... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

dodoIPD
Autor témy
Auto: BMW
Kraj: Bratislavský

Seriozny problem ..

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 19:29

Ahojte takze zacnem takto ..

Mam 320 D E46 98

Vcera mi odisla za jazdy baterka uz bola par krat nabijana takze to chapem , len neviem preco za jazdy.. chalani mi hovorili ze asi alternator je out ..

Mal som este original BMW od vyroby tzn mala skoro 10rokov.
80aH 640A

Dnes som bol kupit baterku Banner 88aH 640A , dal som ju tam idem startovat motor a kontrolka baterky mi stale svieti .. zacala mi svietit aj kontrolka olej , tak som to skusil nakopnut len nejake cukanie celeho auta tak som to vypol za minutu skusil znova , horkotazko asi po 7sec som to nastartoval, za autom sa mi vyvalil cierny kudol dymu a mal chvilu nejaky divny zvuk , myslel som ze to moze mat nieco s tou kontrolkou oleja , neviem ci je vsetko ok alebo nie ale chcel by som to zistit ak viete co by to mohlo byt budem rad ak mi poradite , dik Dodo

alfi666

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 19:42

dodo: nechapem ako ti mohla odist za jazdy?... :roll: auto proste len vyplo a potom neslo natocit starterom?
ked nedobija alternator, tak by sa mala rozsvietit kontrolka baterie.. teraz ti alternator dobija?.. zistis to tak, ze pri nastartovanom aute, by malo byt napatie baterie cez 14V...
No a ten kudol dymu teda neviem :roll: .. ale s baterkou to urcite nema nic spolocne :roll:

Inak sa mi vcera aj zdalo, ze to tvoje malo nejaky divny zvuk oproti mojmu.. tak trochu pisklavy, akoby nieco nebolo poriadne mazane :roll:
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

Užívateľov profilový obrázok
VLADKY242

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 19:43

ked svieti kontrolka baterky najskor nedobija baterku trebalo by zmerať dobijanie . Olej a akej farby svieti olej červeny alebo žlty :?:

dodoIPD
Autor témy

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 19:49

cerveny svieti..

Ja tam mam sportovy filter a vyfuk to mozno nejako meni inak neviem ,nemal som s tym ziadny problem

Ano za jazdy proste som pridaval motor uplne zmenil zvuk a nemal ziadny tah a nasledne sa vypol normalne , maros mi ho nabil cez kabel a za 2minuty co som este stal na mieste sa vypol znova.. tak skocili pre baterku 40aH takze som nato tak dosiel domov a dnes som isiel kupit tu 88aH ..

alfi666

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 19:51

cerveny = malo oleja... pozrel si olej tyckou?.. ci tam vobec je? :shock:

dodoIPD
Autor témy

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 19:52

mal som to otvorene a vyzera to vpohode.. neni tam ovela naviac ale urcite tam naviac je ...

Nechcem ho hlavne zadret to by bolo solidne zle :(

VLADKY242

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 19:54

No možnosti je viac. Bud je slaby tlak oleja alebo čidlo odišlo .

alfi666

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 19:54

ehm... este ma napadlo... ak sa nemylim, tak cervena moze znamenat okrem malo oleja aj nizky, resp. ziadny tlak oleja :roll:

dodoIPD
Autor témy

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 19:56

takze by som natom jazdit moc nemal spravne?

ak zle alebo nejako slabo maze tak motor ma nejaky specificky zvuk?

alfi666

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 19:57

no ked ti svieti cervena olejnicka, tak urcite nie... moze to byt aj cidlom, tak ako vladky hovori, ale skor nez sa otom nepresvedcis, tak radsej nejazdi...

PS: a podla vcerajsieho pisklaveho zvuku tvojho motora by som povedal, ze je slabo mazany :roll: ale moc sa nevyznam, cize z toho neposudzuj
Naposledy upravil/-a alfi666 v Nedeľa, 7. Septembra 2008, 19:58, upravené celkom 1 krát.

VLADKY242

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 19:58

dodoIPD napísal:
takze by som natom jazdit moc nemal spravne?

ak zle alebo nejako slabo maze tak motor ma nejaky specificky zvuk?
pokial to nemaže tak jazdiť vôbec. Väčšinou piskot z motora ale nieje to vždy tak .Piskot by mal by počuť. Treba zmerať tlak oleja :wink:

dodoIPD
Autor témy

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 19:59

To my zmeraju asi len niekde v servise predpokladam , ci da sa to aj nejako svojpomocne?

Motor mi nepisti vobec aspom mne pride uplne normalny ako vzdy , a ak by som menil olej , co do toho mam napchat pomer cena/vykon?

Ja som pozeral aj olej pred vymenou baterky , nemohlo by to signalizovat zle zatvorenie tej olejovej vane , proste tam kde je olej?

Moc sa do toho nevyznam takze pardon za netechnicke vyrazy ;d

alfi666

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 20:08

dodoIPD napísal:
Motor mi nepisti vobec aspom mne pride uplne normalny ako vzdy , a ak by som menil olej , co do toho mam napchat pomer cena/vykon?

Do servisu by som to asi radsej odtiahol, nez stym odisiel ... a ja nehovorim, ze ti vyslovene pisti motor ;)... len mne prisiel pisklavejsi oproti mojmu.. ale to mohol aj nejaky klinovy remen sposobovat..
Cize - netreba malovat certa na stenu, len stym odist do servisu nech sa nato pozru...
jo - a olej asi podla BMW specifikacie 98... ja budem davat Valvoline 5W-40 :roll:

dodoIPD napísal:
Ja som pozeral aj olej pred vymenou baterky , nemohlo by to signalizovat zle zatvorenie tej olejovej vane , proste tam kde je olej?

Ak myslis to, ze ci si dobre zatlacil tu palicku na kontrolu oleja, tak to lahko preveris ;) ale myslim, ze by to stym nemalo mat nic do cinenia

dodoIPD
Autor témy

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 20:10

diky alfi , uvidime co s tym bude jak to dopadne snad to nebude nic zavazne

ancaaa
Auto: e46 330ci
Kraj: Košický

Pondelok, 8. Septembra 2008, 00:55

dodoIPD napísal:
mal som to otvorene a vyzera to vpohode.. neni tam ovela naviac ale urcite tam naviac je ...

Nechcem ho hlavne zadret to by bolo solidne zle :(

tu prvu vetu by si mi mohol vysvetliť lebo absolutne ju z laicekeho hladiska nechapem ,čo si mal otvorene??? neni tam ovela naviac ale určite tam naviac je??? to akože oleja ?? odkedy sa leje olej naviac??? to načo ??? a čo si mal otvorene ?? ryska sa otvara????
E46 330Ci SMG1

život je hra,hrajte ju naplno...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní