... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
Peppo napísal:prosim ta, kto ma na bawe zasterky??
jergy_zm napísal:pokial viem, osobne motorove vozidlo musi byt vybavene zadnymi lapacmi necistôt. Mam e36 a nemam tam ziadne, a tak sa mi zda ze tam ani ziadne nemaju byt, ale kedze zelenaci radi vrtaju do vsetkeho, tak by som chcel vediet ako im to argumentovat v pripade ze by sa mi vyhrazali pokutou alebo odobratim technicaku.![]()
BlackMW napísal:č. 116/1997 Z.z.
(1) Motorové a jeho prípojné vozidlo s konštrukčnou rýchlosťou väčšou ako 20 km.h /-1 musí mať všetky kolesá vybavené účinnými krytmi (blatníkmi, podbehmi) a aspoň kolesá poslednej nápravy aj účinnými lapačmi nečistôt, ktoré v dostatočnej miere zabránia rozstreku nečistôt dozadu.
(2) Blatníky, podbehy a lapače nečistôt vozidiel uvedené v odseku 1 musia prekrývať šírku behúňa pneumatiky a vonkajšie bočné okraje blatníkov musia byť zaoblené.
(3) Kryty kolies a lapače nečistôt musia spĺňať tieto ďalšie podmienky:
a) pri pohotovostnej hmotnosti vozidiel musia kryty kolies okrem zadných blatníkov vozidiel so sklápacou karosériou zakrývať kolesá tak, aby predná aj zadná hrana krytu kolesa bola najviac 150 mm nad vodorovnou rovinou prechádzajúcou stredom kolesa,
f) lapače nečistôt musia byť spodnou hranou tak nízko, aby rovina preložená teoretickým bodom styku pneumatiky s rovinou vozovky pri celkovej hmotnosti vozidla a spodnou hranou lapača zvierala s rovinou vozovky uhol neprevyšujúci 20 stupnov
mozte to niekto omerat, ale myslim ze to splna,
t.j. podblatnik s naraznikom povazujem za lapac necistot..
BlackMW napísal:č. 116/1997 Z.z.
(1) Motorové a jeho prípojné vozidlo s konštrukčnou rýchlosťou väčšou ako 20 km.h /-1 musí mať všetky kolesá vybavené účinnými krytmi (blatníkmi, podbehmi) a aspoň kolesá poslednej nápravy aj účinnými lapačmi nečistôt, ktoré v dostatočnej miere zabránia rozstreku nečistôt dozadu.
(2) Blatníky, podbehy a lapače nečistôt vozidiel uvedené v odseku 1 musia prekrývať šírku behúňa pneumatiky a vonkajšie bočné okraje blatníkov musia byť zaoblené.
(3) Kryty kolies a lapače nečistôt musia spĺňať tieto ďalšie podmienky:
a) pri pohotovostnej hmotnosti vozidiel musia kryty kolies okrem zadných blatníkov vozidiel so sklápacou karosériou zakrývať kolesá tak, aby predná aj zadná hrana krytu kolesa bola najviac 150 mm nad vodorovnou rovinou prechádzajúcou stredom kolesa,
f) lapače nečistôt musia byť spodnou hranou tak nízko, aby rovina preložená teoretickým bodom styku pneumatiky s rovinou vozovky pri celkovej hmotnosti vozidla a spodnou hranou lapača zvierala s rovinou vozovky uhol neprevyšujúci 20 stupnov
mozte to niekto omerat, ale myslim ze to splna,
t.j. podblatnik s naraznikom povazujem za lapac necistot..
starec007 napísal:Inak táto vyhláška o ktorej tu píšeš bola zrušená dňa 28.02.2005, takže toto s určitosťou neplatí ale nahradil ju zákon 725/2004. Ten si treba preštudovať, ale asi tam bude niečo obdobné.