... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
drnder
Autor témy
Auto: E46 330XD Exclusive
Kraj: Prešovský

Diagnostika pre BMW

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 20:52

Zdravým, v podstate mám 15 rokov a budem študovať elektrotechniku s tým že chcem byť automechanik, autá ma vždy bavili a hlavne BMW. Brácho ma BMW e46 2005 a chcel by som si kúpiť nejakú lacnú diagnostiku na notebook. Našiel som si pár káblov, len by ma zaujímalo či s takýmito káblami + china edition programom budem vediet vôbec niečo na BMW zistiť... Prípadne ak tu máte niekto s tým skúsenosti dajú sa stiahnuť na nete nejaké free diagnosticke programy ??? Hlavne mi ide o to BMW + by som bral aj niečo na Seat... V podstate s diagnostickými programami nemám žiadne skúsenosti, neviem či tým nemôžem niečo pokaziť v aute alebo tak podobne...

Poprosím o vyjadrenie ľudí ktorý sa do toho rozumejú a niesu arogantný, vopred ďakujem za rady...
E34 520i Limousine
Volkswagen Sharan 1,9TDi Special
E46 330XD Exclusive edition individual

Adrian_B
Kraj: Žilinský

Re: Diagnostika pre BMW

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 21:19

stačí ti klasický KKL kábel a po malej úprave z toho máš káblik aj na BMW do r. 2007... k tomu soft INPA al. DIS a funguješ :thumbup:
taktiež ti pôjde aj seat /celý koncern/ do roku približne 2003 s VAGom

pohladaj na nete je toho vela

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 21:25

ak mas zauejm o BMW diagnostiku staci sa mi ozvat v sukromnej spravne alebo cez email, kontakty na mna su v podpise ;) :thumbup:
Naposledy upravil/-a ice.blade v Nedeľa, 4. Júna 2023, 07:28, upravené celkom 1 krát.

drnder
Autor témy

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 21:44

Ďakujem za radu, a ešte by ma zaujímalo čo hovoríš na túto krabičku: http://dx.com/p/bmw-scanner-1-4-car-veh ... ool-126933
zapáčila sa mi, no neviem... Prípadne ako si hovoril stačí mi obyčajný KKL kábel, ktorý si upravým a pôjde mi na BMW aj na seat (máme Alhambru LUX asi 1998, 1999) myslel si niečo ako toto?: https://dx.com/p/obdii-kkl-vag-com-409- ... ngth-37625

https://dx.com/p/usb-cable-kkl-vag-com- ... lue-122764

prípadne plánujem to kúpiť s tejto stránky mám z nimi dobré skúsenosti, nenašiel by si mi nejaký najvhodnejší ? aby sa ti lepšie hľadalo hned ti tu dám link na všetky diagnostické káble:
https://dx.com/c/car-accessories-799/di ... asc&page=1

Adrian_B napísal:
stačí ti klasický KKL kábel a po malej úprave z toho máš káblik aj na BMW do r. 2007... k tomu soft INPA al. DIS a funguješ :thumbup:
taktiež ti pôjde aj seat /celý koncern/ do roku približne 2003 s VAGom

pohladaj na nete je toho vela
E34 520i Limousine

drnder
Autor témy

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 21:46

Myslím že tvoje káble su z podobnej stránky ako chcem objednávať ja, ak nie s tej istej...
ice.blade napísal:
;)
E34 520i Limousine

ice.blade

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 21:55

nekupujem z DX ale ak chces poradit, scanner nekupuj najlacnejsi ktory najdes, hladaj never locked pripadne inak oznaceny nez ostatne, dalsie kable len podla stastia a nalady, nekupuj si ziadny kkl kabel ale pohladaj si hned k+dcan ak sa chces venovat diagnostike, ediabas tzn inpu a ncs stiahnes z uloz.to daj si hladat INPA 80x pripadne INPA 90x pri 80x mas aj pdf navod akotaky ako si to nainstalovat, pri DISe si popozeraj par videii na youtube, stiahni a regni si vmware workstation a stiahni niekde dis v57 najlepsie taky z easydisom co uz niekto mal spusteny nech sa s tym nemusis sam babrat... nastavis to podla videii bez problemov... progman detto, do buducna si ale hladaj emulaor icom hlavy, ak nejaky najdes co bude cracknuty daj vediet ;)

btw prestuduj si na nete nieco o tom ako funguje topologia bmw diagnostiky, bez od zaciatku lebo tomu nikdy dobre nepochopis

drnder
Autor témy

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 22:04

Oukej a ten kábel čo máš za 25€ mi pôjde na BMW e46 s akým softwarom, zobral by som ho aj od teba keby si ešte nejaký mal, nechcem ísť do toho hned teraz si v garáži robím malu dielničku a pošli nejaké tie peniaze do elektriky a do kompresora. Zatial len chcem vedieť čo a ako, chcem do budúcnosti autoservis no ešte neviem ako bude, základ mám chcem nejakú diagnostiku... Našiel som tento kábel VAG K+CAN https://dx.com/p/vag-k-can-commander-fu ... lue-119829 a ešte https://dx.com/p/vag-k-can-usb-vehicle- ... e-cd-35935 Čo myslíš, ktorý kúpiť ? Nič idem si niečo prečítať na nete, nech sa v tom aspoň trocha vyznám...

ice.blade napísal:
nekupujem z DX ale ak chces poradit, scanner hladaj never locked, ostatne len podla stastia a nalady, nekupuj si ziadny kkl kabel ale pohladaj si hned k+dcan ak sa chces venovat diagnostike, ediabas tzn inpu a ncs stiahnes z uloz.to daj si hladat INPA 80x pripadne INPA 90x pri 80x mas aj pdf navod akotaky ako si to nainstalovat, pri DISe si popozeraj par videii na youtube, stiahni a regni si vmware workstation a stiahni niekde dis v57 najlepsie taky z easydisom co uz niekto mal spusteny nech sa s tym nemusis sam babrat... nastavis to podla videii bez problemov... progman detto, do buducna si ale hladaj emulaor icom hlavy, ak nejaky najdes co bude cracknuty daj vediet ;)

btw prestuduj si na nete nieco o tom ako funguje topologia bmw diagnostiky, bez od zaciatku lebo tomu nikdy dobre nepochopis
E34 520i Limousine

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 22:07

Všetko je to o tom, či sa tomu chceš venovať vážne,srdcom a dušou a robit to denne napr ako ja, dneska 10áut, 2ks X5 prišli z východu(to boli perličky z 320km dialavy),NR,MA,TN,TT to boli domáci atd,alebo tio chceš ako len tak hobby. Je to vela učenia,lebo diag nie je iba diag, je to aj následné vyriešenie problému zákazníka. Učit sa elektriku,schémy,wds,tis ako ktory modul pracuje, ako ktory senzor pracuje, čo s čím súvisí. Denne po nociach študovat codingy, občas sa poradiť zo skúsenejšími....atď ..........v tomto je presne rozdiel medzi káblikármi a ľudmi čo sa tomu venujú na 200%.......

good night idem spať z dobrým pocitom odvedenej práce...))))) :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Naposledy upravil/-a TT-SIMIK v Štvrtok, 4. Apríla 2013, 22:09, upravené celkom 1 krát.
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

ice.blade

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 22:09

ono ak chces 1 kabel na vsetky mozne automobilky tak ta sklamem, can pri vag mas oznacenie can commander, can u bmw je canbus zbernica "novsich" aut kde je tok dat riadeny atmelom na 500kbit... ak chces tak si hladaj k+d-can kabel a 20pin redukciu z obd2 to ti bude bohate stacit ak to chces z dx potom daj info co si za kabel kupil, aku reviziu dosky atd nech viem ;)

to ze by si mal kabel a aj soft inak neznamena ze budes diagnostiker :) treba sa s tym trosku vzit, postuduj, dnesnym dnom je na nete tolko informacii ze ked sme my zacinali z diag sme si museli vsetko pracne otestovat na vlastnej kozi (ale tomu sa ani ty nevyhnes)

drnder
Autor témy

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 22:09

Prípadne, by som aspoň chcel niečo čím zistím najazdené kilometre a pamät chybových hlásení... Hľadal som niečo na google a veľa som o topologii bmw diagnostiky nenašiel, nevieš o nejakej stránke na ktorej sa otom viem niečo naučiť ?
E34 520i Limousine

drnder
Autor témy

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 22:11

Chcem byť profesionál, nie nejaky šuflikar... Ja mám rád auta a už úplne BMW, chcem sa tomu venovať naplno a preto som si vybral školu na elektrotechniku...

TT-SIMIK napísal:
Všetko je to o tom, či sa tomu chceš venovať vážne,srdcom a dušou a robit to denne napr ako ja, dneska 10áut, 2ks X5 prišli z východu(to boli perličky z 320km dialavy),NR,MA,TN,TT to boli domáci atd,alebo tio chceš ako len tak hobby. Je to vela učenia,lebo diag nie je iba diag, je to aj následné vyriešenie problému zákazníka. Učit sa elektriku,schémy,wds,tis ako ktory modul pracuje, ako ktory senzor pracuje, čo s čím súvisí. Denne po nociach študovat codingy, občas sa poradiť zo skúsenejšími....atď ..........v tomto je presne rozdiel medzi káblikármi a ľudmi čo sa tomu venujú na 200%.......

good night idem spať z dobrým pocitom odvedenej práce...))))) :thumbup: :thumbup: :thumbup:
E34 520i Limousine

ice.blade

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 22:14

na km toho moc nieje, sam som nikdy neskumal ako sa daju original softami vycitat km ale na E46 mi bohate staci bmwscanner... tu tvoju otazku nejako nechapem, myslis ze najdes niekde navod presne krok po kroku? daj si vyhladavat rozne nazvoslovia zacni od bmw coding a postupne googli vsetky mozne aj nemozne skratky na ktore natrafis... luskaj vsetky fora atd hlavne zahranicne

mozem ti povedat ze co som predaval kable hocikomu, niekto sa tomu nevenuje a po roku len maze chyby inpou alebo ini co som ich stretol po 2 tyzdnoch a uz frcia cez ncs ako mali bohovia ze vymienali kline kable za dcany, je to len o cloveku ci chce :)
Naposledy upravil/-a ice.blade v Štvrtok, 4. Apríla 2013, 22:16, upravené celkom 1 krát.

drnder
Autor témy

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 22:15

Ako som písal neviem ešte čo mám presne kúpiť chcem hlavne BMW, a chcem aj Seat už či to budu 2 káble osobitne mi je jedno, dobre skúsim pohľadať K+D-CAN 20pin a redukciu z OBD2, ak si nejaký vyhliadnem tak sa tu ešte s vami poradím, dnes už idem spať mam dosť, zajtra budem googliť. Prajem dorú noc. :-)

ice.blade napísal:
ono ak chces 1 kabel na vsetky mozne automobilky tak ta sklamem, can pri vag mas oznacenie can commander, can u bmw je canbus zbernica "novsich" aut kde je tok dat riadeny atmelom na 500kbit... ak chces tak si hladaj k+d-can kabel a 20pin redukciu z obd2 to ti bude bohate stacit ak to chces z dx potom daj info co si za kabel kupil, aku reviziu dosky atd nech viem ;)

to ze by si mal kabel a aj soft inak neznamena ze budes diagnostiker :) treba sa s tym trosku vzit, postuduj, dnesnym dnom je na nete tolko informacii ze ked sme my zacinali z diag sme si museli vsetko pracne otestovat na vlastnej kozi (ale tomu sa ani ty nevyhnes)
E34 520i Limousine

drnder
Autor témy

Piatok, 5. Apríla 2013, 09:48

Nič, tak som si našiel tento kábel: http://dx.com/p/diagnostic-usb-interfac ... ite-126803
Je pramo na BMW píše sa tam: Toto rozhranie umožňuje plnú diagnostiku BMW 1998-2008. - Vysokorýchlostné D-CAN a PT-CAN s podporu (500kbit / s) - Nízka rýchlosť PT-CAN s podporu (100kbit / s)... Myslím že na začiatok mi to bude stačiť, n ešte chcem počuj vaše názory na toto rozhranie... Je k tomu aj CD so softwarom (bude asi nanič ale je tam)...

Ja sa chcem naučiť s tým naplno pracovat, s tým nemám problém....
E34 520i Limousine

PetoK
Kraj: Žilinský

Piatok, 5. Apríla 2013, 11:03

Tento kabel predava aj ice.blade...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných