... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Pa3cius
Autor témy
Kraj: Trnavský

320d 100kW / kolísanie otáčok

Pondelok, 7. Septembra 2015, 15:27

Zdravím Vás,
na voľnobehu mi skáču otáčky v rozmedzí od cca 500-1100 ot./min. a občas si to samé pridá plyn, otáčky vyletia tak na 1600 a akonáhle klesnú, motor zdochne.. Potom je chvílu problém naštartovať. Auto točí akoby na sucho, bez nafty. Keď vypnem klúč a skúsim znova, väčšinou nakopne, ale otáčky kolíšu ďalej. Toto sa deje len za určitých okolností:
- má na to vplyv teplota, keď je motor studený, musím držať nohu na plyne, tak cca 1100 ot. aby nezdochol
- keď sa zohreje tesne pod prevádzkovú teplotu a vonku je chladnejšie, cca 15 stupňov, tak to otáčky drží akoby mu nič nebolo
- keď sa zohreje na prevádzkovú teplotu, alebo je vonku teplo, cca 30 stupňov, tak zasa skáču
- robí to len keď stojím na mieste, ak sa pohybujem trebárs po meste a vyhodím neutrál, tak otáčky držia v akejkoľvek teplote, ale akonáhle zastavím do pokoja, hneď začnú skákať
- spojka na to vplyv nemá či je stlačená alebo nie
- klíma tiež nie, skúšal som aj odpojiť váhu vzduchu a tiež nič

Občas sa ešte stane, že keď mi klesne nafta v nádrži pod polovicu, nie je možné naštartovať, ak auto stojí dlhšie. Nakopne tak na 3 sek a hneď zdochne. Potom točím na sucho až kým nevybijem baterku, proste ani nehne. Potom trvá cca hodinu až dve kým prídem s niekým kto má káble a ešte predtým než ich zapojíme to vyskúšam nakopnúť a auto po tej pauze chytne akoby nič. Vôbec nechápem... ](*,) Stalo sa mi to takto 3 razy zo 4, ten jedenkrát sme museli roztláčať potom nakoplo..

Ďakujem za odpoveď.

Viem, že podobných tém tu je viacej, ale takéto príznaky nespomína nikto..

Užívateľov profilový obrázok
jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Re: 320d 100kW / kolísanie otáčok

Pondelok, 7. Septembra 2015, 15:30

ked klesne pod polovicu a nejde startnut tak je to cerpadlo v nadrzi pokazene....inak neodporucam ti to auto roztláčať, max. startovat cez kable....dobra diagnostika urcite ukaze chybu, tak hor sa do toho :thumbup:
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

Pa3cius
Autor témy
Kraj: Trnavský

Pondelok, 16. Novembra 2015, 00:06

jurkyLE napísal:
ked klesne pod polovicu a nejde startnut tak je to cerpadlo v nadrzi pokazene....inak neodporucam ti to auto roztláčať, max. startovat cez kable....dobra diagnostika urcite ukaze chybu, tak hor sa do toho :thumbup:

No ten prvy problem je vyrieseny..teda len opraveny,vyrieseny nie, lebo mechanik sa mi na to pozeral, rozoberal motor, ci to nerobi snimac otacok na klukovke a ked zlozil motor naspat, tak to prestalo robit..nechapal ani on co tam mohlo byt, ale zrejme nieco zle zapojene alebo ja neviem..nevadi hhlavne ze to prestalo, ale problem so startovanim stale pretrvava..uz som zufaly aj ja aj mechanik.. Diagnostika neukaze nic, objavili sme prasknutu hadicku ktorou tecie nafta priamo do cerpadla VP44, mysleli sme si ze sa vymeni a problem ustane, lebo to vyzeralo tak, ze si to nasaje vzduch a tym padom sa to zavzdusni. Hadicka sa vymenila a skusal som nechat klesnut naftu pod pol nasrze a znova nenakoplo.. Teraz dalsi krok je vymenit to naftove cerpadlo co je v nadrzi, ale jako aj to ked nepomoze tak ja uz fakt neviem.. Pol nadrze snad bude stacit na podpalenie, ze?

Užívateľov profilový obrázok
Juraj924
Auto: bmw e46 318d
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 16. Novembra 2015, 12:46

ten motor snímač otáčok na klukovke ani nema pravdepodobne to bude čerpadlo v nádrži tak ako píše jurkyLE ešte by som pozrel na dno pod palivoví filter či tam nebudú mosadzné piliny a ešte treba odsledovať po otočení klúča do druhej polohy či sa ta nádržka palivového filtra naplna poriadne prúdom nafty tak ako má ak to bude len tak pozvolna do toho tiecť ak vôbec treba meniť lebo to čerpadlo ak dobre viem musí tiež spraviť určitý tlak tuším 0,5bar a viac aby všetko správne fungovalo moja osobná skúsenosť bola taká že po založení nového čerpadla v nádrži ešte kus vyplachovalo mosadzne piliny z hadíc čo ostalo a tá nádržka sa naplnila zhruba 3-4sekundy a aby som nezabudol rezervu v nádrži treba udržiavať minimálne 15litrov aby bolo čerpadlo úplne ponorené a dobre aj chladené

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných