... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

nika91
Autor témy
Kraj: Košický

E46 318i 87kw uniká chladiaca

Dnes, 18:05

Ahojte, potrebovala by som poradiť - už dlhší čas mi uniká chladiaca. Viem, že je to choroba týchto e46. Auto prestalo kúriť a teplota motora svietila na červeno.
Dala som vymeniť vodnú pumpu, odvzdušnilo sa, nepomohlo. Prešla som 30km a už bola nadržka prázdna. Ako ďalšie sa vymenil termostat, opäť sa odvzdušnilo a nejakým zázračným spôsobom bol 2 týždne pokoj - priebežne som kontrolovala hladinu. No pred pár dňami opäť prázdna nádoba, doliala som, prešla som 70km a znovu prázdna. Pred 4r bola brusena hlava. Mechanik, ktorý auto robil, tak vravel, že pravdepodobne bude treba brusit znovu. Vravel mi aj o hadici, ktorá ide z expanzky do chladiča, že keď sa auto zohreje, tak je veľmi natlakovana.
Mám dať rovno brusit hlavu alebo ešte skúšať ďalej hľadať chybu? Je pre mňa záhada, že dva týždne po výmene termostatu neunikala a opäť začala, ale som len laik, tak možno to tak záhadne nie je :D
A rovnako som si všimla, že keď auto stalo cca 30h, vonku sucho, tak pod prednou častou motora, ako je remeň bola natečená (podľa mňa) chladiaca. Ak by to bolo prasknuté tesnenie hlavy, tak by ju tlačilo do motora a strácala sa tam?
Ďakujem.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 19 neregistrovaných