach, alebo v samotnom sacom trakte (ten cierny plast na motore s 3 striebornymi pruhmi

Ale mne sa to zdá na tesnenie pod turbom alebo pod výfukovým potrubím,kedˇ to nemôže robiť pletenec.Kamarát mal taký podobný problém na ford probe 2.2i turbo benzíne a mal zlé tesnenie pod turbom. Na tom plaste s 3 pruhmi nie je žiadna prasklina,mal som ho nedávno dole,keĎ som menil žhaviče. Neviete aký je postup pri menení tesnenia na výfukovom potrubí a pod turbom? Pozeral som na to a je tam dosť zložitý prístup. Alebo ako zistím,či nemám deravý intercooler? Další Kamarát hovoril,že on mal dierku na intercoolery na Scanii ťahači a mal taký podobný syčavý zvuk ako teraz ja na 320d.
Ď

alfi666

Sobota, 6. Februára 2010, 16:08

Moze to byt aj to tesnenie medzi zvodmi a turbom.. vtedy by ale bol aj smrad a trochu aj dym... ked neni, tak kludne aj ten intercooler... tazko povedat....

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW

Nedeľa, 7. Februára 2010, 12:20

No to plechové tesnenie len tak z ničoho nič nepovolí.......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

alfi666

Nedeľa, 7. Februára 2010, 18:24

jj.. a okrem toho by bol aj smrad a zrejme aj dym... takze... skor tlakova cast od turba cez intercooler az po sanie...

SigSauerBang
Autor témy

Štvrtok, 11. Februára 2010, 18:00

alfi666 napísal:
jj.. a okrem toho by bol aj smrad a zrejme aj dym... takze... skor tlakova cast od turba cez intercooler az po sanie...

-cez víkend som sa s tým trošku babral, nenašiel som žiadnu netesnosť ani v sacom potrubí,ani v hadiciach,dokonca aj intercooler som kontroloval a nenašiel som tam nič. Jediné k čomu som sa nevedel dostať,bolo tesnenie pod turbom a tesnenie pod výfukovým saním. Musel by som tam dávať dole kryt ventilov,to znamená,že by som musel dávať dole aj trisky,lebo tie sú zašrobované na tom kryte ventilov,aby som sa k tomu dostal? Ak by som odpojil trisky,zavzdušnil by sa systém, a musel by som odvzdušňovať?

Keď som to rozoberal ,Našiel som jednu malú závadu, vákuový filter ledvom prepúšťa vzduch, ako som odpojil od neho turbo, prestalo hvižďáť ,predtým malo taký podobný zvuk ako pred odchodom turba, ale ked´že vôbec nekonzumovalo olej a nemalo nejakú extrémnu vôlu na tej oske ako sú lopatky,tak mi to nešlo dohlavy... Ako som odpojil tú hadičku,turbo už nehviždí... Takže objednávam nový filter vakuový.

Dálšia vec: teraz keď mám dole všetky kryty od motora a kryt ,čo drží pelový filter, tak je zretelne počuť odkial syčanie vychádza , zvuk vychádza od spoja turba a katalizátora výfuku alebo z miesta od sania, keďže sanie nebolo poškodené,ani tesnenia pod ním ,tak ešte ma napadlo: Mohlo by byť poškodené tesnenie : http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/S ... ead_cover/ pod vekom ventilov a spôsobovať to to syčanie a trhanie na lahkom plyne a stratu výkonu?

VĎAKA

TT-SIMIK

Piatok, 12. Februára 2010, 12:21

tým že si opojil hadičku od toho ventilu tak ti prestalo turbo hviždat,preto že si vyradil jeho vgt(variabilné nadstavovanie lopatiek turba), a preto ti to nehviždí.....a keď sa pojdeš odviest tak auto nebude mat výkon v nizkych otáčkach.....takže ten ventil, ak nieje zly tak vymena ti nieč nepomože......

no a čo sa týka tesnenia pod zvodami a turbom....tie ti len tak lahko neoidídu.....a ak by aj podfukovalo,mal by si to tam čierne......

a to tesnenie pod vekom filtra, tak to pochybujem....inak ja mám tiež smrad občas a si myslím,že to robí aj otočený výfuk do zeme, a ten dym sa vlní pod auto.....inak ak by si mal zle dotiahnutý kat o turbo,tak by mohlo aj tade podfukovať....ja som tam mal kat prasknuty....ps:inak mal by byt dobre dotiahnuty,lebo ako tesnienie funguje len tej konus na turbe a kate....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

SigSauerBang
Autor témy

Piatok, 12. Februára 2010, 16:43

TT-SIMIK napísal:
tým že si opojil hadičku od toho ventilu tak ti prestalo turbo hviždat,preto že si vyradil jeho vgt(variabilné nadstavovanie lopatiek turba), a preto ti to nehviždí.....a keď sa pojdeš odviest tak auto nebude mat výkon v nizkych otáčkach.....takže ten ventil, ak nieje zly tak vymena ti nieč nepomože......

no a čo sa týka tesnenia pod zvodami a turbom....tie ti len tak lahko neoidídu.....a ak by aj podfukovalo,mal by si to tam čierne......

a to tesnenie pod vekom filtra, tak to pochybujem....inak ja mám tiež smrad občas a si myslím,že to robí aj otočený výfuk do zeme, a ten dym sa vlní pod auto.....inak ak by si mal zle dotiahnutý kat o turbo,tak by mohlo aj tade podfukovať....ja som tam mal kat prasknuty....ps:inak mal by byt dobre dotiahnuty,lebo ako tesnienie funguje len tej konus na turbe a kate....

včera som sa odskúšal previesť s odpojenou hadičkou z toho vakuového filtra na turbo a bolo to presne tak ako hovoríš... Auto bolo lenivé v malých otáčkach, ale zaujímavé bolo aj to,že prestalo syčať a trhať aj skákať. kedˇ som to zapojil späť syčanie začalo znovu. A tuším som našiel aj konečnú závadu, syčanie začalo aj na neutráli ale také slabé a našiel som netesnosť v nasávacom potrubí s tymi 3 pásmi striebornými. Ako je lisované alebo lepené,tak odtial salo vzduch, vyskúšam ho zalepiť s lepiacou tavnou pištolou, uvidím,či to pomôže. Keď nie, kolko stojí nové,alebo,kde by sa dalo kúpiť aj so starého auta? Nechápem,ako to mohlo povoliť,pochopil by som,že povolia gumové tesnenia,ale,že povolí to hentam... Tie 320d 100kwatové,začínam mať pocit,že je to auto riadny šit, furt sa to len drbe :twisted:

TT-SIMIK

Piatok, 12. Februára 2010, 16:52

no tak už som sa stretol z prasknutým sanim aj na 110kw verzii....sám som takému predal sanie z mojeho motora kaputoveho.....takže nie že by to tebe salo vzduch,ale tebe tade turbo pretlačí vzduch, a preto ten vykon asi.....može tade aj sať,ale len na volnobehu.....ak je turbo v zábere má vyšší tlak,ako samotny podtlak a tak ti tade unikal vykon...laicky povedane....proste ti turbo tlačilo mimo motor......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

alfi666

Piatok, 12. Februára 2010, 19:20

SigSauerBang napísal:
a našiel som netesnosť v nasávacom potrubí s tymi 3 pásmi striebornými. Ako je lisované alebo lepené,tak odtial salo vzduch, vyskúšam ho zalepiť s lepiacou tavnou pištolou, uvidím,či to pomôže.

Keby si bol namna pocuval, tak uz som ti to hovoril pred par dnami.... a stou tavnou pistolou mozes lepit co chces, ale nie pretlakove sanie - PRETLAKOVE opakujem.... nesaje to tadial vzduch ale tlaci ho odtial von, kedze je tam tlak a nie podtlak

SigSauerBang
Autor témy

Sobota, 13. Februára 2010, 00:22

alfi666 napísal:

Keby si bol namna pocuval, tak uz som ti to hovoril pred par dnami.... a stou tavnou pistolou mozes lepit co chces, ale nie pretlakove sanie - PRETLAKOVE opakujem.... nesaje to tadial vzduch ale tlaci ho odtial von, kedze je tam tlak a nie podtlak

kamarát,ja som ťa počuval a presne som kontroloval,čo si vravel,ale som to prehliadol nejako,lebo to bolo také malé vyduté okom prehliadnutelné.Dnes som to zalepil s tavnou pištolou,je to zalepené a drŹÍ TO pevne nabetón.Ale asi som sa včera sekol.Včera som si bol istý,že to syčí odtial zo sacieho potrubia,no dnes som si pozval na pomoc kamoša,nech mi pridáva plyn,lebo Včera som si pridával ja a načahoval pomeZdi kapotu sa rukov na sacie a zdalo sa mi,že to odtial fúka.No dnes po prevezení sa po oprave sacieho som to bol otestovať a fučí to stále.Tak mi kamarát pridával aj ja jemu a obaja sme sa zhodli,že to fučí z nádobky serva,lebo aj motor je zadrbkaný od servooleja.aj miesto pod nádbou serva je od hydraulickeho oleja(nappr. alternátor,hadice serva,atď.... co s tým može mat servo? Inak ide mi aj ťazko tocit volantom a riadne to fuči po pridaní plynu od 2000-4000ot/min z okolia servonádoby. Ale stále mám podozrenie aj na to sanie,lebo včera išiel aj odtial prievan,ale dnes len so servo nádoby,ked sme to kontrolovali s kamošom.No po odpojení podtlakovej hadiČky od turba to nefuči vobec. Neviete nejakého majstra v okolí Trnavy na BMW dieslové?Už ma to nebaví sa stále rípať v tom chrápe. VĎAKA

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných