... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

El_ferino
Autor témy
Kraj: Trnavský

BMW E46 318i / pretlak v motore?

Pondelok, 14. Marca 2016, 15:31

AHojte

Som tu nový, no mam otázku, mam BMW E46 318i (105KW) tušim označenie N42....neviem ako to opísať, ale ked otvorim viečko na motore kde sa dolieva olej za chodu motora, tak mi strašne tlači vzduch odtial, menil sa separator oleja v domneni že je upchaty a spôsobuje pretlak v motore. No stale to pokračuje, neviete čím to je? Motor ide normalne, ale dočítal som sa že po otvoreni toho viečka by malo skôr auto zdochynať...poradte pls

Užívateľov profilový obrázok
jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Re: BMW E46 318i / pretlak v motore?

Pondelok, 14. Marca 2016, 17:15

mas bud N46 alebo N42 a ano po otvoreni viecka na olej za chodu motora, by ho praveze malo pritahovať, cize mal by tam byť podtlak, nemalo by to tlacit vonku
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

starynovy
Kraj: Zahraničie

Streda, 16. Marca 2016, 22:42

Ziadna zahada. Kruzky v p... Aj keby bolo odvetranie zapchate tak za behu ti odtial ma ist teply vzduch velmi pomalym tempom, ak ti otvorene vicko poskakuje alebo nebodaj odfukuje tak to hod do smelcu a zozen iny motor. Vacsie piesty+kruzky+prvy vybrus budu asi radovo drahsie. :wink:

El_ferino
Autor témy
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 17. Marca 2016, 11:14

Aha, no mechanik mal tiež podozrenie na piestne krúžky aj boli objednane, ale po zmerani kompresnych tlakov vo valcoch mi povedal že piestne kružky by to nemali byt..nakoľko kompresne tlaky v jednotlivych valcoch sa hýbali okolo 11tich barov čož je ževraj v normalnom rozmedzi...takže nechapem

Užívateľov profilový obrázok
FENON
Auto: E46 320dT STAHLGRAU
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 17. Marca 2016, 14:36

starynovy napísal:
Ziadna zahada. Kruzky v p... Aj keby bolo odvetranie zapchate tak za behu ti odtial ma ist teply vzduch velmi pomalym tempom, ak ti otvorene vicko poskakuje alebo nebodaj odfukuje tak to hod do smelcu a zozen iny motor. Vacsie piesty+kruzky+prvy vybrus budu asi radovo drahsie. :wink:

mozem takyto isty " test" spravit i na dizlaku?
pocas volnobehu odkrutit viecko kde sa nalieva olej?
///

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných