... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
pby napísal:Ma niekto info kde v presovskom kraji montuje niekto kvalitne (bez nasledneho rosenia svetlopmetov a pod., a z kompletnou elektro piplackou okolo toho) angel eyes ? Mam E46.
vdaka
viktorko22 napísal:
rosiť by sa ti nemalo čo..či si to rozpberieš ty alebo niekto iný nie je tam rozdiel - všetko je klik systém ako IKEA :) a elektroinštalácia je úplne jednoduchá ak nemáš dve ľavé ruky..nepotrebuješ nič, len jednorýchlospojku, ktorú napojíš na parkovačky + na + - na kostru..a máš to..
svetlá idúrozobrať jednoducho..dáš von smerovky, plast pod svetlami, čierny plast na svetle, odklikneš plastový kryt svetiel (tuším 6 klikov) a máš to von..vyberieš čierne vnútro svetiel, nasadíš AE a hotovo..
pby napísal:
ono ja som to videl na youtube ako to robil typke od rozobratia svetiel a nahodienia AE mi bolo vsetko ok az potom na tu elektro montaz. On to myslim ze mal zlozitejsie z toho dovodu ze sa mu po odomknuti auta automaticky zapli aj AE a tym padom kabelaz tahal nejako cez osvetlenie noh v predu a kdesi to tam zapajal v interieri a pod. (uplne spanielska dedina premna..) - ja to tak nemusim mat, v podstate by mi stacilo ze by som to mal napojene na parkovacky, lenze aj to moze byt problem premna, nikdy som ani len parkovacku na tom aute nemenil a neviem co a ako - ako a kde tu rychlospojku zapojit :) proste keby som videl OK ale tak na prvy krat asi sa mi to nepodari.. tak neviem
lukas107 napísal:Dneska mi dali tie zelene kurvy pokutu za AE ledkove...ze to nema na aute co hladat..ani v pozicii parkovaciek
fritolko napísal:Možno teraz tresnem p...vinu. Ale každé svetlo by malo mať vyryté prípadne vylisované číslo homologizácie na tom priesvitnom plaste svetla. To že sa nachádzajú neorigo krúžky vo vnútri svetla znamená že bol vykonaný neodborný zásah do vozidla a preto už neni svetlo homologizované, lebo niektorá z jeho súčastí nepodlieha homologizácii(príklad lekárnička: lekárnička je platná len do vtedy dokým sú jej všetky súčasti pred dátumom spotreby.).
Čiže ak by si si v tescu kúpil homologizovaný led pásik na dennée svietenie a namontoval by si si ho podľa predpisov tak ti nemôžu dať pokutu lebo na krytke svetla je vylisovaná homologizácia podľa EÚ alebo daného štátu.
Ak používate AE krúžky na denné svietenie ako ja tak len dúfajte že nenatrafíte na ch.ja alebo velmi poctivého policajta:)
http://svietenie.sk/sk/homologizacia
Lewelboss napísal:..preto to tak mam spravene a po zapnuti svetiel mi AE stiahnu intenzitu svietenia a dava to tak taky dojem ze to je origo..
Ivank napísal:Ja to chcem riesit presne tak ako ty... bohuzial na E46 su tie kruzky dost velke a uz z dialky vidno ze svietia iba kruzky... E90 a novsie to maju mensie, takze z dialky sa zda ze svieti cele svetlo...no a ked si uz dost blizko na to, aby si to vsimli, tak si prilis blizko na to, aby ta zastavili...![]()