... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
peter123 napísal:Zdravim pani. Na mojej E46 po vypnuti motora sa mi dnes na chvilu a iba raz, odvtedy nie,rozsvietila oranzova kontrolka olejovej naplne motora. Po kontrole mnozstva oleja v motori na vrchu mierky som objavil nieco ako emulziu, ktora sa obycajne vytvara, ked sa zmiesa olej s vodou. V oleji som emulziu nezbadal, ale na vicku pre nalievanie oleja je tiez naznak emulzie. Vodu som dlho nekontroloval a nieco malo by bolo treba doliat. Mozem cakat nejake vazne problemy s tesnostou motora? Je mozne, ze sa rozsvietila oranzova kontrolka pre upozornenie na potrebu vymeny oleja v motori? Mal niekto z fora podobne problemy? Dik
Dusky napísal:no mne tiez zacala svietit oranzova kontrolka oleja, dal som vymenit olej aj filtre ale stale mi pri starte svieti asi tak 10 sek. neviem preco ale asi to treba dat vynulovat na diagnostike... mylsim.... :)
Peppo napísal:resetovat to urcite netreba - skor bude chyba niekde inde.
Mne vzdy ked menili olej tak som stal pri nich, lebo nikdy nevies co tam leju a kolko tam toho leju...
E46 mi vseobecne zrala vela oleja ale to bolo aj kvoli stylu jazdy...
po vymene oleja mi zlta olejnicka zacala svietit tak po cca 6000km.. stacilo doliat cca liter oleja...
spotreba oleja 2,5litra na 15000 - CAstrol TWS 10-60
Dusky napísal:no mne tiez zacala svietit oranzova kontrolka oleja, dal som vymenit olej aj filtre ale stale mi pri starte svieti asi tak 10 sek. neviem preco ale asi to treba dat vynulovat na diagnostike... mylsim.... :)
winter napísal:mne svietila oranzova olejnicka asi 10 sek. po starte.
bolo to cidlo oleja za cca 3500 Sk + robota
Dusky napísal:nerob mi zleee.kokso 3500 za cidlo?! nechcem... radsej nech svieti :)
Dusky napísal:nerob mi zleee.kokso 3500 za cidlo?! nechcem... radsej nech svieti :)