... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
ice.blade
Kraj: Bratislavský

Re: E46/318d/bi-xenony ZKW - vypadané paraboly

Pondelok, 16. Marca 2009, 20:33

hlasim sa dobrovolne na pokusy s parabolami 8) dnesky som si obehal par obchodikov kupil nejake somariny uvidime co sa podari... spreje a natery asi moc dlho nevydrzia ked su do 50 stupnov a xenon pali ovela viac ale zacneme postupne co by bolo naj :mrgreen:

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Pondelok, 16. Marca 2009, 21:03

dasto napísal:
no niesu nahodou na e36 kovove?

zda sa ti E46 ako E36? :lol:

tiez mam cockove, no neviem z coho su tie paraboly...

radik
Auto: e46 02/05 318d
Kraj: Prešovský

Utorok, 17. Marca 2009, 17:08

Tento problem som mal aj ja. Kedze som robil v BMW, tak mi to mechanici rozoberali a pozerali nato, uplne vypalene paraboly. Auto je 02/2005, po necelych 90tis. km sa to stalo, minulu zimu. KULANCIOU U VYROBCU NIC NEVYRIESITE, SKUSAL SOM TO. Zaujimave, ze sa to deje LEN na 318d so ZKW. Tento problem sa tyka svetiel ZKW ale nie AL. Skusal som paraboly pochromovat sprejom, bolo to ovela lepsie, ale tym, ze ich nastriekate prekryjete aj zarezy v parabole na lamanie svetla cez sosovku, cize svetlo je trosku nesumerne, ale s povodnym stavom sa to neda porovnat. Chcel som to dat cez havarijnu poistku, ale uvedomte si, ze musite volat policajtov a je to trestny cin vdaka cene tych svetiel, takze tak aby vam na to neprisli :roll: .
Ja som to vyriesil kupou novych svetiel ako dobudovacej sady original BMW, ktora sluzi na prestavbu z halogenov na bi-xenony, t.j. 1200€ namiesto 2000€ za samostatne svetlomety a ta dobudovacia sada obsahuje vsetko. Od novych vybojok, cez snimace, kablovacku, riadiacku svetiel, drziaky, vsetko takze vam to ostava ako nahradne diely.
Hacik je, ze dobudovacia sada je opat iba ZKW, ale uz to vraj nie je problem s novymi seriami.
Kto by chcel, viem predat celu tu sadu (povodnu s pochromovanymi parabolami, kablovackami, a cidlami...), vhodne napriklad na prestavbu z halogenov na bi-xenony.

Pepo_E46
Autor témy

Streda, 18. Marca 2009, 13:53

Čo sa týka trestného činu, nie je to až tak pravda, pretože je to škoda, ktorá nepresahuje 160 000 tisíc, kedy policajtov netreba. Je tam potrebné veľmi dobre zvážiť, akú príčinu uvediete v poisťovni a čo poviete obhliadajúcemu, aby vám to zobral. Ak zvažujete nejaký ten úplatok, rýchlo na to zabudnite. Obhliadku robí väčšinou Slovexperta, alebo Slovderka a fotky posielajú do poisťovne. Ak sa poisťovni nezdá niečo, pošlú svojho človeka na doobhliadku.
Ak už chcete volať policajtov, treba to potom nahlásiť ako vandalizmus. Keď už máte šetrenie škody od policajtov, nikto to už potom nespochybnuje a neskúma detaily. Poisťovňa to prepláca tak ako búračku. Faktúra za opravu + spoluúčasť.

Pepo_E46
Autor témy

Streda, 18. Marca 2009, 22:50

Myslím, že sa dajú aj E36 tkove paraboly takto opravovať. Mám chrom, ktorý drží na kove aj na plastoch, je to materiál výrobcom určený na paraboly reflektorov. Vyzerá to veľmi gut a čo je najlepšie, trvalá teplotná odolnosť je 500°C, krátkodobá aj 700°C. Takže hurá na ZKW svetlomety :) Nevýhodu je zložitý technologický proces. No budem tento materiál testovať. Ak sa ukáže ako správny, tak viem pomoct aj ostatným neštastníkom s blbými ZKW svetlami.

profor
Auto: E46 nemám

Štvrtok, 19. Marca 2009, 14:14

Ja sa hlásim, veď vieš :)

Nemáš aspon odhad ako dlho?

alfi666

Štvrtok, 19. Marca 2009, 14:29

Pepo - cize vies pochromovat aj plastove diely? ... za kolko? 8) ....potrebujem len dekoraciu.. nie nejaku extra tepelnu stalost :)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 19. Marca 2009, 21:30

Pepo_E46 napísal:
Myslím, že sa dajú aj E36 tkove paraboly takto opravovať. Mám chrom, ktorý drží na kove aj na plastoch, je to materiál výrobcom určený na paraboly reflektorov. Vyzerá to veľmi gut a čo je najlepšie, trvalá teplotná odolnosť je 500°C, krátkodobá aj 700°C. Takže hurá na ZKW svetlomety :) Nevýhodu je zložitý technologický proces. No budem tento materiál testovať. Ak sa ukáže ako správny, tak viem pomoct aj ostatným neštastníkom s blbými ZKW svetlami.

xenon je chladnejsi ako halogen, takze myslim ze tych 500 stupnov vydrzi

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 19. Marca 2009, 21:35

Chlapci nebláznite.....kde chcete mať vy 500 alebo 700 stupnov???.......Tolko svetlo nikdy nebude mať,jedine že ti bude horeť auto......... :mrgreen: :mrgreen: Takže smelo striekajte chróm.....)))))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

alfi666

Štvrtok, 19. Marca 2009, 21:58

heh... no prave... 500 stupnov je bohate dost... napriklad cin sa topi pri 250... skuste ho prilozit k halogenke alebo k vybojke - tipujem, ze sa nezacne topit :wink:

Pepo_E46
Autor témy

Piatok, 20. Marca 2009, 00:29

No jasne, povrch výbojky má okolo 100°C a halogen ma cca 150°C. Takže poškodenia nehrozia, ide skôr o to, aby to bolo radšej predimenzované, pretože tam vplývajú ešte ďalšie aspekty, ako je UV žiarenie a podobne. Takže teplota nie je jediným činitelom. Čo sa týka chromového efektu, bude tam, ale nerátajte, že to bude kvalita aká vychádza z továrne. Plasty nie je žiaden problém pochromovať, no nebude to úplne čisté zrkadlo. Bude to mať mierny mat, ale v porovnaní s vypadanými parabolmi, je to nebo a zem :) Čo sa týka odrazivosti svetelného lúča, je to v pohode, v porovnaní s novými svetlometmi, je to na úrovni cca 80%. Ja zajtra urobím jeden svetlomet a sami uvidíte, ako to bude vyzerať. Ak sa Vám to bude pozdávať, viem vám to nastriekať v pohode za cenu poštovného a max. tak nejakého materiálu, čo sú centy... Ak môžem, pomôžem. Vidieť na ceste je velmi doležité.

Pepo_E46
Autor témy

Nedeľa, 1. Novembra 2009, 12:18

Zdravim,
Po dlhom odmlčaní oznamujem, že mám k dispozíci originálnu vákuovú technológiu povrchovej úpravy pre paraboly svetlometov. Ako som zistil, paraboly nie su chromovane, ani nijakto striekane, ale je tam naparená tenká vrstva hliníka, vyzerá to ako chrom. Je to technologia ktoru používa napr HELLA, Automotive Lightning a podobne,... Takže ak máte také poškodené paraboly, smelo sem, viem vám ich spraviť a máte "nové" svetlomety! Prípadne potreboval by som ak niekto ma zvysnu parabolku, tak na nej odskúšať technológiu. By som kupil parabolku.

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 1. Novembra 2009, 12:36

Zdravim, tak jeden zakaznik skusal uplne vsetko, chromovanie, striekanie proste vsetko vyskusal ale nicim sa mu nepodarilo dosiahnut uspokojivy vysledok. Nakoniec odo mna zobral nove svetla

-nakoniec som sa pozrel do katalogu a mam BOSCH bixenony (Automotive Lighting) za 1200 euro komplet dve svetla. No zakaznik je konecne spokojny. Takze pokial mate 1200 euro, viem pomoct problem vyriesit. Samozrejme faktura pre poistovnu nie je problem.

Nechcem aby to posobilo ako reklama, ale kedze sa v tejto teme riesi prave tato problematika, dufam ze pomozem;)

alfi666

Nedeľa, 1. Novembra 2009, 15:12

Martin - neber to v zlom, ale ak niekto v dnesnej dobe na staru herku akou je E46 kupi svetla za 1200 eur, tak je v mojich ociach kkt :D ... kazdy normalny by si vybavil fakturu pre poistovnu na tych 1200 eur a kupil by si svetla z buracky za 400 ;)

Pepo_E46
Autor témy

Nedeľa, 1. Novembra 2009, 15:56

Suhlasim s Martinom,
1200 eur za Bi-xenon nie je vela, a ked je BOSCH, tak to sa už nevypali tak ako ZKW. Z buračky za 400 eur nie je problem, no ale ak kupis tie ZKW s vypadanymi parabolami mas problem za všetky dorbne, a ked nie hned tak bude... jedine, žeby si kupil z buračky ale AL svetla... ale tych je malo, viac je ZKW.
No keby predsa len niekto mal ZKW, a nemal 1200 eur na nove svetla, ja mu viem dat do povodneho stavu stare.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných