... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

seky_2611
Autor témy
Auto: BMW E36 2.5tdA
Kraj: Žilinský

výmena nemrznúcej zmesi E36 2.5tdA

Sobota, 6. Októbra 2012, 15:03

Cavte
Chcem sa opýtat, najprv aká farba nemrznucej zmeni do chladica má ist.Lebo tu mi v jednom shope povedali ze Červena, v druom že žltá.A druha vec ako staru vodu vypustit?Lebo som to meral, a mam tam len cistu vodu.Pozeral som zo spodu na chladic, ale tam je plast tam sa najskôr nedostanem.Diky za vsetky rady

seky_2611
Autor témy

Re: výmena nemrznúcej zmesi E36 2.5tdA

Nedeľa, 7. Októbra 2012, 09:49

Ludia, to fakt nikto nevie, alebo kazdý namna kašle?

Užívateľov profilový obrázok
ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 7. Októbra 2012, 09:51

môžeš tam dať čo chceš len navzájom to nemiešaj, ale obecne do týchto motorov sa dáva G11 - zelenomodrá, pomer najlepšie 1:1, čiže do -38st., a najlepšie to vypustíš tak že vyberieš výpustný šrub na spodku chladiča a tiež výpustný šrub z bloku motora (na bloku približne pod turbom), lebo z chladiča vypustíš len cca 2-3litre a celkom je tam cca 10litrov
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

seky_2611
Autor témy

Re: výmena nemrzky,termostatu,snimaca teploty E36 2.5tdA

Nedeľa, 7. Októbra 2012, 12:57

Chápem, ale to asi bez zdvihaku nespravim vsak nie?Bol som teraz pozriet pri aute nakolko chcem vymenit aj termostat, a neukazuje mi teplotu(tachometer je ok) aj snimac teploty.Ked sa chcem na 3er dostat ku termostatu,nieje tam miesto.Ako sa k tomu najlepsie dostat,co musim dat vsetko dolu?Podotýkam, robim to pod bytovkou,naradie mam vsetko co treba.

ViktorDDD

Pondelok, 8. Októbra 2012, 06:54

bez zdviháku alebo jamy sa asi k výpustnému šrubu na bloku nedostaneš :?

zhodíš plasty z chladiča, potom visco-vrtulu (keď nevieš povoliť samotnú viscospojku tak aspoň plastovú vrtulu čo drzí na 3 skrutkách) a môžeš meniť termostat (plastový kryt s 3 skrutkami ide do toho spodná hadica chladiča)

na výmenu čidla teploty ide dole sanie
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

seky_2611
Autor témy

Pondelok, 8. Októbra 2012, 18:35

Perfekt presne nieco take som potreboval,cloveka co to uz fyzicky robil.A este otazka k tej vode,stane sa nieco ked vypustim vodu len s chladica a nalejem tm 3litrenemrzky? S tym ze tam neham staru vodu?stara voda je len cista destilovana voda bez nemrzky
ViktorDDD napísal:

zhodíš plasty z chladiča, potom visco-vrtulu (keď nevieš povoliť samotnú viscospojku tak aspoň plastovú vrtulu čo drzí na 3 skrutkách) a môžeš meniť termostat (plastový kryt s 3 skrutkami ide do toho spodná hadica chladiča)

seky_2611
Autor témy

Pondelok, 8. Októbra 2012, 18:45

Perfekt presne nieco take som potreboval,cloveka co to uz fyzicky robil.V popise pozeram, ze mas 5er tam je predsa viac miesta,spravim to tak aj na 3-er?A este otazka k tej vode,stane sa nieco ked vypustim vodu len s chladica a nalejem tm 3 litrenemrzky? S tym ze tam neham staru vodu?stara voda je len cista destilovana voda bez nemrzky
ViktorDDD napísal:

ViktorDDD

Pondelok, 8. Októbra 2012, 18:55

ideálne by bolo tak že vypustiť všetko, prepláchnuť celý systém a tak tam naliať novú zmes, ale keď nemáš nato možnosť a voda v systéme je čistá, tak aj doliatie tej nemrzky je lepšie ako nič, keď budeš aj termostat meniť, a vypustíš celý chladič tak by sa tam potom nejaké 4 litre mali zmestiť :wink:
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

seky_2611
Autor témy

Pondelok, 8. Októbra 2012, 19:41

aj ja si tak myslim, a hovoris ze na 3-er sam i podari dat dolu vrtulu?Este dotaz ked uz to budem mat dolu bude velky problem vimenit rovno aj klinovy remen ?

Mi_t_is
Auto: BMW E36 325iA

Pondelok, 8. Októbra 2012, 19:55

davaj si pozor na vrtulu, ma opačný zavit takže sa povoluje do opačnej strany... Stačí vyliať destilku a dať nemrznucu ked inak nemôžeš.
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

bjukemen
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 8. Októbra 2012, 20:02

..ja osobne to urobim tak ako pise viktor, najlepsie vypustit aj vodu z bloku,predsa len sa tam najdu usady a kdejaky bordel,chod k niekomu kto ma jamu neverim ze nemas nejakeho kamarata co by ti nehelfol...remen sa dava dole dost tazko aspon ten moj dost som sa namaturvoal s nim a i tak mi otec musel pomoct

ViktorDDD

Pondelok, 8. Októbra 2012, 20:13

remeň zhodiť/nahodiť je otázka pár minút, ale potrebuješ k tomu dlhý a tenký "pajser", ktorý sa vojde z boku pod ten tlmič napináku, zatlačíš ho a zhodíš remeň, a tak isto pri montáži, ale bez dobrého vercajku s tým môžeš maturovať aj 3hodiny

vrtulu zhodíš buď 32kou kľúčom celú aj s viscospojkou (opačný závit), a treba ju "prekvapiť" čiže nasadíš kľúč a drbneš po ňom jemne kladivom, keď na to budeš len tlačiť tak sa bude celá pretáčať, keď nevieš dať dole viscospojku tak aspoň plastovú vrtulu zhodíš z nej, drží na 3 imbusákoch
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

seky_2611
Autor témy

Pondelok, 8. Októbra 2012, 20:32

Tomu hovorim rada cennejsia ako zlato :) fakt diky kamo,keby si nieco potreboval z vrakoviska, za dobre ceny ozvi sa cez spravy.Zajtr apojdem pocekovat diely a cez vikend o spravim(bude to sranda robit to pod bytovkou )Vies priblizne ceny? Aby som sa vedel orientovat co je dobra cena
ViktorDDD napísal:
remeň zhodiť/nahodiť je otázka pár minút, ale potrebuješ k tomu dlhý a tenký "pajser", ktorý sa vojde z boku pod ten tlmič napináku, zatlačíš ho a zhodíš remeň, a tak isto pri montáži, ale bez dobrého vercajku s tým môžeš maturovať aj 3hodiny

vrtulu zhodíš buď 32kou kľúčom celú aj s viscospojkou (opačný závit), a treba ju "prekvapiť" čiže nasadíš kľúč a drbneš po ňom jemne kladivom, keď na to budeš len tlačiť tak sa bude celá pretáčať, keď nevieš dať dole viscospojku tak aspoň plastovú vrtulu zhodíš z nej, drží na 3 imbusákoch

seky_2611
Autor témy

Pondelok, 8. Októbra 2012, 20:38

Tomu hovorim rada cennejsia ako zlato :) fakt diky kamo,keby si nieco potreboval z vrakoviska, za dobre ceny ozvi sa cez spravy.Zajtr apojdem pocekovat diely a cez vikend o spravim(bude to sranda robit to pod bytovkou )Vies priblizne ceny? Aby som sa vedel orientovat co je dobra cena
ViktorDDD napísal:

ViktorDDD

Pondelok, 8. Októbra 2012, 21:41

ceny čoho myslíš? napr. termostat podľa mojich doterajších skúseností neoplatí sa dávať lacný a kvalitný napr. wahler stojí niečo cez 20€, remeň od 10 do 20€ (dlžka 1815mm keby sa pýtali v obchode), remene som používal už všelijaké, gates, contitech, dayco, bosch, a nikdy sa mi nestalo že by sa roztrhol alebo niečo, keď tam nebude v kuse 100tis. km tak vydrží každá značka
liter nemrzky cca 3-4€
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných