... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
lubosss napísal:mydlo pre boha ta to rada za prd namydlit remen to som este nepocul potom nech ti smika a mozes si potom pojebat donho a hlavne ked ti zacne smikat cez vsetky remenice kladku a alternator fakt uzasna rada![]()
![]()
Dawis napísal:tento problem ma trapil asi 4mesiace. Najprv som vymenil remen - neprestalo piskat. Potom som vymenil napinaciu a vodiacu kladku - neprestalo piskat. Potom som kupil novy napinak - neprestalo piskat. Nakoniec som zistil, ze problem bol v alternatore, po otoceni altika rukou sa tocil nerovno, t.z ze po otoceni isiel kusok krivo, do 8-cky, ako ked mas na bicykli 8-cku na kolese. Tym padom remen suchal o strany drazok altika. Dal som novy altik a problem je konecne prec. A kladky pomene do buducna![]()
tvoj problem vsak moze ist aj z vodnej pumpy alebo serva
striekni na remen silikonovy olej ci prestane piskat - ak ano, hladak chybu iba okolo remena (vyosenie, dranie, smykanie, popraskany stary remen)
ak neprestane - hladaj chybu v otocnych kladkach (lozisko)
majro napísal:necakane som bol teraz kus na parkovisku zasantit si.. nastartoval som, piskalo co len mohlo, ale po chvily, teda max 10 min. som zaparkoval, a uz nic nepiskalo.. ono to necakane pride a necakane odide.. kebyze je to sustavne tak nepoviem, ale zacinam menit nazor, ze by to bol alternator, a myslim, ze je to predsalen ten remen.. podla mna by ho trebalo kus ponatahovat, kedze je novy ako novy, lebo mozno polroka bol v kufri v zasobe, a az pred tyzdnom nahodety, tak mozno ztvrdol.. tak ho pojdem skusit tento tyzden dat dole a ponatahovat, ocisim kladky, preventivne streknem a potom dam vediet ako to dopadlo..
majro napísal:
subo: to si len tak si povedal, ze piska, tak vymenim napinaciu ?alebo si to aj identifikoval, ze to bude asi zdrojom ? resp. pomohlo ?
lebo vseobecne sa s remenom menia aj nejake kladky, ale dovtedy isli v pohode, tak nebol dovod menit..
dethXtreme napísal:
vidim ze sa vyznas![]()
![]()
...skus si zobrat stare jadrove mydlo co pouzivala tvoja babka na pranie...mas pocit ze je klzke??robievalo sa to kedysi a dost ludi to robi aj teraz...robim to aj ja uz dost dlhu dobu a ten remen mi v zivote nikdy nepresmykol!!!