... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Ivank
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Žilinský

Re: 3'E46/Výmena silentblokov na diferenciáli

Piatok, 9. Novembra 2012, 10:00

Ivank napísal:
Ako pisete, ze zistujete volu v diferaku....

Mal som auto na zdvihaku a skusal som cukat zadnym kolesom do predu a do zadu...

Mam tam malu volu. Ak by som to mal popisat, tak keby bolo 1 koleso zablokovane, tak to druhe by sa dalo pohybat cca 2cm... tzn.1cm do predu a 1cm do zadu.

Je to vela? Aku pripustnu volu ma mat diferak? Ma mat vobec nejaku volu?.

Uz dlhsie riesim zahadu jemneho buchania zo zadu, ked pridam a nasledne pustim plyn, tak sa zo zadu ozve take tlmene tuknutie.

Ale je to zvuk ako keby sa to precitalo bez makcena a nie "tuk" ale iba "TK". proste taky tlmeny zvuk.

Hardy spojka je ako nova, silentbloky na diferaku vyzeraju dobre (skusane pacidlom) , v diferaku je novy olej a stale mi to robi.

Ta vola je jedine co ma napada.

Alebo byva este nieco posahane? Zdoraznujem ze sa mi zo zadu neozyvaju ziadne hororove zvuky alebo buchoty. Laik by si to urcite nevsimol, no mna to mata uz par mesiacov...

Mate nejaky tip?

Dakujem

Tak po vcerajsom brainstormingu som prisiel na to ze mam asi vymlateny kriz kardanu. Ten posledny pred diferencialom.

Mate niekto skusenosti s jeho vymenou?
V BMW maju len cely kardan ... a 500e veru nemam.

Neviete mi neikto odporucit nieco v okoli MT?
Prílohy
220px-Universal_joint.JPG
220px-Universal_joint.JPG (7.85 KiB) 3546 zobrazení
MTA4MjUxX3A=.JPG
MTA4MjUxX3A=.JPG (72.63 KiB) 3546 zobrazení

devianth
Auto: bmw 318i e46
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 27. Novembra 2012, 10:10

zdravim. poradíte mi nejaku stránku odkial objednať tie silenbloky č. 7 a 9 ??? vopred dakujem

Užívateľov profilový obrázok
fox1k
Auto: BMW

Utorok, 27. Novembra 2012, 10:18

napr. predajná sekcia tu na klube, buď Martin z autotechnik.sk alebo Jaro z DSauto.sk :wink:

devianth

Utorok, 27. Novembra 2012, 10:28

vdaka za rýchlu odpoved :thumbup:

devianth

Utorok, 27. Novembra 2012, 10:41

a ešte jedna otázka. tie silenbloky č. 7 su tieto: http://www.autotechnik.sk/diel/4237/sil ... bmw-x3-e46 a č.9 tieto: http://www.dsauto.sk/product/sk/Silenbl ... HD-BMW-E46 ?????

branisko
Auto: 320d touring
Kraj: Trnavský

Streda, 23. Januára 2013, 15:45

Ivank napísal:

Tak po vcerajsom brainstormingu som prisiel na to ze mam asi vymlateny kriz kardanu. Ten posledny pred diferencialom.

Mate niekto skusenosti s jeho vymenou?
V BMW maju len cely kardan ... a 500e veru nemam.

Neviete mi neikto odporucit nieco v okoli MT?

To nebude asi vôla na kríži. Skus kríž chytiť jednou rukou a druhou potoč poloosou.

Tak som zistil, že je to vôla medzi tanierovým kolom a hruškou... a s tým nespravíš nič... :-k

Diferák je počuť hlavne keď auto nieje v zábere(plachtí)...

Pomôže len repas alebo nový diferák.

A to ťukanie môže robiť aj zotrvák a prenáša sa to cez kardan dozadu...

Zotrvačník si náhodou nemenil?!

By ma zaujímalo či to pomôže alebo nie... :-k
Naposledy upravil/-a branisko v Utorok, 12. Novembra 2013, 17:18, upravené celkom 1 krát.
old_318tds Touring...new_320d Touring...

strelec15
Auto: BMW 330d
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 3. Februára 2013, 01:47

Nazdar borci..... Mne to tak isto tuka pri 1-2 -3 -4 preradeni a pri pomalom posuvani sa, napr. pri hladani parkovacieho miesta v garazach OC. Prisiel som ale nato, ze ked mu trochu viac pridam tak to netukne, trebars ked frcim po ceste a preradim z 3do4 a pred pustenim spojky pridam asi o cca 500 otacok tak ten zvuk neurobi. Problem je,ze to bucha ked netrafim to pridanie. Diferak je bez vole tak by to mohol byt zotrvacnik dvojhmot. ci zla uvaha? Nemenil zotrvak niekto nahodou? Dik nazdar

Ivank

Piatok, 22. Marca 2013, 14:22

branisko napísal:

Totok isté robí aj mne.

Ale už som si zvykol... :roll:

To nebude asi vôla na kríži. Skus kríž chytiť jednou rukou a druhou potoč poloosou.

Tak som zistil, že je to vôla medzi tanierovým kolom a hruškou... a s tým nespravíš nič... :-k

Diferák je počuť hlavne keď auto nieje v zábere(plachtí)...

Pomôže len repas alebo nový diferák.

A to ťukanie môže robiť aj zotrvák a prenáša sa to cez kardan dozadu...

Zotrvačník si náhodou nemenil?!

By ma zaujímalo či to pomôže alebo nie... :-k

Zotrvak nemam - mam automat.
Idem menit dif., silentbloky a loziska kardanu...ak ostanu prasule, tak aj kardan... Uvidim ci to pomoze.

Inak kdesi na fore bola fotka tej prasknutej casti na "klietke" diferaku... neviete kde to je? Neviem to najst a chcem to dat skontrolovat, ked uz to bude rozobrate...

P.S: mne to pocut hucanie ked je v zabere a ked pustim plyn , tak to tukne, ked znovu pridam tak to tukne...

fano031

Sobota, 23. Marca 2013, 07:22

Ivank napísal:

Zotrvak nemam - mam automat.
Idem menit dif., silentbloky a loziska kardanu...ak ostanu prasule, tak aj kardan... Uvidim ci to pomoze.

Inak kdesi na fore bola fotka tej prasknutej casti na "klietke" diferaku... neviete kde to je? Neviem to najst a chcem to dat skontrolovat, ked uz to bude rozobrate...

P.S: mne to pocut hucanie ked je v zabere a ked pustim plyn , tak to tukne, ked znovu pridam tak to tukne...

Tu sú moje foto pred opravou, no fotené mobilom...
Prílohy
Snímka0365.jpg
Snímka0363.jpg
MERCEDES 126 R5 300 SD automatic ex
BMW E34 R6 524 TD ex
BMW E46 R4 320 D ex
BMW E38 V8 730 iA
BMW E70 xDrive 30d

deejaytommmi
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 23. Mája 2013, 11:42

žiadne silenty to nerobia!!! to buchotanie je diferenciál! ja som vyberal samosvor a prekladal do iného (rovnakého) obalu. Zle sme poskladali, bucha to, má vôľu. Vôla je medzi planetárnym kolesom a hruškou čo ide od kardánu! lahol som si pod auto, skúsil potočiť kardán pri neutráli a má vôlu. tak isto ak je auto na zdviháku pokrútim jedno koleso dopredu a dozadu, tak sa hýbe cca 1cm dopredu 1cm do zadu, druhé stojí, voľu nemá mať žiadnu. tak isto buchoce pri pohývaní sa a ubratí plynu, stále keď auto buď zrýchluje, alebo spomaľuje...

viktorko22
Auto: E46 - ohňoSTROJ

Štvrtok, 23. Mája 2013, 11:48

tá istá diagnóza - tiež prepodkladám kríž v karadni, ale 500e nedám..skusím ešte pomeniť silenty na diferáku a uvidím..

Ivank

Štvrtok, 23. Mája 2013, 15:38

Idem zo servisu na kardany... Za 200e budu nove krize a vyvazeny kardan...cize novy kardan

viktorko22
Auto: E46 - ohňoSTROJ

Piatok, 24. Mája 2013, 12:11

Ivank napísal:
Idem zo servisu na kardany... Za 200e budu nove krize a vyvazeny kardan...cize novy kardan

:-k to by šlo..

Ivank

Štvrtok, 30. Mája 2013, 11:41

Takze co sa tyka hucania diferaku pri rychlosti nad 100km/h ... moj mechanik mi tam nalial prevodovy olej, miesto oleja na diferencial #-o ](*,)
Co si nespravis sam...
Takze som vymenil olej + pridal som donho toto
http://olejcentrum.sk/xeramic-ochrana-prevodovky

Hucanie prestalo...cize diferak nejdem menit.

Kardan este nemam hotovy (ja som zistil volu v krizi pri diferaku a v servise ked bol upnuty, tak jasne bolo citit volu aj v prednom krizi) - dal som vymenit obidva
Menim aj lozisko v strede kardanu a vymenil som aj silentbloky prevodovky (22€ za oba - vymena jednoducha)
Ked uz to bolo vsetko rozobrate, tak som kupil aj novu Hardy spojku... stara bola sice tak na cca 70% ok - ale nech uz to je vsetko na kompletku

Som zvedavy co to spravi ked to zlozim dokopy s novymi krizmi a vyvazenym kardanom... BOHA nech to zaberie...

Dam vediet, ako dopadnem.

Ivank

Streda, 5. Júna 2013, 05:15

Takze auto zlozene...

Kardan ako novy. V kabine ticho...ziadne hucanie, ziadne vibracie, ziadne pukanie. Nechcem to zarieknut, kedze som este nebol auto poriadne prevetrat, ale symptomy sa objavovali prave v nizkych rychlostiach po meste.
Cez vikend idem auto prebehnut, tak uvidim co to robi v rychlosti nad 170 :mrgreen:

P.S: To co som pisal s tou hardynou...ked som ju zlozil dole, tak sa ukazalo ze je to s nou horsie...nebola este roztrhana, ale bola makka a bolo na nej vidno ze uz je stara a ze zacina praskat. Cize otazka casu, kedy by to zacalo blbnut...musim sa pochvalit- dobre som spravil ze som ju vymenil 8)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných