... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
patrik159
Autor témy
Auto: bmw e36 316i
Kraj: Košický

vadne cidlo chladiacej kvapaliny

Streda, 26. Februára 2014, 19:31

Zdravim chalani.Potreboval by som nejaku dobru radu.BMW e36 s motorom M43 1.6 benzin mam asi POL roka.Stale je vadne cidlo cladiacej kvapaliny.Cidla su nove -kabelaz je v poriadku od cidla k tej velkej napichovacke pri poistkovej skriny.Odtial idu kable k pristrojovej doske,ktore su tiez v poriadku.A dalej uz neviem co stim neviete niekto neaku dobru schemu ze ktory kabel ide do riadiacej jednotky tzv-DME.Inak auto ide dobre len zle startuje hlavne ked je rucicka na pristrojovke v modrom policku.Za studena a za tepla start ok.na diagnostike som bol asi 30krat a stale to iste.Neviete niekto co stim.Vdaka za rady.

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Re: vadne cidlo chladiacej kvapaliny

Streda, 26. Februára 2014, 19:34

a na diagnostike ukazovalo aku teplotu? je tam dvojite cidlo, cize ma 4kontakty. dva idu do riadiacej motora a dva do budikov kde ukazuje teplotu :)
E36 compact 316i           (||||)(||||)

patrik159
Autor témy

Streda, 26. Februára 2014, 20:14

No na diagnostike ukazalo len tolko ze snimac teploty cladiacej kvapaliny.A ja tam nemam ten stvorkontaktovy ale dve samostatne dvojkontaktove.A tuna som vicital ze riadiaca jednotka snima vidlo modrej farby z ktoreho ide len jeden kablik a neviem ci je to ok s tym jednim kablikom.Raz som vimenil pristrojovu dosku a auto pekne startovalo asi tyzden a potom zasa to zacalo robit ,som stoho mimo neviem ci kabel alebo co?????

patrik159
Autor témy

Štvrtok, 27. Februára 2014, 19:30

Cawte clubaci no dnes som rozobral moju 316stku.Po dlhom badani a hladani el.schem, som zistil ze nejaky posraty kuchar casnik don sprtal a zle napojil napichovacky.Proste napichovacka z cidla teploty bola napojena na cidlo oleja a naopak.Nejak som si to nevsimal lebo napichovacky su rovnake.Z prirucku JAK NATO BMW E36 som zistil farbu vodicov a tak som ponapajal.Teraz to je uz skoro v pohode.Taha jak blaznive ,nedusi ho len ten volnobeh je taky murčaci ako keby bolo motor nervozni.Neviete nahodou ktore cidlo je pre riadiacu jednotku a ktore pre pristrojovu dosku to by som este potreboval vediet ci modre cidlo alebo to cierne.Za rady dakujem

Sonny
Auto: BMW E36 Sport

Piatok, 28. Februára 2014, 16:42

hádam ti to nebude vadiť keď sa tu aj ja posťažujem :mrgreen:
tiež mám problém s týmito čidlami vymenil som oba aj modrý aj čierny aj termostat nový odvzdušnené, a na budíku teploty mi ručička vybehne do polovice za 2 minúty a neskôr sa zastaví až úplne pri červenej hranici. Už začínam z toho šalieť, auto zle štartuje aj keď vypnem motor a naštartujem povedzme že za 2 min tak asi 3minúty mi drží otáčky 1500. Motor M42
Obrázok
Ružomberok - Sport E36 Coupé

patrik159
Autor témy

Piatok, 28. Februára 2014, 20:35

no ako neviem co je stymi bmw-ckami ,ale uz ked som sa vysomaril z tych cidiel,tak tera mi asi odisiel termostat.Budik mi ukazuje skoro az v cervenom a teraz neviem ci budik je zli alebo cidlo aj napriek tomu ze je nove abo fakt termostat.Bo spodna hadice je studena a vrchna je horuca,len to ze ked vlozim prst do chladica voda nieje vriaca taze som stoho mimo uz.Zajtra kuknem ten termostat a uvidim.Hlavne by mi trebalo vediet ktore cidlo je pre riadiacu jednotku a ktore pre budik

Sonny
Auto: BMW E36 Sport

Piatok, 28. Februára 2014, 22:06

modrý by mal byť pre RJ

patrik159 napísal:
no ako neviem co je stymi bmw-ckami ,ale uz ked som sa vysomaril z tych cidiel,tak tera mi asi odisiel termostat.Budik mi ukazuje skoro az v cervenom a teraz neviem ci budik je zli alebo cidlo aj napriek tomu ze je nove abo fakt termostat.Bo spodna hadice je studena a vrchna je horuca,len to ze ked vlozim prst do chladica voda nieje vriaca taze som stoho mimo uz.Zajtra kuknem ten termostat a uvidim.Hlavne by mi trebalo vediet ktore cidlo je pre riadiacu jednotku a ktore pre budik
Obrázok
Ružomberok - Sport E36 Coupé

patrik159
Autor témy

Sobota, 1. Marca 2014, 19:34

cawko.no neviem ja som mal na modrom a teraz som prehodil na cierny lebo neslo tak ako malo.Samo si pridavalo otacky.Teraz to je ok.A co som pozistoval tak modry je len teplomer a ten cierny je teplotny snimac a cidlo tak stoho som vydedukoval ze skor to bude pre rj ale dik za rady.este budem musiet pojst na diagnostiku aby som si bol isty a potom uvidim

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných