... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
driv3r
Autor témy
Auto: BMW
Kraj: Bratislavský

M40 odmieta spolupracovat, niekto kto by mi vedel poradit?

Pondelok, 26. Marca 2012, 16:59

Zdravim hoši, mam taky celkom zaujimavy problem , zalozil som tu temu uz skor s domienkou ze vymenou palivoveho filtra sa problem odstranil, ale ako cas ukazal tak nie s kolegom Bloodym sme skontrolovali vsetko co sa tak bezne skontrolovat da a dosli sme k zaveru ze auto ak sa nahreje na istu teplotu tak nechce vobec nastartovat,akonahle trochu ochladne tak ho natocim, ale podarilo sa mi ho nastartovat aj za tepla s tym ze auto striela do sania celkom dobre pecky, cim to moze byt :?: ktore cidlo moze sposbovat toto nestastie? cidlo skrtiacej klapky? alebo teplotne cidlo? alebo :?: ak by sa k tomu vedel niekto vyjadrit bol by som rad za kazdu radu :?
Naposledy upravil/-a driv3r v Štvrtok, 5. Apríla 2012, 18:05, upravené celkom 2 krát.
....BeMyWife....

bloodyxxl
Auto: 523iA+LPG
Kraj: Prešovský

Re: vadné čidlo? alebo?...

Pondelok, 26. Marca 2012, 17:26

dodavam ze sa jedna o 318i M40....

ak sa auto nastartuje za studena a ide sa s nim na jazdu ide v pohode az do nahriatia a potom proste skape a nenastartuje az kym sa neschladi...
benzin tlaci, sviecka ked bola vonku iskru hadzala, vzduch to taha, vaha vzduchu reaguje a krokovy motorcek tiez...otacky volnobehu su konstantne okolo 700 ot/min

otazkopu ostava ako driver pisal preco to po nastarovani a prudkom zosliapnuti plynu striela do sania a hlavne druha preco to zacne strhavat a zdochne po nahriati???
to zdochynanie ako mi driver opisoval islo postupne po mesiacoch najprv len sem tam zdochlo az to zdochynalo stale...

jak dumeme tak dumeme nic nas velmi nenapada...

dajake napady od Vas borci? :-)
318i e36 + LPG - EX
523iA e39 + LPG

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Pondelok, 26. Marca 2012, 18:02

cidlo vacky je ok? bol si na diag?

driv3r
Autor témy

Pondelok, 26. Marca 2012, 19:54

na diagnostike som nebol zatial a uz tam ani nedojdem :lol: ale ina moznost ako to napojit ma tiez nenapada, ale pokial to bude cidlom, tak to je pre mna a bloodyho dobra sprava :lol:
....BeMyWife....

driv3r
Autor témy

Re: Odvetravaci ventil palivovej nadrze ! plus dalsi problem

Nedeľa, 1. Apríla 2012, 20:28

takze, s Bloodym sme vymenili klapku , krokovy motorcek v domienke ze to moze sposobovat problem, no po vymeneni sme zistili ze to je "len" ventilom nadrze nakolko v nej vznikol behom par minut taky podtlak ze auto sa automaticky zadusilo lebo cerpadlo nepretlacilo benzin, to dava logiku, len logiku mu nedava to ze ako sme vymenili klapku a motorcek, pricom sme vobec nezasahovali do ziadnych elektrickych veci ani nic auto pri zosliapnuti plynu strhava a pri nizkych otackach ide na 3 valce, pritom sviecky hadzu iskru pretoze sme ich kontrolovali, pri mojej klapke to nerobilo vobec,je mozne aby to sposobovala klapka? #-o
....BeMyWife....

B.lade
Auto: E36 328i

Pondelok, 2. Apríla 2012, 18:11

dělá mi to to stejné - jakmile se motor ohřeje, tak ho nenatočím, případně těžce a jen sem tam...
řešil jsem svíčky, teď mám objednaný nový palivový filtr...mám v plánu ještě vyřešit s jedním člověkem půjčení čidla vačky, čidla kliky, případně čidla teploty...mohlo by to být xy věcí...dokonce prý baterka, případně startér...
(teď mluvím spíše k infu, co mám já - mě to nějak šíleně nestřílí, na 5 válců nejede...)

určitě bych doporučil diagnostiku, než budete měnit půl auta;)

driv3r
Autor témy

Pondelok, 2. Apríla 2012, 21:51

B.lade, jak som uviedol hore v prispevku my sme ten problem vyriesili, presli sme od cidiel vsetky varianty vsetkeho, na diagnostike som nebol,ale problem sme vyriesili, mne zblbol odvetravaci ventil palivovej nadrze, stale ked auto bezalo par minut v nadrzi vznikol podtlak koli ventilu ktory nevhanal do nadrze vzduch a tym padom auto zdochlo a uz som ho vobec nenatocil lebo cerpadlo nepretlacilo benzin,na provizorne vyriesenie problemu stacilo jazdit bez vika nadrze :) otestujes to aj ty jednoducho ak pri otvoreni nadrze ti vcucne vzduch tak ze mas pocit ze vtiahne do nadrze aj teba :mrgreen: tak mas stejny problem a staci vymenit odvetravaci ventil nadrze ta sranda sa nachadza pod vahou vzduchu, resp. pri aktivnom uhli...
....BeMyWife....

driv3r
Autor témy

Štvrtok, 5. Apríla 2012, 18:04

no opat prispievam do tejto zacarovanej temy dalsimi zisteniami, chcel by som poprosit klubakov, ktori problematike rozumeju, nech si precitaju cely pribeh vlastne co auto robilo-nerobilo, co vsetko bolo menene a skusit dat nejaku teoreticku radu kde dalej hladat, cize este raz to zopakujem, auto za jazdy zacalo stracat vykon,podradzovanim sa mi podarilo ho uviest do chodu a slo dalej normalne, ako plynul cas robilo to coraz castejsie az do dna kedy to robilo po kazdom kilometri.. ako prve som skontroloval cerpadlo vymenil hadice, palivovy filter, auto opat slo v pohodicke, urobil som hned ako test jazdu asi 200km a auto nevykazovalo problem, no o tyzden som siel nieco vybavit a auto z nicoho nic zdochlo, najprv som myslel ze benzin nakolko som bol na rezerve, tak som ho dolial a pri otvoreni vika neskutocne zasycalo, v nadrzi bol neskutocny podtlak, tak som hned siel po odvetravacom ventile nadrze ktory tento problem sposoboval, lebo podtlak v nadrzi nedovolil cerpadlu pretlacit palivo do systemu, ale po vymene, ERROR auto nejde stale, a ked nakoplo tak zacalo strielat do sania [-X preco? zla zmes? zacal som postupne, klapkou, krokovym motorcekom, vahou vzduchu, rozdelovacom,svieckami, auto po vymene vsetkeho opat nakoplo na par minut zadusilo sa a uz ho opat neviem nakopnut, tak ma napadlo ze pokial striela do sania nakolko som cital aj tu na fore pribeh jednej M30tky so stejnym problemom tak som vymenil RJ za druhu z uplne stejneho auta na ktorej neboli ziadne chyby,no auto nestartuje :roll: som uz maximalne znechuteny a logicky si uz neviem vysvetlit pricinu toho ze to auto vlastne nejde, lebo ma vsetko co k startu auto potrebuje a vsetko je funkcne, co sa tyka paliva, iskry,vzduchu... ak ma niekto nejaku podobnu skusenost alebo vedomost ako to vyriesit poprosim help :-k :?: :!:
....BeMyWife....

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Re: M40 odmieta spolupracovat, niekto kto by mi vedel poradi

Štvrtok, 5. Apríla 2012, 20:53

nechcem teraz moc nad tym mudrovat, ale mas spravne zapojene kable na svieckach???
neprehodil si ich poradie???
pretoze z toho co som si tu precital mi vychadzaju len a len prehodene kable na svieckach :idea:
inak ak otvoris vicko palivovej nadrze a je tam podtlak, tak je to OK, cim menej benzinu mas, tym vycsi je ten podtlak, teda aspon z mojej skusenosti :bmwball:
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

driv3r
Autor témy

Piatok, 6. Apríla 2012, 08:06

neboj kable sviecok su na milion percent v spravnom poradi a mal som v nadrzi 15L a podtlak bol tak silny ze sa az tazko otvaralo viko, a auto sa po 3 minutach samo pridusilo a po otvoreni nadrze zasycalo tak ze tazko to opisat, Bloody je mi svedkom :smile: proste skusil som vsetko vymenene bolo uz uplne vsetko okrem cidiel vacky a kluky, idem vymenit este toto no ak nepomoze ani to, moje veskere vedomosti koncia
....BeMyWife....

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5

Sobota, 7. Apríla 2012, 13:55

tak bude upchate odvetravanie nadrze :bmwball:
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

Max-Max
Auto: niekoľko...

Sobota, 7. Apríla 2012, 16:52

ked zdochne, alebo pri neuspesnom starte, ako vyzeraju sviecky? Myslim hned po neuspechu vytocit sviecku a skontrolovat.

ak si to pisal, sorry, nenasiel som to.

driv3r
Autor témy

Nedeľa, 8. Apríla 2012, 09:24

Jurky staci otvorit viko nadrze a tak startovat vlastne docielim to iste akoby ten ventil fungoval no ono to nejde ajtak, MaxMax sviecky su zahadzane po zopar startoch neskutocne
....BeMyWife....

Max-Max
Auto: niekoľko...

Nedeľa, 8. Apríla 2012, 10:31

regulator tlaku paliva na vstrek. liste, resp podtlak ktory ho riadi

bloodyxxl
Auto: 523iA+LPG
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 8. Apríla 2012, 12:29

No driv3r..ako max pise..tak ti donesiem aj vstrekovaciu listu s tym regulatorom..no budeš si musiet poradit so zlozenim sania :/...
318i e36 + LPG - EX
523iA e39 + LPG

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných