Zdravím Vás,
na voľnobehu mi skáču otáčky v rozmedzí od cca 500-1100 ot./min. a občas si to samé pridá plyn, otáčky vyletia tak na 1600 a akonáhle klesnú, motor zdochne.. Potom je chvílu problém naštartovať. Auto točí akoby na sucho, bez nafty. Keď vypnem klúč a skúsim znova, väčšinou nakopne, ale otáčky kolíšu ďalej. Toto sa deje len za určitých okolností:
- má na to vplyv teplota, keď je motor studený, musím držať nohu na plyne, tak cca 1100 ot. aby nezdochol
- keď sa zohreje tesne pod prevádzkovú teplotu a vonku je chladnejšie, cca 15 stupňov, tak to otáčky drží akoby mu nič nebolo
- keď sa zohreje na prevádzkovú teplotu, alebo je vonku teplo, cca 30 stupňov, tak zasa skáču
- robí to len keď stojím na mieste, ak sa pohybujem trebárs po meste a vyhodím neutrál, tak otáčky držia v akejkoľvek teplote, ale akonáhle zastavím do pokoja, hneď začnú skákať
- spojka na to vplyv nemá či je stlačená alebo nie
- klíma tiež nie, skúšal som aj odpojiť váhu vzduchu a tiež nič
Občas sa ešte stane, že keď mi klesne nafta v nádrži pod polovicu, nie je možné naštartovať, ak auto stojí dlhšie. Nakopne tak na 3 sek a hneď zdochne. Potom točím na sucho až kým nevybijem baterku, proste ani nehne. Potom trvá cca hodinu až dve kým prídem s niekým kto má káble a ešte predtým než ich zapojíme to vyskúšam nakopnúť a auto po tej pauze chytne akoby nič. Vôbec nechápem...
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)
Stalo sa mi to takto 3 razy zo 4, ten jedenkrát sme museli roztláčať potom nakoplo..
Ďakujem za odpoveď.
Viem, že podobných tém tu je viacej, ale takéto príznaky nespomína nikto..