... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
dasto
Autor témy
Auto: E39 523iAt (sporak)
Kraj: Bratislavský

sťahovanie okna coupe - oprava, (prasknutá podložka)

Utorok, 2. Októbra 2012, 18:15

Urćite sa každý kto vlastní coupe E36 stretol s týmto problémom:
Na coupe býva dosť častý problém elektrické sťahovanie okien. Okno začne sekano chodiť hore, zasekáva sa a treba ho vyťahovať na veľa krát. Menia sa hlavne kocky v oknách, všetko sa premaže a okno šlape, žiaľ iba dočasne. Menil som kocky, oba motorčeky s tým, že už bude všetko OK, ale asi po pol roku mi začalo okno sekane vyťahovať a neskôr namiesto dorazu preskakovať na zuboch v motorčeku až ho nakoniec zaseklo a nešlo ani hore, ani dole. Po rozobratí som zistil že je problém s podložkou, môže to byť č. 10 (ale niesom si istý) Motorček mal zvnútra už vydratú prevodovku kôli tomu preskakovaniu (plastové koliesko). Celý problém spočíva v tom, že oska prevodovky motorčeka je pri poškodení tejto podložky uchytená iba na jednej strane a aj to v plastovom tele prevodovky, tým sa vychyluje a začne preskakovať (vôla je minimálna, ale stačí to). Nová podložka je tiež plastová, chcel som kovovú. Vymedzovacia podložka sa dá vybrúsiť z matice M8, treba ju prevŕtať a upraviť hrany. Takú kovovú som vyrobil, žial foto nemám. Po inštalácii namiesto plastovej rozpraskanej podložky sa motorček javí, akoby mu nič nebolo, aj napriek poškodeniu plastového kolieska v prevodovke ide a nemá problém s ničím. Túto úpravu som aplikoval na obe okná a ide to bez najmenších problémov.

Takže pri problémoch s oknom sa treba zamerať na: kocky v oknách - výmena, plastová podložka - výmena, premazanie systému. Pokial nieje zhorený motor, okno pôjde bez problémov.

http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/Coupe/Europe/320i-M50/LHD/M/1994/july/browse/vehicle_trim/door_window_lifting_mechanism_front/
Prílohy
DSC_0507.JPG
DSC_0506.JPG
radosť - jazda - bmw :.... vieme o čom ten slogan je

jetzt?
ex E39 523iA touring (sporak LPG)
ex E36 coupe 320i

Mi_t_is
Auto: BMW E36 325iA
Kraj: Žilinský

Re: sťahovanie okna coupe - oprava, (prasknutá podložka)

Streda, 3. Októbra 2012, 09:13

moje okno šlo skackane hore, dole.... Až preskakovali zuby a uplne prestal íst.. hovoríš že nie jeproblém v tom koliečku ale v tomto plastovom a to stačí vymeniť?

Vodičove mi zas ide hore tak, že sa zasekne a vráti spať - kocky vymenené, premazané snáď stokrát takže vodiace lišty by ho nemali zasekávať.. Jediná vec čo ma napadá je to rozobrať a vyčistiť zvnutra motorček.. Niektorým to pomohlo.

Vidím že aj ty si sa zaoberal tymto problemom dosť ako aj ja, len ja som to ešte nevyriešil.. Ak by si vedel jasne ako moje dve okná opraviť na 100% budem rád za odpoveď :)

Takže jedno prestalo uplne ísť, predtym preskakoval motorček.. zdá sa to akoby sa vnutri niečo polamalo z toho preskakovania
Druhé ide hore dole.. ale smerom nahor sa zasekne a posunie nadol.. Premastenie nepomohlo, kocky tiež nie.

TREBA VIAC FOTO :thumbup: a navod :)
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

dasto
Autor témy
Auto: E39 523iAt (sporak)
Kraj: Bratislavský

Re: sťahovanie okna coupe - oprava, (prasknutá podložka)

Streda, 3. Októbra 2012, 22:50

tak pozri tuto podlozku, ked vyberies mechanizmus stahovania okna a demontujes motorcek, tak na oske sa nachadza tato podlozka. Po jej vymene aj s povodne na oko zlym motorcekom a opotrebovanym plastovym kolieskom v nom ide okno hore dolu bez problemov
radosť - jazda - bmw :.... vieme o čom ten slogan je

jetzt?
ex E39 523iA touring (sporak LPG)
ex E36 coupe 320i

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných