... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
creatine
Autor témy
Kraj: Žilinský

E46/320d 100kw - čerpadlo repas

Streda, 28. Júla 2010, 19:03

Máte niekto skúsenosti s repasom čerpadla ? Orientačná cena? Viete mi niekoho odporučiť ?
Chevrolet Kalos 1.2 ex
Škoda Octávia II 1,9 TDI 77kw Ex
E46 330d 135 kw 184 hp Ex
E46 320d 100 kw 136 hp môj Ex cukrík

lojmo
Auto: BMW X5 3,0d 160 kW
Kraj: Trnavský

Re: E46/320d 100kw - čerpadlo repas

Streda, 28. Júla 2010, 19:09

TT-SIMIK
Auto: BMW

Streda, 28. Júla 2010, 19:15

Mám dve funkčné čerpadlá cena do pm ak máš zaujem.....

Chalani už sme sa tu o tom bavili, prečo vlastne odchádzajú tie čerpadlá??? Ten elektomagnet sa pridrie z nejakého dôvodu???Zo zlého mazania to je???Alebo???A keď sa pridrie tak zhorí nejaký tyristor tuším za 5korun.....luky2208 a ostatný obnovme tu tému, nech tu ludia nevyhadzujú za repasy také kurevské peniaze,ked to vie opravit týpek na nete,tak to neopravíme my.....?????Veď vás tu je tolko čo máte 100kw motory,určite sa to v budúcnosti zíde,aj ked dúfam, že to nebudete potrebovať aby sa vám čerpadlo nepokazilo...!!!!!!Možno tresknem blbost,ale nekazia sa tie čerpadlá, keď ludia menia filtre a nepalnia ich naftov,alebo keď dlho auto štartuje dobre ho nemaže???Čo je primárny problém toho zaseknutia toho magnetu????...podme na to.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

ABRAM77
Auto: E46 320D 100kw
Kraj: Košický

Štvrtok, 29. Júla 2010, 14:25

Dost sa tu uz o tomto cerpadle popisalo, odporucam ti nastudovat zopar tem tuna alebo si daj do googlu VP44 psg5 repas cerpadiel... treba hladat vsade su ine ceny... vrelo neodporucam agat diesel z dovodu ze si pytaju za repas vela ale ak mas dost penazi kludne to posli aj tam, najlepsie je postudovat nieco na nete v okoli BA si to mozes nechat repasovat do 550€ a taktiez by som to neposielal do Polska na preletovanie tranzistora... Treba cerpadlo otvorit vycistit a nechat vymenit predsuvnik "vysoko pravdepodobne sa ti zadrel a nastal problem aj v RJ cerpadla".
BMW E46... great power 8)

patres
Auto: qupé
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 29. Júla 2010, 14:44

Len tolko, repas cerpadla na kamosovom passate 2,5TDI 800e !!!!

luky2208
Kraj: Prešovský

Pondelok, 2. Augusta 2010, 22:29

TT-SIMIK napísal:
Mám dve funkčné čerpadlá cena do pm ak máš zaujem.....

Chalani už sme sa tu o tom bavili, prečo vlastne odchádzajú tie čerpadlá??? Ten elektomagnet sa pridrie z nejakého dôvodu???Zo zlého mazania to je???Alebo???A keď sa pridrie tak zhorí nejaký tyristor tuším za 5korun.....luky2208 a ostatný obnovme tu tému, nech tu ludia nevyhadzujú za repasy také kurevské peniaze,ked to vie opravit týpek na nete,tak to neopravíme my.....?????Veď vás tu je tolko čo máte 100kw motory,určite sa to v budúcnosti zíde,aj ked dúfam, že to nebudete potrebovať aby sa vám čerpadlo nepokazilo...!!!!!!Možno tresknem blbost,ale nekazia sa tie čerpadlá, keď ludia menia filtre a nepalnia ich naftov,alebo keď dlho auto štartuje dobre ho nemaže???Čo je primárny problém toho zaseknutia toho magnetu????...podme na to.....

Kôli tomuto problemu som si to auto nekupil ale po čase som zistil že som to mohol spravyť,aspon by som si to mohol bez obav vyskušať opraviť na mojom keby sa mi to pokazilo :D . Je tu na fore aj navod na opravu ale kto sa do toho pustí ? Dnes mi pisal jeden tu z fora že auto mu stojí už rok a pol tak ak sa telefonicky spojíme a podebatujeme tak snad budem mať pokusneho kralika :mrgreen:
PS: jediný a hlavný problém je nedostatočné mazanie ktoré ma za nasledok zadretie presuvniku a odpalenie koncového stupna :( Takže meniť filter častejšie ! davať len kvalitnu naftu+ do nej volačo pridavať ! snažiť sa nejazdiť na menej ako 10L nafty v nadrži/nafta služi ako chladivo pre čerpadlo ! :-k Ešte jedna poznamka !!! Treba si dať občas premerať prietok/tlak dopravneho čerpadla,to že bzučí volačo pod zadným sedadlom ešte nemusí znamenať že do motora ide tolko nafty kolko treba !!!

TT-SIMIK

Utorok, 3. Augusta 2010, 07:57

Toto je ten smer ktorým sa treba uberať.....)))))))ak mi nejaké čerpadlo príde pod ruku tak ti dám vediet na skúšku a nebude sa opravovat za tie seny čo to robia,ale za lepší peniaz....je tu vela ludí s tým motorom.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

ABRAM77

Streda, 4. Augusta 2010, 08:32

ten kto bude vediet cerpadlo otvorit, vymenit predsuvnik a vycistit, a tiez opravit RJ cerpadla popripade ju vymenit. Samozrejme by bolo super aj ak by mal pristup trebarz na stolicu. Ten si moze otvorit na tuto temu VP44 (psg5) zivnost a ma zarobene aj keby bral za repas cc.500€. Viem len tolko ze akurat na skodovku SUPER Becko je ten predsuvnik o cosi drahsi ako na ostatne auta a aj cenova relacia je troska drahsia, ale inac bmw, audi, ford. saab ak sa nemylim, skoda a pod, su na tomto cerpadle zavisle a kazdy kto ma toto cerpadlo v aute vie aka je jeho zivotnost :-({|= .

TT-SIMIK

Streda, 4. Augusta 2010, 12:14

Ono možno nejde tak ani o chorobu tychto čerpadiel,ale skorej by som povedal že je to užívaním,kvalitou paliva, výmenou filtra palivového správneho tlaku čerpala podávajuceho a tak......lebo je to kus od kusu...poznám x 100kw a žiadne problémy,a poznám zase y 100kw a čerpadlá odchádzajú!!! Takže primárnym problémom bude to mazanie a chladenie čerpadla ako luky spomínal a potom od toho sa odvíja stav čerpadla a samozrejme aj počtom km.....takže uznávam že čerpadlo je nepodarok,ale ešte viak k tomu prispieva to čo som písal vyššie......takže predísť kazeniu tooh čerpadla sa podľa mna dá aspon na nejaké percentá predísť!!!!Či už kvalitnou naftou+nejaké kvalitné aditívum, častejšie menenie palivového filtra,hlavne ked sa tankuje na NO NAME pumpach, správnom servise pri vymienaní filtra aby bolo čerpadlo zaliate naftou a tak isto palivový filter,aby auto po výmene netočilo naprázdno tak.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

ABRAM77

Streda, 4. Augusta 2010, 16:17

ako pises SIMIK ta nafta a pridavanie aditiv robi strasne vela, ako som uz spominal z nafty sa roby mazlava latka podobna slizu a ta dokaze cerpadlo zaniest. Aditivum cerpadlo premaze a zbavy ho necistot, ja som osobne napisal aj do BMW email a odpoved znela takto: "určite viete, že životnosť tohto komponentu nie je neobmedzená. Vstrekovacie čerpadlo je veľmi jemná a precízna súčiastka, ktorá sa rokmi a kilometrami používania postupne opotrebúva až jedného dňa prestane plniť svoju funkciu. V prenesenom slova zmysle, keď si kúpite lampu – záruka je tiež len 2 roky na lampu ako aj komponenty ktoré prislúchajú k danému tovaru. Tak isto je to aj u vozidiel" pritom som len chcel vediet ako problem s tymto cerpadlom riesia nic viac a reklamaciu som v maile nespomenul ale budiz. Je to suciastka kaziva a naozaj ujo BOSCH musi rotovat v zemi ohladom tochto cerpadla preto, ze je to omyl co potvrdzuju aj ine znacky, tak trebarz ako priklad zasa mozem uviest facelift kde problem s cerpadlom nastane naozaj ojedinele. Ale hlavna otazka znie preco je ten repas na Slovensku tak drahy :?: :?: :?: . Ved je nemyslitelne platit za opravu 1000€ aj 800 je vela, nedava to logiku absolutne, niekto vie za taky peniaz zohnat agregat z rovnakeho auta aj s cerpadlo a funkcny :!: :!: :!: .

jurasek
Auto: E46 sedan 320d 330xi
Kraj: Trenčiansky

Streda, 4. Augusta 2010, 16:23

ja som daval minuly rok repas, v Bosch , s montazou a demontazou , opravou , 1150 e, ale nelutujem 2 roky zaruka je dost casu aby som nabehal 160 tisic km :D

paja
Kraj: Žilinský

Piatok, 6. Augusta 2010, 20:24

ak chcete dakdo skúsit repas na vlastnú past mám doma tri nefunkčné čerpadielka, darujem ich :smile:
*** 330cd***E46 lift M-paket(milacik) a 330 E92 novy clen :-)
530D E60 orientalblau
323Ci E46 hellrot
330D E46 lift schwarz II
320D E46 facelift titansilber
730dA E38 lift orientalblau

** PaP AUTO MARTIN **

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní