Zdravim....mam taky problem ze ked v zimnom obdobi nastartujem studeny motor, zacne piskat tak ako ked na diesly piska remen...ale tento piskot nema nic spolocne s otackami motora ani s rychlostou auta...a ked sa motor zohreje tak to prestane....no nerobi to (ten piskot) pravidelne len sem tam ...kto ma s tym uz nejake skusenosti privital by som nejake rady...
mne tiez auto vypiskovalo za studena, skor zelezny zvuk loziska vymenil som alternator a bolo ticho (hucalo lozisko) piskot moze vychadzat zo vsetkych moznych otocnych kladiek kt. su pohanane remenom, alebo moze byt uz prezrety remen kladky-napinacia, vodiaca, kladka klimy, alternatora, slaby spanovak, servo skus popocuvat odkial to ide, vôlu na kladkach, ci pri zrychleni piska viac...
skus vytocit za studena kolesa do stran na doraz, ci nebude piskat viac (servo) co som mal na autach problem s piskanim, stale sa intenzita pištania zvysovala pri pridani plynu (kladky pohanane remenom) to, ze ti piska stale rovnako po pridani plynu -
To budu remene, na odskusanie skus jednu vec. Zober klasicke mydlo, nie tekute ale tuhe. Namoc ho. Pri vypnutom motore natri trochu remene s nim. Potom nastartuj a uz nebude piskat. Sice dlho ti to nevydrzi, budes musiet vymenit tak ci tak remene. Kamarat si tiez myslel, ze to je lozisko v altriku a bolo to toto.
E39 528iCosmoschwarz metalic - ex E36 325iBrokatrot Metallic - ex E36 318iDiamantschwarz Metallic - ex