... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
BMWslav
Autor témy
Auto: F22 M235i
Kraj: Košický

E46/316ti - brzdy, tlacidla, kluc

Piatok, 1. Apríla 2011, 23:58

Dobry den,

Asi 6 hodin som vlastnikom BMW 316ti 85kw,v krasnej ciernej farbe.
Kupil som ho za perfektnu cenu, na to ze nebolo burane, ale ma par musiek.

Povodny majitel raz vyletel na obrubnik a strhol cast predneho laveho vnutorneho blatnika (viac menej nepodstatne,lebo je to ako takk opravene.
Jedina zavaznejsia vec su brzdy. Ak brzdim pri vyssich rychlostiach tak trasie volantom podobne akoby sa zapinalo ABS,ale nie je to ABS. Predavajuci vravel ze je to asi brzdovy kotuc (mam na aute komplet nove BMW elektrony aj s gumami 16",takze v kolesach to nie je).
Mate nejaky typ co to moze byt? Prejavuje sa to napr ked spomalujem z 130 na 90, alebo 50 (aj ked nie prudko).

Dalej by som prosim vas potreboval pomoc. Tlacidlo na otvaranie a zatvaranie laveho okna je zlomene (funkcne ale zlomene), da sa zlepit,ale chcel by som nove. No googlim a googlim a nejak neviem najst medzi nahradnymi dielami.
Ak by mal niekto na predaj,alebo mi spem hodil nejaky ten link, bol by som vdacny.

Poslednou vadou je kluc,totizto je vybita baterka v oboch klucoch (aj v nahradnom), no nahradny ked som otvaral silou tak sa mi nejak rozletel (uz to predomnou asi niekto skusal..), prave preto sa bojim otvarat hlavny kluc silou. V navode od auta neviem najst ako sa ta baterka vymiena.
Jedna sa o tento kluc: LINK

Posledna otazocka,
pri startovani sa nezapinaju automaticky svetla,treba ich zapnut manualne. je to u tychto BMW bezne? alebo mam len stary firmware v riadiacke? Viem ze napr. peugeoty mali zoz zaciatku manualne,a ked vysla vyhlaska tak v servise len zmenili firmware na riadiacej jednotke.
Aktual: F22 235i

Ex E92 335xi
Ex E46 330i
Ex E46 316Ti
Ex E36 316i

caliopcar
Auto: BMW E 46 316i
Kraj: Trnavský

Re: BMW 316ti - brzdy, tlacidla, kluc

Sobota, 2. Apríla 2011, 12:00

Ahoj, v prvom rade chcem pogratulovať ku kúpe auta, a nech slúži.
Prvý problém s brzdami, pravdepodobne kotúče to majú za sebou. Treba to vymeniť, a bude pokoj. Pre istotu si to ale pred výmenou nechaj pozrieť niekomu kto sa tomu rozumie.

Druhý tvoj problém:
http://www.youtube.com/watch?v=lGrxuUrn ... re=related

A tuto sa skús opýtať na to "tlačítko na okná.

http://www.auto-motiv.sk/

Hotovo s mojej strany.

Ozaj, tie svetlá sa samé nezapíňajú, možno sa to dá dorobiť, ale to neviem na isto.

BMWslav
Autor témy
Auto: F22 M235i
Kraj: Košický

Sobota, 2. Apríla 2011, 14:47

Diky moc, v pondelok idem do servisu. Znameho som sa pytal na tie brzdove kotuce,a vravel ze je to mozne a ze ostruhanie kotucov stoji cca 15 Eur.

Co sa tyka toho kluca,dost brutalne to je :S ale skusim. Aj v original BMW servise to robia takto? :-o

Este raz diky moc
Aktual: F22 235i

Ex E92 335xi
Ex E46 330i
Ex E46 316Ti
Ex E36 316i

caliopcar
Auto: BMW E 46 316i

Sobota, 2. Apríla 2011, 15:49

V servise BMW ti tak akurát predajú nový kľúč. :D

simon666
Auto: e61 530xi
Kraj: Zahraničie

Re: E46/316ti - brzdy, tlacidla, kluc

Nedeľa, 3. Apríla 2011, 20:32

Aby sa na e46 rozsvecovali svetlá automaticky je asi potrebný light modul, s tlačítkom by ti pravdepodobne vedel poradiť aj užívateľ TT-SIMIK a brzdenie, vyzerá to fakt na kotúče, ak by si to dával "strúhať" :lol: - zrážať hrany/vyrovnávať kotúč sústružením - tak treba dať pozor na výslednú hrúbku kotúča ( neviem aké je minimum na pri tvojej motorizácií )
Akt e61 530xi
Akt. VW Golf IV 2.3 5V 4motion
EX. Seat Ibiza 1,6 Mk2
EX. Môj Strieborný Kombajn

EX Opel Astra F Caravan 1,6 (extrém sociál)
EX Lada 2103 1500

TT-SIMIK
Auto: BMW

Re: E46/316ti - brzdy, tlacidla, kluc

Pondelok, 4. Apríla 2011, 10:26

8) 8) , tie tlačitka 10/15€ kus,zaleži či máš na dve alebo na štyri okná,v bmw okolo 35€ kus.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných