... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
michaltt
Kraj: Košický

Re: chiptuning na 320i

Utorok, 26. Februára 2013, 22:20

Zaujimave citanie, vidim ze mate pozbierane info...hlavne ten placebo efekt z cipu ma celkom zarazil :lol:

Z benzinu sa da cucnut 3-5-10-15Ps podla stavu motora a objemu. Neviem ci z 320i cosi vytiahnes, co by za to stalo ale z 2,5/2,8/3,0 sa potiahnut aj 30-35PS.
Zvody rataj 350-400 za repliky (kvalitnejsie) alebo 1000e za supersprinty. U oboch variant mas garantovany hladsi a linearnejsi priebeh v celom spektre a narast vykonu od 10-20Ps, taktiez podla toto, aky zdravy je motor a jeho komponenty (vratanie sania,disa klapky a pod.).
Dalej mozes zakupit performance kladky, upravit sanie (DINAN, BMW Performance intake alebo klasicka siska alebo lepsi CAI - napr. AFe stage 2), mozes si zakupit ostrejsie vacky (dost draha zalezitost), mozes si zakupit komplet vyfuk, napr. catback, kde mas tiez garantovany vykon 3-15PS podla znacky a objemu motora. Mozes si zakupit odlahceny flywheel, inak sprevodovany diff alebo komplet upravit motor, co stoji nemale peniaze.

Kazdopadne po kazdej uprave by som siel na remap (cip), kde sa to vsetko odladi, upravi sa priebeh a boli by ste prekvapeni, kolko sa da urobit aj na obycajnej atmosfere. Stacia zvody, sanie, vyfuk a mas 20-25ps k dobru a vobec to nemusi stat 2000e.

Ak ma clovek peniaze tak najlepsia moznost je supercharger, ale to su uz astronomicke ceny pre bezneho cloveka a urcite by som supercharger neriesil na 320i.

Dobrym prikladom je byvaly klubak Sodap, ktory z 328i, ktora ma papierovo 193 ps vytiahol 220ps (odbrzdenych). A to mal ebay zvody za par eur,sisku a hamann koncovy tlmic. Ak by siel na remap a pohral sa s vyfukom, tak verim ze by odbrzdil aj 230+. Na druhej strane, rozdiel je kolko odbrzdil na motore a kolko ma realne na kolesach ;)
Naposledy upravil/-a michaltt v Streda, 27. Februára 2013, 10:06, upravené celkom 1 krát.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

BinKooL
Auto: BMW E39 & E65
Kraj: Zahraničie

Streda, 27. Februára 2013, 09:38

Wow, super si to zhrnul Miso! :thumbup: =D>

Mas uplnu pravdu, zvody su super vec, perf. intake tiez a takisto odporucam ist na remap ECU, dokonca aj po siske sa to oplati. Ked som mal Corsu GSi, dal som tam sisku a skoro nic som nespozoroval. Potom som vymenil vyfuk aj s koncovkami a po remape som mal na brzde okolo 140k - seriovo tusim 125k(uz si to moc nepamatam).

Slo to potom jak dabel - 1. 2. rychlost som tazko hladal konkurenta - samozrejme cim vascia rychlost tym viac ma tie velkoobjemovky dobiehali. Ale na mesto a kratku akceleraciu to bohate stacilo. :-({|=

Este je jedno riesenie :)
Hod to auto do G-Power - rozpocet na taketo upravy ta ale moze vyjst kludne aj 2x viac ako auto samotne ;)
Alles unter 6 Zylinder ist assi!
BMW E65 (730d)/ BMW F01 (750liX) / BMW E65 (730d) >EX BMW E53 4.4i >EX BMW E38 740iA >EX BMW E46 330iA

pby
Kraj: Prešovský

Utorok, 19. Marca 2013, 09:27

Ja som nasiel toto, je to relane, aj ked tam nieje velky skot ale to zvysenie Nm zo 190 na 210 je v celku pozitiv

http://www.hs-elektronik.com/datenblatt ... 150ps.html

Ale vsade citam ze na benzin sa cheap. neoplati, neoplati sa lebo realne nebude nic poznat alebo bude len to nebude take ako u nafty ? Lebo mne by aj tych 210Nm stacilo :)
OO(||||)°(||||)OO

pby
Kraj: Prešovský

Utorok, 19. Marca 2013, 09:43

OK teraz citam prispevky od: "BinKooL" a "michaltt" zaujimave reisenie, skuste mi to trosku rozpisat (bude tozaujimat podla mna aj inych co sa nevyznaju a nieco podobne planuju)

Takze vymenit zvody ? Ale za ake su na zvysenie vykonu nejake specialne alebo len za nove?
Potom sanie, staci dat tu sprtovu odkritu kuzelovitu vec :D alebo je na to nieco speci (samozrejme za normalne peniaze)
a nakoniec vyfuk.. tiez ako u zvodov, je nejaky spesi alebo len novy, iny, aky ?
A potom este ist na cheap nech sa to doladi, a malo by to pomoct :) Mam totizto tiez 320i (koda ze nie tu 125kW ale len 110 :) )

Vdaka
OO(||||)°(||||)OO

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Utorok, 19. Marca 2013, 12:37

pby napísal:
OK teraz citam prispevky od: "BinKooL" a "michaltt" zaujimave reisenie, skuste mi to trosku rozpisat (bude tozaujimat podla mna aj inych co sa nevyznaju a nieco podobne planuju)

Takze vymenit zvody ? Ale za ake su na zvysenie vykonu nejake specialne alebo len za nove?
Potom sanie, staci dat tu sprtovu odkritu kuzelovitu vec :D alebo je na to nieco speci (samozrejme za normalne peniaze)
a nakoniec vyfuk.. tiez ako u zvodov, je nejaky spesi alebo len novy, iny, aky ?
A potom este ist na cheap nech sa to doladi, a malo by to pomoct :) Mam totizto tiez 320i (koda ze nie tu 125kW ale len 110 :) )

Vdaka

logicky ak to auto malo nove nejaky vykon a ty teraz vymenis vyfuk za origo ale novy, tak z toho viac vykonu nedostanes :)
Cize treba vacsi vnutorny priemer vyfukoveho potrubia rovnako ako ulahcit autu prisun vzduchu. Ber to tak akoby sa mu teraz tazsie dychalo a ty mu chces pomoct :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných