... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

Sulko
Autor témy
Auto: 318 tds
Kraj: Bratislavský

320d 100kw za studena startuje za tepla ne

Streda, 19. Júna 2013, 14:02

Mam taky problem za studena nastartujem hned ale ak sa motor zohreje do modreho policka a vyplnem nejdenastartovat ale ked ho zohrejem na 90stupnou startuje normalne ...mam repasovane cerpadlo trisky a nove rele zhavenie nove zhavice...nenasiel alebo som si nevsimol ci uz je takato tema je ..ak je poprosil by som link .dakujem

djmetla
Kraj: Košický

Re: 320d 100kw za studena startuje za tepla ne

Streda, 19. Júna 2013, 14:23

Ahoj, no môže to byť viacero faktorov ale najčastejšie som sa stretával stým že buď to bolo

Batéria môže vplyvom nabíjania a následného zohrievania podávať zlý výkon ak je v prevádzkovej teplote resp. nadmiernej teplote od dobíjania a teplého počasia. Skús zmerať hodnoty keď je motor teplý a za studena. Či tam nebude rozdieľ.

Čidlo otáčok kľuk. hriadele, dokáže toto robiť. Existovali správy o tom že za jazdy nerobilo problém len pri štartovaní a takisto naopak. Vyskúšaj diagnostiku.

Štartér treba zistiť. Cítiš niejaký rozdieľ? Štartovanie za tepla, za studena samozrejme mimo žhavenia? Točí pomalšie?

Vraj to môže byť aj čidlo teploty. Bohužiaľ o čidle teploty nemám skúsenosti len poznatky z úst mechanikov.

Samozrejme to môže byť hocičo iné ;) Na mojej Vectre v roku 08 som mal ten istý problém. Nakoniec to bola batéria. Kúpil som novú a bolo po probléme. Mal by si si to všetko premerať. Dvakrát meraj a raz rež. Nahnevalo by ak by si vymenil všetko a nakoniec to bola hadička ktorá sa deformovala vďaka plyvu veľkého tepla od niejakej hadice či bloku motora :D

Sulko
Autor témy

Streda, 19. Júna 2013, 15:05

tak baterky co som tam mal som vybil aj tak uz bola stara a mal som v plane kupit novu tak som kupil s vacsim startovacim prudom

Diagnostika nic neukazuje iba nejaky smimac klepania motora alebo nieco take

Starter som menil a neni rozdiel tam ziadny rozdiel

a to cidlo teploty ,kde by sa malo nachadzat? skusim aj ten vymenit

djmetla
Kraj: Košický

Streda, 19. Júna 2013, 15:10

Sulko napísal:
tak baterky co som tam mal som vybil aj tak uz bola stara a mal som v plane kupit novu tak som kupil s vacsim startovacim prudom

Diagnostika nic neukazuje iba nejaky smimac klepania motora alebo nieco take

Starter som menil a neni rozdiel tam ziadny rozdiel

a to cidlo teploty ,kde by sa malo nachadzat? skusim aj ten vymenit

Vymen ten senzor radšej :) pretože je to taký snímačik (Knock sensor), ktorý práve za studena a v nízkych otáčkách sníma detonácie v motore a podľa toho by mal upravovať zmes :). Začal by som rovno sním. Má najväčšiu spojitosť. Tiež som nevedel ale som múdrejší :D za chrbtom mi robí chalanisko tak mi poradil :)

Sulko
Autor témy

Streda, 19. Júna 2013, 15:59

vyskusam a dam vediet ako som dopadol ..diky zatial

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných