Ahoj, no môže to byť viacero faktorov ale najčastejšie som sa stretával stým že buď to bolo
Batéria môže vplyvom nabíjania a následného zohrievania podávať zlý výkon ak je v prevádzkovej teplote resp. nadmiernej teplote od dobíjania a teplého počasia. Skús zmerať hodnoty keď je motor teplý a za studena. Či tam nebude rozdieľ.
Čidlo otáčok kľuk. hriadele, dokáže toto robiť. Existovali správy o tom že za jazdy nerobilo problém len pri štartovaní a takisto naopak. Vyskúšaj diagnostiku.
Štartér treba zistiť. Cítiš niejaký rozdieľ? Štartovanie za tepla, za studena samozrejme mimo žhavenia? Točí pomalšie?
Vraj to môže byť aj
čidlo teploty. Bohužiaľ o čidle teploty nemám skúsenosti len poznatky z úst mechanikov.
Samozrejme to môže byť hocičo iné

Na mojej Vectre v roku 08 som mal ten istý problém. Nakoniec to bola batéria. Kúpil som novú a bolo po probléme. Mal by si si to všetko premerať. Dvakrát meraj a raz rež. Nahnevalo by ak by si vymenil všetko a nakoniec to bola hadička ktorá sa deformovala vďaka plyvu veľkého tepla od niejakej hadice či bloku motora