... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

BrunoSoprano
Autor témy

3.0D M57 , dlhhšie zhasínanie motora.

Streda, 30. Októbra 2013, 13:25

Zdravím! chcem sa spýtať na dlhšie zhasínanie motora po vytiahnutí klúča zo zapalovania,niekdedy sa mi dokonca stane,že sa mi počas jazdy rozsvieti kontrolka žhavenia DDE a motor má zvuk pripomínajúci staré 5valcové dieslové VOLVO,ked motor vypnem a zhasnem všetko je ok a kontrolka zhasne,robí to približne odvtedy,odkedy motoru trvá dlhšiu dobu aby zhasol pri vytiahnutí klúča a nerobí topravidelne, iba občas. Dočítal som sa tu že oneskorené zhasnutie motora môže spôsobiť tlakový ventil na Comon raily . Lenže sú tam dva jeden na čerpadle č.20 a druhý na rampe č.8. Ktorý to je a kde sa dá zohnať okrem autorizovaného servisu. http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/S ... ress_pump/
VĎAKA

Užívateľov profilový obrázok
Sk1r3x
Auto: AUDI A6 C7
Kraj: Nitriansky

Re: 3.0D M57 , dlhhšie zhasínanie motora.

Streda, 30. Októbra 2013, 16:49

nepoteším ťa , ale na rampe nieje ventil, ale čidlo tlaku na rampe. A keď ti klepe jak sračka niekedy tak to môže spôsobovať to čidlo.
A kolko trvá to oneskorené zhasnutie motora ?

BrunoSoprano
Autor témy

Streda, 30. Októbra 2013, 23:23

Sk1r3x napísal:
nepoteším ťa , ale na rampe nieje ventil, ale čidlo tlaku na rampe. A keď ti klepe jak sračka niekedy tak to môže spôsobovať to čidlo.
A kolko trvá to oneskorené zhasnutie motora ?

tak dve sekundy niekedy max. tri sekundy

fox1k
Auto: BMW
Kraj: Žilinský

Streda, 30. Októbra 2013, 23:33

BrunoSoprano napísal:

tak dve sekundy niekedy max. tri sekundy

vedel by si spraviť video, neviem si to nejako predstaviť, ako zhasína motor 3sekundy :wink:

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003

Štvrtok, 31. Októbra 2013, 20:37

fox 1 k

jednoducho vytiahnes kluč zo zapalovania a motor bezi a zrazu skape.

mne to takziež robilo . treba precistiť regulačný ventil na CR cerpadle poprípade vymeniť pressure senzor na rampe . jedno stoji 180 Eur druhé 140 eur.

BrunoSoprano
Autor témy

Štvrtok, 31. Októbra 2013, 21:59

csuka530d napísal:
fox 1 k

jednoducho vytiahnes kluč zo zapalovania a motor bezi a zrazu skape.

mne to takziež robilo . treba precistiť regulačný ventil na CR cerpadle poprípade vymeniť pressure senzor na rampe . jedno stoji 180 Eur druhé 140 eur.

a čo musím všetko demontovať,aby som sa dostal k tomu ventilu k čerpadlu? Dnes som si všimol,že koncovka z čidla rampy je vypojená a uviazaná eskapáskou o druhý zväzok káblov,auto mám už viac ako rok a až teraz som si to všimol. a to zhasínanie oneskorené mi začoalo robiť iba nedávno. A auto má normálny výkon taký aký má mať a spotrebu pod 7 litrov nafty :)

Sk1r3x
Auto: AUDI A6 C7

Štvrtok, 31. Októbra 2013, 22:15

keď sa chceš dostať k ventilu alebo aj k čidlu tak musí ísť dole sanie. To je celá veda.

csuka530d

Sobota, 2. Novembra 2013, 19:52

no ja mam takýto motor už pár rokov a pod 7 litrov spotreba nieje realna!

ty ho môžeš mať z dôvodu že máš pressure senzor odpojený, vsstrekovače idu v nudzovom režime (už rok , teda!)

výkon nemôžeš mať plnohodnotný ako so zapojeným senzorom!

BrunoSoprano
Autor témy

Sobota, 2. Novembra 2013, 20:37

csuka530d napísal:
no ja mam takýto motor už pár rokov a pod 7 litrov spotreba nieje realna!

ty ho môžeš mať z dôvodu že máš pressure senzor odpojený, vsstrekovače idu v nudzovom režime (už rok , teda!)

výkon nemôžeš mať plnohodnotný ako so zapojeným senzorom!

kámo,a to je 7litrov keď jazdím normálne, ked chcem aj na 6litrov ho viem spraviť,len ja mám manuálnu prevodovku a preradím si to maximálne pri 1500otáčkach,ked chcem mať takú spotrebu a to je Reaá do full nádrže dotankovaných 6 litrov po 100km až po hrdlo,čo pomaly nafta vytekala z nádrže a odskúšané viac krát ,nie raz :thumbup: Nechápem ako môže mať menšiu spotrebu s odpojeným ako so zapojeným senzorom,som počul,ked je senzor K.O ,že auto žere viac. A Práveže kamarát má to isté auto ako ja iba v Mpakete a zdá sa nám ako keby jeho išlo ešte slabšie ako moje,aj odspodných otáčok ide moje lepšie aj maximálku on má 230km/h a moje ide až po 240km/h ale spotreby máme podobné,on tiež má okolo 7litrov a tiež má manuálnu prevodovku. Akurátja mám odstavené EGR,nič viac. Len terazma to začalo dosť štvať,že mi nabieha DDE kontrolka žhavenia a potom musím vypať a znova naštartovať, aby to zhaslo a aby motor nemal zvuk jak Mercedes ACTROS alebo nejaké staré VOLVO :D hovoríš,ked si vyčistil ten ventil na CR čerpadle,tak ti to oneskorené zhasínanie prestalo?

csuka530d

Sobota, 2. Novembra 2013, 21:36

prestalo , treba vyskušať.

BrunoSoprano
Autor témy

Pondelok, 18. Novembra 2013, 19:46

csuka530d napísal:
prestalo , treba vyskušať.

-odskúšané,mal si pravdu,že s odpojeným čidlom to ide jak bicygel,dnes som zhodil sanie dole a to čidlo na rampe bolo zapojené,len nejaká koncovka tam bola nezapojená,ja som myslel,že to je koncovka z rampy,ked som na to pozeral,pokial som nemal dole sanie.Ale dnes som zhodil sanie a vidím,že rampa bola zapojená.. Odmontoval ,vyčistil som ten snímač a nampe,ale nepomohlo,už je kaput, tak som ho odpojil a normálne to zhasína ani neklepoce,ked zasvieti kontrolka DDE. horšie je ,že mi svieti teraz DDE kontolka stále,ked to je odpojené a nemá to žiadny výkon, ale zasa to nič nežere,normálne som bol prekvapený,dnes som sa na tm plížil a spotreba jak na OCTávii TDI :D škoda,že to tak nežere aj ked to je zapojené a tahá to normálne, lebo teraz je to čistý bicygel :D No nič musím objednať druhé čidlo. Nepokazí sa nič,ked budem pár dní jazdiť s odpojeným čidlom na rampe,pokial mi pošlú nové?
VĎAKA

csuka530d

Utorok, 19. Novembra 2013, 16:37

caw . nie nepokazí vstrekovače idu v nudzovom rezime .

konektor je inač v poriadku? pretože simik s tým má vela skuseností , odchádzaju vplyvom vibrácii tie pini na konektory.

pressure senzor stoji okolo 140 eur Bosch za 100 som minule predal nové zabalené klubakovi

BrunoSoprano
Autor témy

Streda, 20. Novembra 2013, 19:10

csuka530d napísal:
caw . nie nepokazí vstrekovače idu v nudzovom rezime .

konektor je inač v poriadku? pretože simik s tým má vela skuseností , odchádzaju vplyvom vibrácii tie pini na konektory.

pressure senzor stoji okolo 140 eur Bosch za 100 som minule predal nové zabalené klubakovi

tak vypadali byť vporiadku,konektory. Odkedy som ho odpojil
,tak už ked vypínam klúč,tak aj motor okamžite zhasne a predtým,ked som vytiahol klúč zo spínačky ešte aj 2 sekundy motor bežal až potom vypal :D alebo ked som napríklad brzdil podraďovaním,tak naskočila kontrolka žhavenia DDE a potom viac motor klepotal až pokial som ho znova nevypal a nenaštartoval ,potom bolo zasa všetko v poriadku,aj 2 - 3 hodiny,až pokial som mu napríklad nenaložil do maximálneho výkonu a potom zasa sa tá kontrolka rozsvietila a motor začal mať zvuk jak audi A6 2,5tdi na volnobehu alebo v nízkych otáčkach,ale výkon malo normálny ani nečmudilo ... Teraz som to odpojil všetko je ok, motor neklepe,len svieti DDE ,a ide to jak bicygel ,žiadny výkon :D Ale aspon nemusím počúvať ten klepotavý zvuk,
no nič musím sa bachnúť po vačku. Nevyrába ešte nejaká firma okrem BOSCH ten ventil? Podla mna sa tam platí iba za značku zbytočne a je vela lepších a kvalitnejších značiek ako BOSCH
...

csuka530d

Streda, 20. Novembra 2013, 22:17

prosím ta s A6 2.5 tdi co je grc sveta , neporovnavaj nase BMW a najme nie m57 3 nasobneho lidra

Audi sa za tento motor musí hanbiť do konca existencie znacky . narozdiel od quatro z 80 rokov :))))))

piciko

Pondelok, 23. Decembra 2013, 00:49

Ak napriklad zhasne hned ? Moze byt aj tl nejaky problem? :)na diesel az velmi rychlo.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných