... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
spider207 napísal:Zdravicko ludia, budem menit olej v dife na mojej e30 318i, docital som sa ze by mohol vyhovovat Castrol SAF-XJ. Ide mi vsak o mnozstvo, kolko bude stacit? V mudrej knizke pisu max. 1,7l, ale docital som sa aj ze to zavisi od velkosti difu, ak je maly tak staci 0,9l, ak velky tak 1,7l. Ako zistit kolko tomu mojmu treba, pojem maly a velky je dost relativny si myslim :-) Zase zbytocne kupovat 2l a minut 0,9l sa mi nechce, ale urcite lepsie ako kupit 1l a zistit ze potrebujem 1,7l :-) Dik za info
spider207 napísal:pokial viem tak ee.. ale nieco som vyskusal a podla VINka mi vyhodilo udaje "Rear Axle Oil - 0,9L".. to je to co som chcel vediet, neeee? :-)
Max-Max napísal:SAF-XJ je doporuceny pre samosvory. Je mozne ho pouzit aj do otvroeneho, ale je to zbytocne drahe. Pouzi nejaky dobry podla specifikacie SAE 75W/90, prip 75W/140 API GL-5... mozes to zredukovat na cokolvek co ma normu GL-5 - hypoidne oleje pre zatazene sukolia....
Kallon napísal:ak kxces kvalitku typu castrol tak si tam nacapuj BP, sak kastról je z koncernu BP. ja som si do mojho bawa pred nejakym rokom nacapoval BP Energear SHX a zatial no problem. ma to specifikaciu BMW a API GL-5
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()