... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Dawis
Auto: BMW
Kraj: Košický

Re: piska klinovy remen

Sobota, 21. Januára 2012, 21:37

tento problem ma trapil asi 4mesiace. Najprv som vymenil remen - neprestalo piskat. Potom som vymenil napinaciu a vodiacu kladku - neprestalo piskat. Potom som kupil novy napinak - neprestalo piskat. Nakoniec som zistil, ze problem bol v alternatore, po otoceni altika rukou sa tocil nerovno, t.z ze po otoceni isiel kusok krivo, do 8-cky, ako ked mas na bicykli 8-cku na kolese. Tym padom remen suchal o strany drazok altika. Dal som novy altik a problem je konecne prec. A kladky pomene do buducna :smile:
:arrow: tvoj problem vsak moze ist aj z vodnej pumpy alebo serva
:arrow: striekni na remen silikonovy olej ci prestane piskat - ak ano, hladak chybu iba okolo remena (vyosenie, dranie, smykanie, popraskany stary remen)
:arrow: ak neprestane - hladaj chybu v otocnych kladkach (lozisko)
:thumbup:

dethXtreme
Auto: e36 323i
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 22. Januára 2012, 00:12

lubosss napísal:
mydlo pre boha ta to rada za prd namydlit remen to som este nepocul potom nech ti smika a mozes si potom pojebat donho a hlavne ked ti zacne smikat cez vsetky remenice kladku a alternator fakt uzasna rada ](*,) ](*,) ](*,)

vidim ze sa vyznas :thumbup: :thumbup: :thumbup: ...skus si zobrat stare jadrove mydlo co pouzivala tvoja babka na pranie...mas pocit ze je klzke??robievalo sa to kedysi a dost ludi to robi aj teraz...robim to aj ja uz dost dlhu dobu a ten remen mi v zivote nikdy nepresmykol!!! :-({|=
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

majro
Autor témy
Auto: e36 328i limo LSD
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 22. Januára 2012, 00:32

Dawis napísal:
tento problem ma trapil asi 4mesiace. Najprv som vymenil remen - neprestalo piskat. Potom som vymenil napinaciu a vodiacu kladku - neprestalo piskat. Potom som kupil novy napinak - neprestalo piskat. Nakoniec som zistil, ze problem bol v alternatore, po otoceni altika rukou sa tocil nerovno, t.z ze po otoceni isiel kusok krivo, do 8-cky, ako ked mas na bicykli 8-cku na kolese. Tym padom remen suchal o strany drazok altika. Dal som novy altik a problem je konecne prec. A kladky pomene do buducna :smile:
:arrow: tvoj problem vsak moze ist aj z vodnej pumpy alebo serva
:arrow: striekni na remen silikonovy olej ci prestane piskat - ak ano, hladak chybu iba okolo remena (vyosenie, dranie, smykanie, popraskany stary remen)
:arrow: ak neprestane - hladaj chybu v otocnych kladkach (lozisko)
:thumbup:

vies co, remen je novy, pozeral som aj ci nieje len vychyleny, nieje.. nepresmykuje.. servo si myslim, ze s tym nema nic spolocne ale moze mat, nakolko teraz planujem preplachnut ho a vymenit olej.. ale to neni isto tym.. ale ten alternator je mozno trefa do cierneho.. lebo ma to taky az moc pomaly sa opakujuci piskot, a raz to piska a potom prestane a potom zase a potom uplne prestane na polhodku a ptoom zasse.. tebe to tiez taku kulisu robilo ? ked tak hodim sem video..
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

majro
Autor témy
Auto: e36 328i limo LSD
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 22. Januára 2012, 01:30

necakane som bol teraz kus na parkovisku zasantit si.. nastartoval som, piskalo co len mohlo, ale po chvily, teda max 10 min. som zaparkoval, a uz nic nepiskalo.. ono to necakane pride a necakane odide.. kebyze je to sustavne tak nepoviem, ale zacinam menit nazor, ze by to bol alternator, a myslim, ze je to predsalen ten remen.. podla mna by ho trebalo kus ponatahovat, kedze je novy ako novy, lebo mozno polroka bol v kufri v zasobe, a az pred tyzdnom nahodety, tak mozno ztvrdol.. tak ho pojdem skusit tento tyzden dat dole a ponatahovat, ocisim kladky, preventivne streknem a potom dam vediet ako to dopadlo..
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

Dawis
Auto: BMW
Kraj: Košický

Nedeľa, 22. Januára 2012, 14:34

majro napísal:
necakane som bol teraz kus na parkovisku zasantit si.. nastartoval som, piskalo co len mohlo, ale po chvily, teda max 10 min. som zaparkoval, a uz nic nepiskalo.. ono to necakane pride a necakane odide.. kebyze je to sustavne tak nepoviem, ale zacinam menit nazor, ze by to bol alternator, a myslim, ze je to predsalen ten remen.. podla mna by ho trebalo kus ponatahovat, kedze je novy ako novy, lebo mozno polroka bol v kufri v zasobe, a az pred tyzdnom nahodety, tak mozno ztvrdol.. tak ho pojdem skusit tento tyzden dat dole a ponatahovat, ocisim kladky, preventivne streknem a potom dam vediet ako to dopadlo..

skus za studena ked ti to piska strieknut kusok silikonoveho oleja na remen, ak to prestane urcite hladaj chybu okolo remena.

Šubo
Auto: BMW Power
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 23. Januára 2012, 15:13

majro napísal:

subo: to si len tak si povedal, ze piska, tak vymenim napinaciu ? :P alebo si to aj identifikoval, ze to bude asi zdrojom ? resp. pomohlo ?

lebo vseobecne sa s remenom menia aj nejake kladky, ale dovtedy isli v pohode, tak nebol dovod menit..

Identifikoval som to sam a moj sukromný mechanik mi to potvrdil/vymenil teraz si len sepoce 8)
I Love My BMW E-36 318iS M44 coupe
Obrázok

lubosss
Auto: bmw 318is
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 26. Januára 2012, 00:32

dethXtreme napísal:

vidim ze sa vyznas :thumbup: :thumbup: :thumbup: ...skus si zobrat stare jadrove mydlo co pouzivala tvoja babka na pranie...mas pocit ze je klzke??robievalo sa to kedysi a dost ludi to robi aj teraz...robim to aj ja uz dost dlhu dobu a ten remen mi v zivote nikdy nepresmykol!!! :-({|=

nie vcera tvoja kocka mi dala lubrikant tak nabuduce budem skusat z tym

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných