... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
mys_iak
Autor témy
Auto: Bmw F31 316d
Kraj: Zahraničie

E36 - Zapojenie velkeho BC

Pondelok, 15. Novembra 2010, 21:45

zhanam cloveka co uz zapajal OBC na e36 s vychodu...
potrebujem pomoct... popripade poradit co vobec vsetko mam kupit v bawarii :)
lebo uz na to pozeram dlhsie... a som s toho vôl :)
neviem kolko pinov... atd.. mi treba
keby stal jeden 0,2c tak kupim aj 20 :) ale kedze jedn stoji skoro 1e tak to neni ta spravna volba

a este potrebujem poradit ako mam odpojit ten spojovac kablov co je pri nohe vodica... taka vacsia krabica nalavo s kopa kablami tam treba napichat nove kable s OBC :)

mam BC - hodinky a teplota

a chcem velke BC bez checku a bez gongu...
Naposledy upravil/-a MT-SPEEDY v Utorok, 16. Novembra 2010, 22:19, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: nazov podla pravidiel v tejto sekcii
Bmw F31 316dAT
ex: e61 530iA+LPG
e36 320Ci+LPG
e39 530dAT
e46 320dT
e91 320d

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Re: velke BC na E36

Utorok, 16. Novembra 2010, 09:00

no, konektor samostatny nekupis, jedine celu kablovacku. ked som ju chcel kupit v bavarii kedysi davno, tak to bol trochu problem, lebo typek sa v tom nejak nevedel vyznat co odneho chcem. tak som si zohnal kablovacku z buracky. Na velky OBC potrebujes dva konektroy. jeden cierny, druhy biely (tusim to boli take farby) ten biely sa tazko zhana, lebo je len cisto na velky OBC. Ale cierny sa da jednoducho zrezat, a bude pasovat. Je tam len jeden vycnelok aby to bolo pokeyoke. potom neviem ci mas aj packu. ak hej, tak tu by si mal mat aj s kablovackou. do protikusu das len jeden pin. Do budikov budes potrebovat len piny. mozes vyuzit tie z koncoviek z OBC, lebo vsetky nebudes vyuzivat.

K tej rozvodnej krabici. ja som to vybral tie konektory so skrutkovacom.

mys_iak
Autor témy
Auto: Bmw F31 316d
Kraj: Zahraničie

Utorok, 16. Novembra 2010, 09:08

mam oba konektory aj biela aj cierny a asi 50cm kablov :)

skor mi ide o tu koncovku co ide do budikov tachometra... kupil som ho... len s tymi pinmi som nevedel odkial ich ziskat okrem kupi :) a kolko ich priblizne budem potrebovat...

cize vravis ze tu svorkovnicu od nohy vodica nalavo treba len srubovakom nejak vypacit?( vysuva sa to dole alebo hore, popripade do stran? ) lebo ja som to skusal ale nejak som sa bal ze to odlamem bolo tam tolko kablov ze to by som neposkladal :D

a co som skusal vybrat aspon budiky tachometra tak ani to som nezvladol :D odsruboval som tam tie dve skrutky navrchu... a ani som s nimi nepohol nejak som to nechcel dosrat srubovak tak som na to tiez jemne siel... bol tam okolo budikov este cierny pas plastovy taky kryci :)
Bmw F31 316dAT
ex: e61 530iA+LPG
e36 320Ci+LPG
e39 530dAT
e46 320dT
e91 320d

JOKO020
Auto: E61 525d
Kraj: Nitriansky

Utorok, 16. Novembra 2010, 09:34

budíky dávaš von celé aj s tým rámom : http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=69394
Bc som montoval podla : http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=68194
Niekde som nepoužival piny, len som naletoval na káblik (tam kde je špatný prístup)
Už si ale presne na všetko nepametam.........
ex:
E46 330CD Mpak
BMW e36 320i coupe //M Paket 18"

Jannci

Utorok, 16. Novembra 2010, 10:10

budiky das von tak, ze povolis tie dva sroby hore. ja som si dal dole aj spodnu cas palubovku, a od zadu som ich vytlacil rukou. miesta tam je dost. treba ich najprv trosku pohybat do vsetkych stran a podda sa to.

pinov neviem kolko budes potrebovat, ja mam aj nejake poznamky ako som to robil, ale mam ich doma. proste si podla schemy zrataj kolko pinov fyzicky vyuzijes, a kolko ti ostane pripadne kde ti chybaju a prehac si ich. kedze nemas check control, tak minimalne 8pinov mas v rezerve

tu zbernicu. no ja som povodne chcel odpojit len kablik zo zbernice, ale ako som ho tahal, tak som ju vybral celu :lol: neviem ci som to tam mal polamane, neriesil som to vtedy, kedze som to robil na parkovisku a tam si obmedzeny dennym svetlom. ale nic mi tam potom nehrkalo

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Utorok, 16. Novembra 2010, 10:37

na tej "zbernici" je myslim ze hore taka "packa" tu potiahnes a vysunes dohora..uz si to presne nepamatam ale viem ze sa to vysuvalo :roll: a ide to tam potom naprd nasadit spat :D
E36 compact 316i           (||||)(||||)

Kraken
Auto: E36 E30 E30
Kraj: Prešovský

Utorok, 16. Novembra 2010, 16:01

ta dost na prd to islo vobec povolit, respektive neslo to povolit, nechceli sme to robit na silu, a nevieme ci to treba tahat dohora alebo dodola, ale ako tak čítam tak asi dohora, čo? a ešte ma napadlo, čo ak by sme sa napojili priamo na kable? tak by sa to tiež dalo riešiť, či?

johnyfly1

Utorok, 16. Novembra 2010, 16:29

jj aj na kable :wink: v tej zbernici sa aj tak spajaju dokopy ..su tam take viacnasobne Ucka..a dost mozne ze uz niektore budete mat zaplnene tak potom uz len na kablik :wink:
ja som tu zbernicu aj celu mal ale uz som ju vyhodil :mrgreen:

Jannci

Utorok, 16. Novembra 2010, 17:19

da sa aj na kable, ale tak vies, na parkovisku nemam odkial napajat pajkovacku :lol:

Kraken

Utorok, 16. Novembra 2010, 17:31

su aj take svorky čo netreba pájkovať, iba kombinačky treba, a to prereže izolaciu druheho kabla a spoji ich dokopy, no a ešte to zaberie trocha viac miesta, ale kde sa to dá použiť tak je to celkom dobre, ja to teraz tak budem riešiť asi s alarmom

Jannci

Utorok, 16. Novembra 2010, 18:14

Kraken napísal:
su aj take svorky čo netreba pájkovať, iba kombinačky treba, a to prereže izolaciu druheho kabla a spoji ich dokopy, no a ešte to zaberie trocha viac miesta, ale kde sa to dá použiť tak je to celkom dobre, ja to teraz tak budem riešiť asi s alarmom

jj to je dobra vec. ale davaj pozor, ked budes nacvakavat v mieste budikov, aby ti to tam nezavadzalo

Kraken

Utorok, 16. Novembra 2010, 18:17

Jannci napísal:

jj to je dobra vec. ale davaj pozor, ked budes nacvakavat v mieste budikov, aby ti to tam nezavadzalo

tak tam v mieste budikov by som to práveže nenacvakával, tam by som to riešil inak, ale kde je priestor tak by sa aj dalo

luky2208

Utorok, 16. Novembra 2010, 20:43

Ak tam nechce mať check a podobné vymoženosti tak mu budu stačiť 2 pini ktoré treba do štitu jeden do jednej koncovky tuším na miesto č.20 a druhý do druhej koncovky tuším na miesto č.8 ale presne by som to musel pozrieť aby som nezavádzal. Oba miesta su volné neosadené. Ja som mal pini zo svoriek ktoré boli na odstrihnutej kablovačke ku BCčku.
PS:nebol si nahodou mys-iak na parkovysku pred teskom vtedy ked bolo stredko ? Si sa mohol opitať možno by sme stihli zapojiť :mrgreen:

johnyfly1

Utorok, 16. Novembra 2010, 22:07

Jannci napísal:
da sa aj na kable, ale tak vies, na parkovisku nemam odkial napajat pajkovacku :lol:

ja mam plynovu pajku ale existuju aj take do auta do zapalovacov :wink:

Jannci

Streda, 17. Novembra 2010, 15:56

johnyfly1 napísal:

ja mam plynovu pajku ale existuju aj take do auta do zapalovacov :wink:

plynova je fajn, le poviem ti, ta druha variante... no neriskoval by som cosi odpajat, nechat visiet kable a potom si pustit elektriku, aby som mohol cez zapalovac pajkovat a potom vykratujem polkuauta :D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných