... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
stevo699 napísal:Ahojte nikde som to tu našiel tak by som rád vedel ako mám dať dole vrtulu keď chcem meniť remeň? Viem že má opačný závit ale keď ju chcem odkrútiť začnem točiť celým remeňom.
Čo som pozeral videá na Youtube tak mali na to taký špeci nástroj na zaaretovanie pumpy. Akým iným spôsobom viem zhodiť vrtulu? Niekde som počul že nasadiť klúč a buchnúť kladivom ale neroztrepem pri tom ložisko na pumpe? Už som aj skúšal jedeným klúčom chytiť vrtulu a druhým pumpu ale nevmestia sa mi tam dva klúče.
Ďakujem
Motor: 330d M57 automat
Peters2 napísal:
nemusis zhadzovat vrtulu pri vymene remena!
rosta636 napísal:Nechci ti radit ,ale jestli máš rád svoje ruce,tak tu saharu celou vyhod ven. Dělal jsem to na 150kw bez vyndání sahary a to je opravdu o prsty a to nemluvím o tom ,že musíš uvolnit ten napínák ,jinak ten řemen nedostaneš ani ven,natož zpět.A ještě to mordovat přes tu saharu ,no potěš koště.Ale jak chceš? Já už bych to tak nikdy nedělal
rosta636 napísal:Nechci ti radit ,ale jestli máš rád svoje ruce,tak tu saharu celou vyhod ven. Dělal jsem to na 150kw bez vyndání sahary a to je opravdu o prsty a to nemluvím o tom ,že musíš uvolnit ten napínák ,jinak ten řemen nedostaneš ani ven,natož zpět.A ještě to mordovat přes tu saharu ,no potěš koště.Ale jak chceš? Já už bych to tak nikdy nedělal
Peters2 napísal:
sahara nema nic spolocne z remenom, ale je to hlavna vrtula z visko spojkou, a stevo ty pochopis ze to zhadzovat nejdes, az ked sa ti to zhodit nepodari....