... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

obchodna sekcia

MoMo22
Autor témy
Auto: BMW e36 325tds
Kraj: Nitriansky

kapota súrne !

Nedeľa, 2. Marca 2014, 00:05

čaute klubáci , mám problém že som mal dolu kapotu , dal som ju nazad všetko pasovalo a nakoniec ked som ju zabuchol a chcel otvoriť tak nešla ,,,,,, lankom sa nedá hýbať a fakt som vynaložil všetlu silu a nie len ja ..... soferova strana sa odistí a aj sa dá dvihnúť ale spolujazdcova vobec nie ... proste otvorím ju nasilim asi len max do 5cm aj to len soferovu stranu ...... neviete niekto ako by sa to dalo otvoriť???? dajaké riešenie musí byť no nie???? dakujem za každú radu ....... a fakt to potrebujem súrne ( potrebujem isť na KO koli zmene farby )

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Re: kapota súrne !

Nedeľa, 2. Marca 2014, 02:27

Skus tu stranu zatlacit dole a potom otvarat kapotu. Idealne ked ste 2ja. Stava sa to ked nemas naladene tie tycky co idu do zamkov.

MoMo22
Autor témy

Nedeľa, 2. Marca 2014, 21:35

skúšal som už aj to ale nejde :(((

maiki
Auto: 02" E46 320d

Pondelok, 3. Marca 2014, 09:13

bud mas nakrivo ten kolik co sa zacvakava, teda kapota nema rovnaku polohu a mas to tam nafest zatlacene, alebo je chyba v zamku ze sa neotvara...

skusali ste dvaja - jeden taha kapotu hore a druhy taha lanko?
potom sa to da aj manualne, ale tam treba rozoberat , mne sa urvalo lanko uplne takze som nemohol otvorit ani jednu stranu...
Your car. Your story. So don't let someone else write the book.
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok

19palec05
Auto: e46,320d touring
Kraj: Trnavský

Pondelok, 3. Marca 2014, 10:41

Najlepsie vybrat lavu ladvinku(z pohladu sofera)-navod tu myslim niekde je a ak aj nie tak to ide celkom jednoducho..su tam take tusim 4 koliky a tie treba zatlacit(nie odtahovat) a iba vytiahnes ladvinku a potom uz sa lahko dostanes k zamkom a otvoris kapotu.

MoMo22
Autor témy

Pondelok, 3. Marca 2014, 19:04

takže to že jeden taha lanko a druhý kapotu som skúšla asi 50x a nič :/ .... vybral som ladvinky a tahal lanko s tade ale ani to nie , a tie 4 kolíky sú kde? :O ja som ich nevidel :-k

19palec05

Pondelok, 3. Marca 2014, 23:22

MoMo22 napísal:
takže to že jeden taha lanko a druhý kapotu som skúšla asi 50x a nič :/ .... vybral som ladvinky a tahal lanko s tade ale ani to nie , a tie 4 kolíky sú kde? :O ja som ich nevidel :-k

To musi uz ist tam pri zamkoch ked si len treba tahat pri tom prvom zamku....uz si to presne nepamatam ale v lete sa mi vybila bat a muselsom otvorit tak kapotu...trvalo mi to cca 15 minut..tie 4 koliky su na tej ladvinke

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Utorok, 4. Marca 2014, 00:10

hej ono to ide otvorit ak kapota pekne dosada, ale ak je to tam cele zpriecene tak to mozno ani rukou neda dole..
nemas to uz nahodou tak, ze kapota je uz odomknuta a len je to zpriecene v maske ?
ja ked som ladil kapotu aj toto sa mi stalo..
hod fotku ako to vyzera ked to mas "otvorene"

maiki

Utorok, 4. Marca 2014, 08:52

tiez si myslim ze to ma zaseknute moc v zamku, tzn aj ked odomkne potiahnutim tak to nepomoze..

ja som to lanko minuly vikend menil, a uz 2x som predtym otvaral kapotu cez masku, no nieje to take jednoduche.. musel som davat dole vrtulu , tam su este plasty na usmernenie vzduchu a to dost zavadzia a tak isto to lanko je skryte za takymi zarazkami... a ked uz aj to chces tak, musis tahat to ocelove lanko / drot co je v bowdene, nie cely bowden lebo tak to nema ziadny ucinok...

zamok funguje tak ze potiahnes lanko, v zamku to potiahne ten drot vnutri a uvolni kapotu a na druhy zamok je to potiahnute z toho prveho takym istym sposobom ako keby bol napojeny priamo na to lanko.. kukni moj pribeh, mam to tam rozobrate mozno pomoze
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 4. Marca 2014, 10:14

mna sa presne toto iste stalo minule leto. potreboal som vymenit vodicov blatnik tak som musel uvolnit aj pant kapoty. nasadil som ju naspet a dotiahol.... chyba! stacilo posunutie o 0,5cm a zamok sa vzpriecil.pomohlo az klucom uvolnit tie 2 skrutky ktore drzia pant tak aby sa s nim dalo hybat a potom to povolilo. taktiez mozes skusit tak, ze jeden sadne na kapotu a druhy potiahne lanko.

MoMo22
Autor témy

Utorok, 4. Marca 2014, 21:51

No takže bolo to tam totálne dajako zaseknuté lebo som sa snažil ako ste písali cez ladvinky a nič tak už som nemal nervy nato a šrobovakom a kladivom som celý ten zámok rozmlátil ..... vyletela pružina a stále nič tak som búchal dalej a ked už som nemal dočoho búchať tak vyskočila konečne :D :D :D a dakujem velice pekne za rady ....sám by som sa nedostal tam kde teraz som :)

19palec05

Utorok, 4. Marca 2014, 23:10

MoMo22 napísal:
No takže bolo to tam totálne dajako zaseknuté lebo som sa snažil ako ste písali cez ladvinky a nič tak už som nemal nervy nato a šrobovakom a kladivom som celý ten zámok rozmlátil ..... vyletela pružina a stále nič tak som búchal dalej a ked už som nemal dočoho búchať tak vyskočila konečne :D :D :D a dakujem velice pekne za rady ....sám by som sa nedostal tam kde teraz som :)

fuuuha...dost krute ako si sa do toho musel vrhnut ale aspon ze si otvoril kapotu :thumbup:

maiki

Streda, 5. Marca 2014, 10:11

ono stacilo ked tak radsej to lanko znicit ako zamok :D ale tak aj to je cesta :D

ja som povodne ked som bol zufaly ako to otvorit rozmyslal pacit srobovakom kapotu :D nastastie som sa ovladal :D :lol:
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok

19palec05

Streda, 5. Marca 2014, 11:45

maiki napísal:
ono stacilo ked tak radsej to lanko znicit ako zamok :D ale tak aj to je cesta :D

ja som povodne ked som bol zufaly ako to otvorit rozmyslal pacit srobovakom kapotu :D nastastie som sa ovladal :D :lol:

No ja ked som naposledy otvaral kapotu cez ladvinky tak som stanoval na kupalisku,150km od domu,kluce som si dal do auta ze nech mi nezavadzaju,zamkol som dialkovym a v aute zapnuta chladnicka a isli sme spat..rano rozmyslam ze hmm...ale ak to baterka neprezila tak neotvorim auto..a tak aj bol ](*,) ..tak som musel bez akehokolvek naradia otvorit kapotu jedine co som zohnal boli startovacie kable a tak som sa dostal do vnutra...uuuplne skvele

MoMo22
Autor témy

Streda, 5. Marca 2014, 21:11

už som bol uplne na dne z nervamy :D ... hlavne som nechcel poškodiť kapotu :) zamok mám na háku hh a bolo to tak zaseknuté že fakt to rozumom nešlo ...... hlavne že je otvorená :D a nepoškodená hh

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných