... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

mmracing.sk

BrunoSoprano
Autor témy

nezávislé kúrenie webasto.

Streda, 26. Novembra 2008, 23:45

Zdravím!
Je tu nejaký expert na webasto? Stále mi pracuje aj pri prevádzkovej teplote motora. Nemalo by webasto automaticky vypnúť pri určitej teplote motora a auto by malo kúriť z chladiča? Kolko má vlastne nezávislé kúrenie spotrebu nafty? Pri terajších jazdách ,za 1deň najazdím cca 175km mi vychádza spotreba pri ekonomickej jazde mimo mesta 11 l/ 170km. V lete som zajazdil na 11litroch bezproblémov 220km. Myslím si že dosť tomu dopomáha webasto a ked´ ho odpojím,zasa slabo auto kúri.

BMW 320d E46

star.x

Štvrtok, 27. Novembra 2008, 09:30

to webasto je tam na kurenie...tak si ho kludne odpoj a este si aj otvor okno...a ked chces mat malu spotrebu tak si kup bicykel...
ked auto tak BMW

Užívateľov profilový obrázok
pepo286

Štvrtok, 27. Novembra 2008, 09:47

star.x napísal:
to webasto je tam na kurenie...tak si ho kludne odpoj a este si aj otvor okno...a ked chces mat malu spotrebu tak si kup bicykel...

velmi inteligentny prispevok ... :?
E46 320D Touring 100kW (2001)

alfi666

Štvrtok, 27. Novembra 2008, 10:07

11l na 170km neni zase tak vela.. to vychadza na 6,5 litra... takto v zime to ani mne nejazdi velmi za menej a to nemam ani webasto... a popravde - radsej by som to webasto mal.. a nech to hoci zerie o pol litra viacej :roll:

Ja mam elektricky predohrev.. a ten zapne len ked kurim a vypne ked sa zohreje motor... ked vypnem kurenie, tak sa vypne aj predohrev.... neviem ci takto isto funguje aj webasto :roll:
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

GOOSE
Auto: BMW E34 525i
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 27. Novembra 2008, 10:08

Zima je viac na spotrebu nezávisle na webaste.
BMW E34 M5 / BMW E34 525i / E36 316i coupe / Ex: BMW E34 535i, E39 2,8i individual, E36 318i, E30 318i

BrunoSoprano
Autor témy

Štvrtok, 27. Novembra 2008, 23:57

star.x napísal:

Ale hovno je na kúrenie, kúri mi to slušne aj ked´ som ho odpojil. Je to dobré že to kúri hned´ za studena, ale znetvoznuje ma to ked´ to stále bzučí jak čmelák vkuse.... Nejde o to že žere pol litra naviac, ale o to ,aby sa mi auto nezažalo skrz webasta. Kamarátovi zbĺkla X5ka ,zatože tiež šibalo webastu a spúšťalo sa kedy chcelo......

star.x

Piatok, 28. Novembra 2008, 10:15

BrunoSoprano napísal:
Ale hovno je na kúrenie, kúri mi to slušne aj ked´ som ho odpojil. Je to dobré že to kúri hned´ za studena, ale znetvoznuje ma to ked´ to stále bzučí jak čmelák vkuse.... Nejde o to že žere pol litra naviac, ale o to ,aby sa mi auto nezažalo skrz webasta. Kamarátovi zbĺkla X5ka ,zatože tiež šibalo webastu a spúšťalo sa kedy chcelo......
ale sak to je na kurenie ked motor sa celkom nezohreje...pri 60 stupnoch sa vypina...aj mne to tak bzuci a ked ho dam do garaze tak este chvilku ide a zasmradi celu garaz..inak ja na spotrebu nekukam stale ju mam 5.7 litra a nejazdim pomaly,vsetkych nechavam za sebou...
ked auto tak BMW

tito_mt
Auto: e36 318 tds compact
Kraj: Žilinský

Piatok, 28. Novembra 2008, 14:46

no ja robim eberspächer-y...to je nieco ako vebasto len konkurencia :lol: ...a mal by si si sam navolit kedy a ako to ma kurit...to sa musi dat vypnut...vsak sa to vola nezavysle kurenie....a spotreba sa pohybuje od 0.4l - 0.6l /h..takze to moc spotrebu neovlivni....
e30 325i - ex, e30 325i M52 - ex, hyundai accent - ex, e36 320i coupe - ex, e46 320d touring FL - ex, e36 318 TDS compact - ex, honda civic - docasne presuvadlo nakolko BMW ostava v mojom srdci

BrunoSoprano
Autor témy

80-90stupňov

Piatok, 28. Novembra 2008, 16:09

star.x napísal:
ale sak to je na kurenie ked motor sa celkom nezohreje...pri 60 stupnoch sa vypina...aj mne to tak bzuci a ked ho dam do garaze tak este chvilku ide a zasmradi celu garaz..inak ja na spotrebu nekukam stale ju mam 5.7 litra a nejazdim pomaly,vsetkych nechavam za sebou...

-no však aj ja mám od 4,7l do 7,5l ,podla toho ako jazdím.
Mne zasa to webasto bzučí aj ked´ mám ručičku teplomera na polovici,neviem kolko to je presne stupňov okolo 80? Možno je ešte nahovno termostat,a je trošku pootvorený stále,uvidím ked´ ho vymením,lebo od leta sa mi nezapal ventilátor chladenia na chladiči.Možno aj pre to zapína stále webasto a nejako čaká,až ked´ sa otvorí druhý okruh vody nad 90stupňov celzia .....
Tebe nezapína nezávislé kúrenie ,ked´ je ručička teploty motora v strede teplomera na 80-90stupňov?

tito_mt

Re: 80-90stupňov

Piatok, 28. Novembra 2008, 19:14

BrunoSoprano napísal:
-no však aj ja mám od 4,7l do 7,5l ,podla toho ako jazdím.
Mne zasa to webasto bzučí aj ked´ mám ručičku teplomera na polovici,neviem kolko to je presne stupňov okolo 80? Možno je ešte nahovno termostat,a je trošku pootvorený stále,uvidím ked´ ho vymením,lebo od leta sa mi nezapal ventilátor chladenia na chladiči.Možno aj pre to zapína stále webasto a nejako čaká,až ked´ sa otvorí druhý okruh vody nad 90stupňov celzia .....
Tebe nezapína nezávislé kúrenie ,ked´ je ručička teploty motora v strede teplomera na 80-90stupňov?

vies ono to webasto ma tiez svoje cidlo...na teplotu..vnutornu a vonkajsiu ..ak sa uvolnilo vnutorne cislo a je v studenom prostredi tak to klame riadiacu jednotku a kuri stale.....vec druha je ze s termostatom to isto nebude....bo by ti asi zovrel motor..kedze teplovodne je iba seriovo zapojene do obehu....takze keby ti neotvaralo termostat tak asi vysumis....si myslim...hh...hladaj chybu inde ako je termostat...hladaj chybu v elektronike :wink:
e30 325i - ex, e30 325i M52 - ex, hyundai accent - ex, e36 320i coupe - ex, e46 320d touring FL - ex, e36 318 TDS compact - ex, honda civic - docasne presuvadlo nakolko BMW ostava v mojom srdci

tito_mt

Piatok, 28. Novembra 2008, 19:19

a tu chybu ti najdu v servise....ale to su zas LOVE(i ked vyriesi ti to problem)...ja servisujem eberpächer a je to na jedno kopyto....

tu mas taky popis toho co mas v aute..mozno pomoze:
Obrázok

BrunoSoprano
Autor témy

Piatok, 28. Novembra 2008, 20:11

tito_mt napísal:
vies ono to webasto ma tiez svoje cidlo...na teplotu..vnutornu a vonkajsiu ..ak sa uvolnilo vnutorne cislo a je v studenom prostredi tak to klame riadiacu jednotku a kuri stale.....vec druha je ze s termostatom to isto nebude....bo by ti asi zovrel motor..kedze teplovodne je iba seriovo zapojene do obehu....takze keby ti neotvaralo termostat tak asi vysumis....si myslim...hh...hladaj chybu inde ako je termostat...hladaj chybu v elektronike :wink:

Ale uvidíš,že to je termostat,nie,že sa mi neotvorí,ale on je zaseknutý,pootvorený stále,lebo ked´´ pustím silnejšie kúrenie,tak sa mi ochladí motor asi na 70 stupňov z prevádzkovej teploty. na TDI -čku som to mal tiež,že mi klesala teplota,ked´ som riadne zakúril a po výmene termostatu bolo všetko OK. Takže termostat nemusí byť zlý,len ked´ neotvára druhý okruh,ale aj ked´ je zaseknutý a nezatvára sa,tým pádom sú v obehu obydva okruhy a motor sa ťažko zahrieva na 90stupňov(prevádzkovú teplotu)......

star.x

Sobota, 29. Novembra 2008, 09:41

BrunoSoprano napísal:
Ale uvidíš,že to je termostat,nie,že sa mi neotvorí,ale on je zaseknutý,pootvorený stále,lebo ked´´ pustím silnejšie kúrenie,tak sa mi ochladí motor asi na 70 stupňov z prevádzkovej teploty. na TDI -čku som to mal tiež,že mi klesala teplota,ked´ som riadne zakúril a po výmene termostatu bolo všetko OK. Takže termostat nemusí byť zlý,len ked´ neotvára druhý okruh,ale aj ked´ je zaseknutý a nezatvára sa,tým pádom sú v obehu obydva okruhy a motor sa ťažko zahrieva na 90stupňov(prevádzkovú teplotu)......
chlape urcite mas zly termostat...kup si novy v tempuse za 1345-sk a motor sa ti zohreje za chvilku a webasto ti potom bude vypinat...aj mne to minulu zimu tak blblo ked som mal zly termostat...motor sa nechcel zohriat aj ked islo webasto...
ked auto tak BMW

pysta

Sobota, 29. Novembra 2008, 09:51

Ja som mal termostat v poriadku, no napriek tomu pri tiahlej jazde z kopca pripinalo webasto ... nakoniec to bolo zaseknutym EGR termostatom. Myslim dokonca ze aj lupo mal podobny problem na 530d.
Takze v prvom rade treba dat do poriadku ten vodny okruh, hlavne ak ti klesa teplota pri kureni ;)

BrunoSoprano
Autor témy

Nedeľa, 30. Novembra 2008, 23:54

star.x napísal:
chlape urcite mas zly termostat...kup si novy v tempuse za 1345-sk a motor sa ti zohreje za chvilku a webasto ti potom bude vypinat...aj mne to minulu zimu tak blblo ked som mal zly termostat...motor sa nechcel zohriat aj ked islo webasto...

díki za radu. a tempus je len v BA ?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 19 neregistrovaných