... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

pby
Kraj: Prešovský

Re: angel eyes kruzky

Pondelok, 25. Februára 2013, 13:30

Ma niekto info kde v presovskom kraji montuje niekto kvalitne (bez nasledneho rosenia svetlopmetov a pod., a z kompletnou elektro piplackou okolo toho) angel eyes ? Mam E46.
vdaka
OO(||||)°(||||)OO

Užívateľov profilový obrázok
viktorko22
Auto: E46 - ohňoSTROJ
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 25. Februára 2013, 14:16

pby napísal:
Ma niekto info kde v presovskom kraji montuje niekto kvalitne (bez nasledneho rosenia svetlopmetov a pod., a z kompletnou elektro piplackou okolo toho) angel eyes ? Mam E46.
vdaka

rosiť by sa ti nemalo čo..či si to rozpberieš ty alebo niekto iný nie je tam rozdiel - všetko je klik systém ako IKEA :) a elektroinštalácia je úplne jednoduchá ak nemáš dve ľavé ruky..nepotrebuješ nič, len jednorýchlospojku, ktorú napojíš na parkovačky + na + - na kostru..a máš to..

svetlá idúrozobrať jednoducho..dáš von smerovky, plast pod svetlami, čierny plast na svetle, odklikneš plastový kryt svetiel (tuším 6 klikov) a máš to von..vyberieš čierne vnútro svetiel, nasadíš AE a hotovo..

pby

Pondelok, 25. Februára 2013, 17:28

viktorko22 napísal:

rosiť by sa ti nemalo čo..či si to rozpberieš ty alebo niekto iný nie je tam rozdiel - všetko je klik systém ako IKEA :) a elektroinštalácia je úplne jednoduchá ak nemáš dve ľavé ruky..nepotrebuješ nič, len jednorýchlospojku, ktorú napojíš na parkovačky + na + - na kostru..a máš to..

svetlá idúrozobrať jednoducho..dáš von smerovky, plast pod svetlami, čierny plast na svetle, odklikneš plastový kryt svetiel (tuším 6 klikov) a máš to von..vyberieš čierne vnútro svetiel, nasadíš AE a hotovo..

ono ja som to videl na youtube ako to robil typke od rozobratia svetiel a nahodienia AE mi bolo vsetko ok az potom na tu elektro montaz. On to myslim ze mal zlozitejsie z toho dovodu ze sa mu po odomknuti auta automaticky zapli aj AE a tym padom kabelaz tahal nejako cez osvetlenie noh v predu a kdesi to tam zapajal v interieri a pod. (uplne spanielska dedina premna..) - ja to tak nemusim mat, v podstate by mi stacilo ze by som to mal napojene na parkovacky, lenze aj to moze byt problem premna, nikdy som ani len parkovacku na tom aute nemenil a neviem co a ako - ako a kde tu rychlospojku zapojit :) proste keby som videl OK ale tak na prvy krat asi sa mi to nepodari.. tak neviem
OO(||||)°(||||)OO

viktorko22
Auto: E46 - ohňoSTROJ
Kraj: Bratislavský

Utorok, 26. Februára 2013, 21:01

pby napísal:

ono ja som to videl na youtube ako to robil typke od rozobratia svetiel a nahodienia AE mi bolo vsetko ok az potom na tu elektro montaz. On to myslim ze mal zlozitejsie z toho dovodu ze sa mu po odomknuti auta automaticky zapli aj AE a tym padom kabelaz tahal nejako cez osvetlenie noh v predu a kdesi to tam zapajal v interieri a pod. (uplne spanielska dedina premna..) - ja to tak nemusim mat, v podstate by mi stacilo ze by som to mal napojene na parkovacky, lenze aj to moze byt problem premna, nikdy som ani len parkovacku na tom aute nemenil a neviem co a ako - ako a kde tu rychlospojku zapojit :) proste keby som videl OK ale tak na prvy krat asi sa mi to nepodari.. tak neviem

mal som aj ja reverz k montaži takýchto vecí, ale pomaličky si človek zvykne na bmw systém..tak som namontoval AE, vymenil zadne svetla, rozobral volant a patrony v bagu a naposledy cuvacie senzory..ak nezabudnem tak ti to nafotim ako to mam ja zapojene to ti pomoze..ak to nechces mat fade out efektom tak to je jednoduche..

lukas107
Kraj: Žilinský

Streda, 27. Februára 2013, 15:16

Dneska mi dali tie zelene kurvy pokutu za AE ledkove...ze to nema na aute co hladat..ani v pozicii parkovaciek
BMW E70 X5 3.0D
BMW E53 X5 3.0D r.v 2005 (ex)
BMW E39 530dAT Sedan
BMW E46 320d Touring M-Packet (ex)
BMW E36 318tds Compact M-Packet (ex)

pby

Streda, 27. Februára 2013, 20:21

lukas107 napísal:
Dneska mi dali tie zelene kurvy pokutu za AE ledkove...ze to nema na aute co hladat..ani v pozicii parkovaciek

To je ako mozne ? :shock: :shock: :shock: Aj keby si to nemal v technicaku, ved to je kktina ze na BMW nemaju co AE co robit.. :?: :!: :?: :shock: to ako keby na dome nema co robit strecha.. odkial bol ten fizel z kktoviec ??? Sedlak vyzuty..
OO(||||)°(||||)OO

lukas107

Streda, 27. Februára 2013, 20:54

to hej..bol to riaden sedlak..bol z ruzomberka..a udajne ze oni su specializovana jednotka na taketo zalezitosti..ani fukat mi nedali.. som mal riadnu smolu
BMW E70 X5 3.0D
BMW E53 X5 3.0D r.v 2005 (ex)
BMW E39 530dAT Sedan
BMW E46 320d Touring M-Packet (ex)
BMW E36 318tds Compact M-Packet (ex)

pby

Štvrtok, 28. Februára 2013, 07:15

Dobre... nevyznam sa velmi ale podme si to rozmenit na dorobne. Su AE zapisane niekde v TP ? V malom TP urcite nie. Vo velkom asi nie, lebo ked vzchadza auto ktore ma AE uz priamo z vyroby - kde je to zapisane ?? Asi nikde. Cize ako sa da zistit ci konkretne auto ma oficialne AE len cez WIN, kontroloval to nejako ? Kde si to overovla ? A pod. ? Nejako mi to nesedi, ci len jednoducho nemal vedomost ze tvoje konkretne BMW sa nevyraba z AE a si iba pekne na tebe (a kto vie nakom este) zarobil hajzel..

Pocul som ze pri TK moze byt problem lebo oni s tym pracuju im vyhodi ze tento model nema AE a pozru a AE tam su, da sa to obkecat a pod. ale fizel ??
OO(||||)°(||||)OO

Ivank
Auto: BMW 320d E46

Štvrtok, 28. Februára 2013, 11:03

Myslim ze pokutu moze dat za to, ze nesvietis normalnymi svetlami, ale len Parkovackami.

Viem ze svietia silno, ale ak mas na aute denne svietenie, musi byt podla nejakych pravidiel spravene (co sa tyka zapinanaia a vypinania..atd)

Neviem ci na to nahodou nemusis mat nejaky certifikat , rovnako ako na folie... tie tiez niesu zapisane v technicaku, ale musis zelenym ukazat certifikat ....

Cize ak svietis AE a nemas certifikat o montazi, mozu ti dat pokutu...

Ale odkial KKT vie ze auto tak nezislo z linky .... moj foter ma 1-er a na nej to ma origo... nema ziadny certifikat...

Ale ked chuji chcu, tak to vedia zistit jednoducho... ked svietia AE ako denne - musia sa zapnut automaticky po nastartovani a nesmu ti s nimi svietit zadne obrysovky...

CISTA BUZERACIA....

Lewelboss
Auto: M550d
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 28. Februára 2013, 12:11

..preto to tak mam spravene a po zapnuti svetiel mi AE stiahnu intenzitu svietenia a dava to tak taky dojem ze to je origo..
F10 M5
E46 330CD
E82 120D
F10 M550D
ex E60 535d Manual

Ride or DIE !

DDCpowerUP CHIPTUNING, Meranie vykonu...

fritolko
Auto: X3 E83

Štvrtok, 28. Februára 2013, 12:54

Možno teraz tresnem p...vinu. Ale každé svetlo by malo mať vyryté prípadne vylisované číslo homologizácie na tom priesvitnom plaste svetla. To že sa nachádzajú neorigo krúžky vo vnútri svetla znamená že bol vykonaný neodborný zásah do vozidla a preto už neni svetlo homologizované, lebo niektorá z jeho súčastí nepodlieha homologizácii(príklad lekárnička: lekárnička je platná len do vtedy dokým sú jej všetky súčasti pred dátumom spotreby.).
Čiže ak by si si v tescu kúpil homologizovaný led pásik na dennée svietenie a namontoval by si si ho podľa predpisov tak ti nemôžu dať pokutu lebo na krytke svetla je vylisovaná homologizácia podľa EÚ alebo daného štátu.
Ak používate AE krúžky na denné svietenie ako ja tak len dúfajte že nenatrafíte na ch.ja alebo velmi poctivého policajta:)
http://svietenie.sk/sk/homologizacia

Ivank

Štvrtok, 28. Februára 2013, 13:23

fritolko napísal:
Možno teraz tresnem p...vinu. Ale každé svetlo by malo mať vyryté prípadne vylisované číslo homologizácie na tom priesvitnom plaste svetla. To že sa nachádzajú neorigo krúžky vo vnútri svetla znamená že bol vykonaný neodborný zásah do vozidla a preto už neni svetlo homologizované, lebo niektorá z jeho súčastí nepodlieha homologizácii(príklad lekárnička: lekárnička je platná len do vtedy dokým sú jej všetky súčasti pred dátumom spotreby.).
Čiže ak by si si v tescu kúpil homologizovaný led pásik na dennée svietenie a namontoval by si si ho podľa predpisov tak ti nemôžu dať pokutu lebo na krytke svetla je vylisovaná homologizácia podľa EÚ alebo daného štátu.
Ak používate AE krúžky na denné svietenie ako ja tak len dúfajte že nenatrafíte na ch.ja alebo velmi poctivého policajta:)
http://svietenie.sk/sk/homologizacia

Presne ako pises.

Podla mna je ale PI...COVINA ze ti pri dennom svieteni nemaju svietit zadne svetla... potom chodia kadejaky trtkovia po cestach a v sere/tme si myslia ze su z fosforu alebo co (ved im v predu pod urovnou hmloviek svietia tie cupliky 2x2xcm co kupili vo forstingeri)

Podla mna je idealne, ked ti denne svietenie svieti priamo v origo svetlach, alebo aspon na ich urovni... Bohuzial zeleni a nasi zakonodarcovia si to nemyslia... vedia kokot o tom co je realita na cestach a potom ta buzeruju, ako keby si mal auto podsvietene neonkami a UV ziarivkami....

Ivank

Štvrtok, 28. Februára 2013, 13:29

Lewelboss napísal:
..preto to tak mam spravene a po zapnuti svetiel mi AE stiahnu intenzitu svietenia a dava to tak taky dojem ze to je origo..

To ti ale nepomoze... ked chcu tak ta dojebu... ked budes svietit normalnymi svetlami tak je to OK. To im urcite nedojde ze je nieco dorabane...

Mam pocit, ze chalan pisal, ze mal zapnute iba AE...

Ja to chcem riesit presne tak ako ty... bohuzial na E46 su tie kruzky dost velke a uz z dialky vidno ze svietia iba kruzky... E90 a novsie to maju mensie, takze z dialky sa zda ze svieti cele svetlo...no a ked si uz dost blizko na to, aby si to vsimli, tak si prilis blizko na to, aby ta zastavili... :lol:

Videl som par chalanov s LED kruzkami... Podla mna je uplne zbytocne svietit v lete na prave poludnie ... a to mam halogeny... co maju vravit ti co maju xenony?

Ale ja poslusne svietim..aby ste si nemysleli...

Len s kruzkami to vyzera super, no zelenym nahrava do karat prave to, co pisem vyssie...

fritolko
Auto: X3 E83

Štvrtok, 28. Februára 2013, 15:36

Ivank napísal:
Ja to chcem riesit presne tak ako ty... bohuzial na E46 su tie kruzky dost velke a uz z dialky vidno ze svietia iba kruzky... E90 a novsie to maju mensie, takze z dialky sa zda ze svieti cele svetlo...no a ked si uz dost blizko na to, aby si to vsimli, tak si prilis blizko na to, aby ta zastavili... :lol:

Opravujem podľa Fox1k-a
Len tu si treba dať pozor že u E90 predfacelift sú krúžky len obrysové svetlá a nie ako denné svietenie pričom na E90 po facelifte už krúžky plnia funkciu denných svietidiel a keď zapneš xenón automaticky krúžky stmavnú a už plnia len funkciu obrysových svetiel ako u e90 predfacelift
Naposledy upravil/-a fritolko v Štvrtok, 28. Februára 2013, 23:27, upravené celkom 1 krát.

fox1k
Auto: BMW

Štvrtok, 28. Februára 2013, 15:40

len poupravím, jedná sa o e9x facelift, lebo rozdiel medzi e90 a e91 je len že jedno je sedan a druhé touring :wink:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných