ste si isty, ze chapete princip ratania priemernej spotreby?
ked E46 stoji s nastartovanym motorom, tak ukazuje aktualnu spotrebu 0, pretoze stupnica je v l/100km, ale ked auto stoji, tak je to v podstate nekonecno, ak ti ukazuje 2l/100km aj ked auto stoji, tak to mas asi pokazene

druha vec, ak sa auto pohybuje nejakou rychlostou a mas vyradenu rychlost, tak ti ukazuje aktualnu spotrebu, ale na volnobeznu davku paliva pri aktualnej rychlosti, cim pomalsie ides, tym viac ukazuje, keby si siel z kopca na volnobeh, tak bude ukazovat stale menej a menej
dalsia vec, ak mas zaradenu rychlost bez plynu, tak v pripade, ze su otacku vyssie ako min dovolene pre brzdenie motorom, tak auto vypina davku paliva a teda ides zadara(neplati uplne, niektore motory sem tam nieco davaju aby napr nevychladol katalyzator) ak otacky niesu vyssie ako min dovolene, auto dava vacsinou volnobeznu davku paliva...napr na mojom starom aute to fungovalo tak, ze ked som brzdil motorom, tak to fungovalo az od 1900ot/min ale potom to drzalo az do 1500ot/min, to znamena, ze ked som chcel brzdit motorom a otacky boli nizsie ako 1900 tak to nebrzdilo...
za dalsie, ak chcete vediet realnu priemernu spotrebu, treba natankovat doplna, vyjazdit celu nadrz a znova natankovat a potom spotrebovane palivo deleno pocet km krat 100 je priemerka, palubak velakrat ukazuje zle, u mna cca o 15% menej
nejake otazky? :)