... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Olej

Sobota, 1. Decembra 2007, 15:27

Správny postreh!Kamoš tie prevodovky opravuje!! :D

BaDDog
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 2. Decembra 2007, 01:26

Nič nieje doživotné..ani v aute...., takže ak tam niečo je či už náplň alebo čokolvek iné...všetko ma svoju životnosť...
Možno u nejakej Škody 120 je ten olej v prevod. doživotný...kedže si neodjazdí ani viacej ako 200.000km...
Takže vymeniť....
Keby si naštívil BMW servis...tak ti to urobia pri každej velkej druhej inšpečke...tak isto aj v diferáku...
U každej prevodovky je odporúčana výmena cca 40-60.000km u diferáku to je 80.000km...
Máš to tak isté ako s brzdovou a chladiacou kapalinou....

tomcat1

Nedeľa, 2. Decembra 2007, 08:57

Ked vam bude niekdo tvrdit, ze mate v prevodovke celozivotnu napln, tak sa otocte a viac sa tam nevracajte! Ak ju totiz nevymenite, automat pravdepodobne neprezie ani 200 000 km. Prva vymena sa odporuca pri 100 000 km a dalsie po 60 000, lebo sa vymeni len polovica z celkovej naplne! Do BMW ide specialny olej ESSO, na pumpe ho nekupite, len v BMW cca 500 Sk/l alebo u importera ESSO za 209 Sk/l. V BMW vam odleju, u imprtera treba zobrat 20 l bandasku. Este treba filter+tesnenie cca 1000 Sk. Oleja treba 7l, Cize taka vymena vyde cca 2500 Sk. U starsich prevodoviek menej, ide tam lacnejsi olej.

polnoc

Nedeľa, 2. Decembra 2007, 14:10

roman napísal:
Diablo napísal:
Bmw síce tvrdia, že je tam dozivotná náplň aspoň u novších prevodoviek je to tak.Ale ako sa opotrebúvajú lamely tak sa olej špiní.A je ho dobré aj z filtrom vymeniť, alebo filter len poriadne prepláchnuť v tech. benzíne.Ale pokial radí normálne a nehučí, tak by som sa toho určite nechytal.

Dik za odpoved. Ako by som zistil, ze mam tu s celozivotnou naplnou ? Nehuci, to je pravda aj radi myslim dobre, aj ked predtym som mal benzin s automatom a toto je diesel, tak si este len zvykam. Mam dojem, ze ten benzin sa skor pohol a preradil do dvojky, tu musim viac pritlacit pedal, ale vraj, lebo je to diesel. Zda sa mi v dobrom stave, ale nerad by som daco pokazil.
prevodovka ma na boku stitok bud oranzovy :ATF alebo zeleny :bmw olej ten BMW olej ma vyssiu zivotnost ,ja som tam nemal stitok ale pri vypustnej srube bola zelena bodka .
Biela vrtuľa dobýja modrú oblohu.

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 3. Decembra 2007, 00:20

ahoj, urcite ho vymen. Moj znamy a dobry sused ma audi S8 za repas prevodovky platil 60tis Sk, robili mu to v Senci, bol som tam s nim a rozpraval sa s mechanikom ake je to velka PI**OVINA nemenit olej v prevodovke, ved si predstav taky stary olej aky musi byt znecisteny a uz urcite nema tie mazacie vlastnosti. Vymen ho komplet aj s filtrom a uchranis sa repasu automatu za velke peniaze.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní