... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Dodo 316i
Autor témy
Auto: BMW 316i compact
Kraj: Trenčiansky

swap 318is-RJ(immo)

Nedeľa, 18. Decembra 2011, 11:16

ahojte chalani takze motor mam osadeny dostal som knemu kabelaz a riadiacu jednotku. Na mojom aute imobilizer nemam a ani na tom 318IS nebol. cize som to setko pozapajal ako ma byt a motor točí, iskru hadže benzín ide ale auto neodpali. Nerozdava palivo do vstrekov. pod kastlikom co su tie skatulky tak tam kde by mal byt ews modul tak ten konektor co ide donho tam mam prepojeny kablikje tam napchany a prepaja 2kable. cize to tam je niak poobchadzane len ako som kukal tak musim tam prepojit este jeden ale neviem ktori vie niekto poradit???? ako to nastartovat?
Naposledy upravil/-a Dodo 316i v Sobota, 7. Januára 2012, 00:01, upravené celkom 1 krát.

Dodo 316i
Autor témy

Re: swap 318is

Nedeľa, 18. Decembra 2011, 17:20

nikto nevie poradit?? to nik nemenel motor v e36???

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 18. Decembra 2011, 19:37

preco spominas ews modul ked ani jedno auto ho nemalo? :roll: ak tlaci benzin tak ho natlaci az ku vstrekom potom uz sa uz len vstrek otvara alebo zatvara a vstreky dostavaju impulzy priamo z riadiacej :roll: a myslis ze ews modul oklames len poprepajanim kablikov? :roll: nevyznam sa v tom ale pripada mi to moc jednoduche :roll:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

fuseon

Nedeľa, 18. Decembra 2011, 19:59

OBE auta mali povodne EWS!!! v dodovom aute bol ewa modul aj snimac na spinacke odstranene, na stekri kde sa zapajal EWS modul sa prepojili dva kable a motor bezal, s novym motorom to vsak nerobi, Podla prirucky od BMW EWS funguje nasledovne : Cip v kluciku je nacitany pomocou kruzku na spinacke do transmitera pod volantom, odtial ide kod do EWS modulu v supliku spolujazdca, ak vsetko sedi relatko DME ( spinacie relatko stavy pre RJ ) sa vzopne a pusti signal do RJ, EWS teda ovlada starter, sviecky, vstreky, nam funguju s prepojenym štekrom starter a sviecky, no vstreky nedostavaju impulzy :( a nevieme prist preco resp. preco vieme ale neviem to vyriesit. Mudre rady prosim dakujem

johnyfly1

Nedeľa, 18. Decembra 2011, 20:56

EWS teda ovlada starter, sviecky, vstreky

to si odkial vycital? ews ovlada podla schemy max tak starter(a aj to spaja len kablik co ide zo spinacky) a potom DME ktora ovlada vsetky tieto veci :roll: immobilizer bud ti spravi to ze ti motor ani necukne alebo niektorym motor toci ale nenaskoci(zrejme ako vam)
podla schemy ews posiela do dme kod (aspon tam je napisane code) a podla mna podla toho sa dme "odblokuje"..preto sa aj robi parovanie medzi ews a dme :roll: to ze ste prepojili kablik ste asi len spojili aby vam zacal tocit starter :roll: podla schemy je teda prepojeny zeleno cierny a cierno zlty???

ps...mozno dodo to mal predtym preto prepojene aby mu zoplo starter a dme mal bud preprogramovanu alebo inu ktora bola bez ews :roll:

Dodo 316i
Autor témy

Nedeľa, 18. Decembra 2011, 21:01

presne tie dva a ews nemame musim mu zavolat ci ju ma to je ta co sa dava tam kde je ten kablik prepojeny ze?

johnyfly1

Nedeľa, 18. Decembra 2011, 21:07

jo presne...bolo by dobre keby mal tu co tam bola na tej m42 povodne..parovanie som este neskusal a neviem ci by sa chytila aj ina s s parovanim :roll:

fuseon

Nedeľa, 18. Decembra 2011, 21:09

johny tak som to myslel, ze ked EWS nejde nejde ani DME tym padom ani jedno stych troch :) len som to hlupo napisal, mam pred ocami tu schemu a aj pdf z BMW. no uvidime, mozno by nebolo odveci skusit to pustit na RJ s E30 IS :)

Dodo 316i
Autor témy

Sobota, 7. Januára 2012, 00:00

tak dnes sa opet s fuseonom riesilo presli sa vsetky kable vnutri pod palubkou presla sa cela kabelaz pri motore. no a dnesny vysledok??? vsetko je na mieste ako ma az na riadiacu jednotku. dnes sme rozobrali oboje a naco sme prisli??? ze su tam dva smejdy ktore na 1,6 RJ boli prepajkovane. na nete sme prisli nato ze to je imobilizer RJ. nasledne sme nazreli do vnutra 1,8IS no a tam je to povodne cize stacimi ,,uz len" zohnat sikovneho cloveka ktory vie odvalit immo z RJ neviete o niekom

johnyfly1

Re: swap 318is-RJ(immo)

Sobota, 7. Januára 2012, 00:19

prepajkovane? ako? myslis ako vymenene ci prepajkovane len vybrate a vlozene spat :) lebo pokial chcel niekto nieco programovat v IO musel ho vybrat cize "vypajkoval" preprogramoval a vlozil spat :)

inac ,mozes poslat fotky rozobratej rj? hlavne typy IO? celkom ma to zaujima :-k :-k

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných