... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
Ivank napísal:Ako pisete, ze zistujete volu v diferaku....
Mal som auto na zdvihaku a skusal som cukat zadnym kolesom do predu a do zadu...
Mam tam malu volu. Ak by som to mal popisat, tak keby bolo 1 koleso zablokovane, tak to druhe by sa dalo pohybat cca 2cm... tzn.1cm do predu a 1cm do zadu.
Je to vela? Aku pripustnu volu ma mat diferak? Ma mat vobec nejaku volu?.
Uz dlhsie riesim zahadu jemneho buchania zo zadu, ked pridam a nasledne pustim plyn, tak sa zo zadu ozve take tlmene tuknutie.
Ale je to zvuk ako keby sa to precitalo bez makcena a nie "tuk" ale iba "TK". proste taky tlmeny zvuk.
Hardy spojka je ako nova, silentbloky na diferaku vyzeraju dobre (skusane pacidlom) , v diferaku je novy olej a stale mi to robi.
Ta vola je jedine co ma napada.
Alebo byva este nieco posahane? Zdoraznujem ze sa mi zo zadu neozyvaju ziadne hororove zvuky alebo buchoty. Laik by si to urcite nevsimol, no mna to mata uz par mesiacov...
Mate nejaky tip?
Dakujem
Ivank napísal:
Tak po vcerajsom brainstormingu som prisiel na to ze mam asi vymlateny kriz kardanu. Ten posledny pred diferencialom.
Mate niekto skusenosti s jeho vymenou?
V BMW maju len cely kardan ... a 500e veru nemam.
Neviete mi neikto odporucit nieco v okoli MT?
branisko napísal:
Totok isté robí aj mne.
Ale už som si zvykol...
To nebude asi vôla na kríži. Skus kríž chytiť jednou rukou a druhou potoč poloosou.
Tak som zistil, že je to vôla medzi tanierovým kolom a hruškou... a s tým nespravíš nič...
Diferák je počuť hlavne keď auto nieje v zábere(plachtí)...
Pomôže len repas alebo nový diferák.
A to ťukanie môže robiť aj zotrvák a prenáša sa to cez kardan dozadu...
Zotrvačník si náhodou nemenil?!
By ma zaujímalo či to pomôže alebo nie...
Ivank napísal:
Zotrvak nemam - mam automat.
Idem menit dif., silentbloky a loziska kardanu...ak ostanu prasule, tak aj kardan... Uvidim ci to pomoze.
Inak kdesi na fore bola fotka tej prasknutej casti na "klietke" diferaku... neviete kde to je? Neviem to najst a chcem to dat skontrolovat, ked uz to bude rozobrate...
P.S: mne to pocut hucanie ked je v zabere a ked pustim plyn , tak to tukne, ked znovu pridam tak to tukne...
Ivank napísal:Idem zo servisu na kardany... Za 200e budu nove krize a vyvazeny kardan...cize novy kardan