... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

potmehuth
Kraj: Nitriansky

Re: 320D - Plnenie klimatizácie

Streda, 19. Júna 2013, 20:52

Netvrdim, ze to bude aj u Teba zly chladic klimy :) daj si to pozriet :) nie, ze vyhodis peniaze zbytocne :) len podla priznakov mi to pasovalo :)

djmetla
Autor témy
Kraj: Košický

Štvrtok, 20. Júna 2013, 08:40

Ono keby sa dalo zistiť niejak svojpomocne či v tom okruhu je niejaký freon bolo by to super :)

Užívateľov profilový obrázok
lovec31
Auto: bmw 330d 150kw
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 20. Júna 2013, 10:19

svojpomocne to nezistis...ale ja uz viem ze ho tam nemozem dostat....asi som sa mal na to vsetko kaslat...

Majo320
Auto: BMW E36
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 20. Júna 2013, 15:46

A kolko ti odsaje chladiva zo systemu??

Treba to napichnut na plnicku klimatizacii a pozriet ako su na tom tlaky vo vysoko tlakej a nizko tlakej vetve pri spusteny kompresora . Podla toho budes vediet kde mas hladat chybu ci na nizkotlakej alebo vysokotlakej vetve
Nejake foto a popis
Prílohy
1.jpg
1.jpg (36.87 KiB) 2532 zobrazení
2.jpg
2.jpg (46.51 KiB) 2532 zobrazení
Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg (56.23 KiB) 2532 zobrazení
3.jpg
3.jpg (52.79 KiB) 2532 zobrazení
4.jpg
4.jpg (31.63 KiB) 2532 zobrazení

lovec31

Piatok, 21. Júna 2013, 05:18

ahoj..tak vcera som bol u jednych borcov v ziline..klimu mi doplnili..unik neni...len mam este jeden problem a to ten ze mam zaneseny chladic..musim ho vycistit lebo mi ho nestiha chladit a tym padom sa moze stat ze sa mi zdviihne tlak v systeme a vypusti ju von cez ventil...ale nepytajte sa ma ako ju naplnili lebo som tam nebol a vazne neviem ako to spravili...ale su to borci...a isto viem ze to nerobili cez ten automaticky stroj na klimu...

djmetla
Autor témy

Piatok, 21. Júna 2013, 06:14

lovec31 napísal:
ahoj..tak vcera som bol u jednych borcov v ziline..klimu mi doplnili..unik neni...len mam este jeden problem a to ten ze mam zaneseny chladic..musim ho vycistit lebo mi ho nestiha chladit a tym padom sa moze stat ze sa mi zdviihne tlak v systeme a vypusti ju von cez ventil...ale nepytajte sa ma ako ju naplnili lebo som tam nebol a vazne neviem ako to spravili...ale su to borci...a isto viem ze to nerobili cez ten automaticky stroj na klimu...

Vyčistiť to problem nie je ale dostať sa k tomu :D :) Každopádne koľko ťa stálo doplnenie? :)

lovec31

Piatok, 21. Júna 2013, 07:16

no cela tato procedura ktoru som spravil ma stala 150 euro...to jest 3 krat plnenie a jeden sucic klimy...ale u toho borca v ziline som nechal 50 euro...a pojdem tam aj na buduce..uz nebudem spekulovat s tou automatickou plnickou..stoji za hovno...ak bude problem s klimou idem do ziliny...a budem mat svaty pokoj...

djmetla
Autor témy

Piatok, 21. Júna 2013, 07:39

lovec31 napísal:
no cela tato procedura ktoru som spravil ma stala 150 euro...to jest 3 krat plnenie a jeden sucic klimy...ale u toho borca v ziline som nechal 50 euro...a pojdem tam aj na buduce..uz nebudem spekulovat s tou automatickou plnickou..stoji za hovno...ak bude problem s klimou idem do ziliny...a budem mat svaty pokoj...

Pekná cena. Tých 50€ ja to mám tiež tak. Verím že budúci týždeň to pôjdem dať skontrolovať a zistiť či tam vôbec Freon je :) Pak to necháme za niejakých 40€ naplniť kamarát mi to vybavil.

Majo320

Piatok, 21. Júna 2013, 13:16

Bez toho automatickeho stroja to je robit uplna chujovina. lebo najdolezitejsie je pri vymene chladiva Vakuovanie (teda vysusanie celeho systemu odstranovanie vlhkosti) ktore by sa malo robit aspon 25min.
Ale ciganska robota je na SK standart

djmetla
Autor témy

Pondelok, 8. Júla 2013, 16:14

Ahojte

Tak dnes som bol ráno na plnení klimatizácie. Mal som tam 550g na miesto 680g. Myslel som si že to je tým. Bohužiaľ po pol hodinovom procese klimatizácia nezopla. Mechanik mi povedal že je rozpadnutý kompresor pretože odpadla z neho niejaká krytka, ktorá mi leží na kryte motora. Mna to stále serie, pretože ak by bol aj kompresor v prdeli aspoň ventilátor by sa predsa pustil nie? Problém je v tom že stlačím tlačítko rozsvieti sa klimatizácia ale motor nezmení vôbec otáčky a ani žiadny zvuk, ktorý by zahájil snahu o spustenie klimatizácie. Pred chvíľou som mal auto hore a preveroval som si či ide aspoň ventilátor. Ventilátor funguje no mám pocit že nereaguje na klimatizáciu. Po naštartovaní raz za čas spustí chladenie chlad. kvapaliny ale po stlačení klimatizácie ventilátor kašle na to. Môže to byť chlapci niečo iné? Napríklad ten tlakový spínač? Ak áno kde by som ho našiel (hľadal som ho ale popravde neviem ako vyzerá :) ).

Nový kompresor stojí 400€ a to v tomto období nemám pretože robím spojku i kulisu radiacej páky :) a potom dovolenka. Bol by som rád ak by sa dalo otestovať príklad ten tlakový spínač.

Ďakujem za pomoc

lovec31

Pondelok, 8. Júla 2013, 18:20

skoc na diagnostiku...vraj na e46 velmi casto odchadza rj ventilatora klimi...a ked ti nejde ventilator tak ti nezapne klimu...

djmetla
Autor témy

Utorok, 9. Júla 2013, 07:29

lovec31 napísal:
skoc na diagnostiku...vraj na e46 velmi casto odchadza rj ventilatora klimi...a ked ti nejde ventilator tak ti nezapne klimu...

Na to musím niekoho zohnať... (Alebo si kúpiť diagnostiku). Každopádne chcem vyskúšať napriamo zapojiť ten podtlakový ventil či sa niečo vôbec zmení. Len neviem kde ho hladať. Vie niekto poradiť?

Ďakujem :)

djmetla
Autor témy

Streda, 10. Júla 2013, 17:50

Zdravím páni tak dnes som bol na diagnostike. Robil mi ju Jararak :) za čo mu moc pekne ďakujem. Problém je v tom že diagnostika nič nevypísala. Klimatizácia je naplnená a bez errorov! Takže neviem kde začať :) máte niekto tip kde začať? Problém pretrváva

Po stlačení tlačítka klímy sa zmení zvuk vo výduchoch niečo sa tam aktivuje ale motor nereaguje. Klimatizačný remeň je napnutý ale kompresor nezopne a ani vrtuľu. Pojistky skontrolované 28 (5A), 63 (7.5A), 64 (7.5A) sú v poriadku :(

Začína detektívna úloha :) budem rád za každý tip ďakujem

Majo320

Streda, 10. Júla 2013, 18:16

A ked zapnes klimatizaciu a pojdes skontrolovat kompresor tak co robi. Ta visco spojka (remenica) cvaka alebo nist sa len toci ??

A ked zapnes klimatizaciu a pojdes skontrolovat kompresor tak co robi. Ta visco spojka (remenica) cvaka alebo nist sa len toci ??

VYtlac si co som vlozil vyssie chod do servisu kde maju plnicku klimatizacie pripojte ju na auto nastartuj zapni klimu a skontroluj tlaky vysoky vsetko co sa nachadza za kompresorom a nizky vsetko co je za expanznym ventilom.
Podla toho vies indetifikovat kde mas hladat
Naposledy upravil/-a Majo320 v Streda, 10. Júla 2013, 18:25, upravené celkom 1 krát.

djmetla
Autor témy

Streda, 10. Júla 2013, 18:19

Majo320 napísal:

Tak remenica sa na kompresore točí. Po stlačení tlačítka žiadny zvuk ani zmena pri ventilátore či kompresore. Klimatizačný remeň iba točí a točí remenicu na kompresore :) to je všetko. Žiadny zvuk mechanický odtiaľ nejde po stlačení tlačítka.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných