... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

dds
Autor témy
Auto: e46 330D
Kraj: Bratislavský

330D olej v expanzke

Streda, 21. Marca 2012, 15:45

Chalani,

Bol som v servise na opravu silentov na napravach. Auto prebral technik stym ze tie silenty budu musiet ist dole. Auto slapalo inak v pohode stym ze si technik pochvaloval ze ten motor ma krasny zvuk. Po niekolkych hodinach mi zavolali ze vraj vnom nemam olej. Potom ze nasli netesnost pri vypustacej srubke a upevnili to. Tak sme sa dohodli na vymene oleja a filtra. Na druhy den rano mi volaju ze je pruser ze olej prerazil do chladena a je vsede v expanzke. ??? ako sa to mohlo stat ??? Co sa da teraz robit? ma zmysel to snimi este niejako riesit?

dds
Autor témy

Re: 330D olej v expanzke

Streda, 21. Marca 2012, 20:49

Neviete prosim poradit ako postupovat dalej stym servisom? Toho oleja co tam vytielko je naozaj vela, zadrbany je cely motor. Ich postoj je taky, ze toto nemohli ovplivnit a skoda uz mohla byt sposobena aj predtym ako som dosiel alebo aj pocas oprav ale oni stym nic nemaju. Nemaju ani kus ucty k zakznikovy a by sa dohodli na zlave oprav. Ja mam na to taky nazor ze technik co mi zahlasil ze sa olej straca pri vypustnom srobe sa mal aspon jednym okom mrkut do expanzky kolko tam je vody a ci tam nieje nahodu ten olej a az potom tam liat novy. Bol som pri vypustani oleja kde odtieklo minimalne aspon 5 litrov a to som nebol dokocna kym odtieklo vsetko. Taky liter podla man ostava vo filtry a kade tade. Neviem odkial dosli na to ze tam je ho malo. Mam dojem ze ma lakuju. Niesu na takych chu...v paky? dosrali mi cele auto :(. Mimochodom je to renomovany servis skoro v centr BA.

Užívateľov profilový obrázok
skoki
Auto: BMW e46 328i touring

Streda, 21. Marca 2012, 21:57

Asi by som tam prisiel s inym mechanikom, ktorý tomu naozaj rozumie a dozadoval sa nahrady skody, pokial zistis ze naozaj to zavinili oni.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 22. Marca 2012, 10:55

No pekne odporučam SOI,tieto motory su kvalitne,takže len na take poškodenie z ničoho nič neverim.... skontroluj si km, či sa na tom nevozili....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

michaltt
Kraj: Košický

Štvrtok, 22. Marca 2012, 12:42

alebo ho nechali nastartovany, prehrialo sa to (z nejakych dovodov ? )
toto je velmi zaujimave, zober tam niekoho, kto sa vyzna, aby mohol argumentovat. Naozaj. Ak nemas znalosti, asi nepochodis.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

dds
Autor témy

Nedeľa, 25. Marca 2012, 19:46

zatial dik za rady. Skusam zohnat odbornika ale este sa mi to nepodarilo. Ostavam v tom servise kde sa to pojde cele rozobrat a zistit vcom bol problem. Cely vikend sa pripravujem na to ze auto uz mam pochovane :(. Neviete mi niekto nacrtnut aka draha by bola asi vymena motora sytm ze co najviac sucasti by sa pouzilo z mojho povodneho?

bona1
Auto: 330d Touring 135 kw
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 25. Marca 2012, 20:23

Mozno ze mas iba prerazeny vymennik.bolo y treba natlakovat, a potom pátrat dalej.

michaltt
Kraj: Košický

Nedeľa, 25. Marca 2012, 20:49

dds napísal:
zatial dik za rady. Skusam zohnat odbornika ale este sa mi to nepodarilo. Ostavam v tom servise kde sa to pojde cele rozobrat a zistit vcom bol problem. Cely vikend sa pripravujem na to ze auto uz mam pochovane :(. Neviete mi niekto nacrtnut aka draha by bola asi vymena motora sytm ze co najviac sucasti by sa pouzilo z mojho povodneho?

najprv treba zistit, o co ide...ak si z BA, mozno by ti vedel pomoct semtex. Ale ci bude mat cas je asi nepravdepodobne na 98%
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných