... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
DonKorleon
Autor témy
Kraj: Bratislavský

E36 - Nejde ked sa zohreje

Utorok, 20. Novembra 2012, 20:54

no čaute čo može byt s tym autom? vždy ked sa zohreje motor tak zdochne a nechce naštartovat... toči toči ale nechytí...
už som vymenil aj vahu vzduchu aj volnobežný ventil... nechápem to sviečky sú morké takže asi to nedáva iskru aj som tam skúšal dat druhú cievku a robilo to stale...

jararak
Auto: skodofka 120l

Re: nejde ked sa zohreje

Utorok, 20. Novembra 2012, 21:01

diag

tam ti to povie bud cidlo kluky alebo vacky
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

DonKorleon
Autor témy

Utorok, 20. Novembra 2012, 21:03

aha som zabudol asi napísat že diagnostika origoš BMW neukazala nič.... nevadi pojdem znova aj tak som to plánoval... takže myslíš že niečo s tých dvoch?

MajkoKNM
Auto: ukradnuta e36
Kraj: Žilinský

Utorok, 20. Novembra 2012, 23:04

skusal si odpojit cidlo teploty a aj snimac (spinac) pre studeny start? Myslim ze ked je odpojeny (alebo pokazeny - nedava signaly)to cidlo na studeny start, tak automaticky dava bohatsiu zmes a to ti mozno prechlastava motor. No toto je moj cisty tip a pochybujem ze to bude problem.

DonKorleon
Autor témy

Streda, 21. Novembra 2012, 09:59

MajkoKNM napísal:
skusal si odpojit cidlo teploty a aj snimac (spinac) pre studeny start? Myslim ze ked je odpojeny (alebo pokazeny - nedava signaly)to cidlo na studeny start, tak automaticky dava bohatsiu zmes a to ti mozno prechlastava motor. No toto je moj cisty tip a pochybujem ze to bude problem.

a kde je to čidlo??? tam pod nasavanim????

MajkoKNM
Auto: ukradnuta e36
Kraj: Žilinský

Streda, 21. Novembra 2012, 12:15

ja mam sestvalec a tam je pod sanim hned vedla cidla teploty co mi ukazuje na palubke. Ty mas 1.8i tak neviem.. ale mal byt to byt c. 13. Neviem ktory motor mas presnehttp://bmwfans.info/parts/catalog/E36/Sedan/Europe/318i-M43/RHD/M/1996/browse/engine/cylinder_head_attached_parts/

DonKorleon
Autor témy

Streda, 21. Novembra 2012, 16:28

dneska som sa s tým ešte trochu hral... a doma na volnobehu ked som pridaval to išlo stále.... aj ked to bolo zohriate na polke...
aj to naštartovalo.. ale ked som sa išiel povozit tak to skapalo a nič nechcelo naštartovat... z vyfuku smrdí benzín aj ked nepridávam.. tak neviem asi sa to prechlastava alebo čo ja viem čo... volnobežný ventil ide lebo ked som ho odpojil skakali otačky... a aj vaha ide... a teras som si spomenul že mi nejde viska... ako točí sa tak lajtovo ale normálne ju zastavím rukou.. nemože to byt tým že by sa to prehrievalo alebo čo??? ale ručička stále ukazuje polovicu... skúsil som odpojit aj to čidlo v chladiči neurobilo to nič aj teplotu ukazovalo ako pred tym....

DonKorleon
Autor témy

Štvrtok, 22. Novembra 2012, 16:17

nikto nič?

BouBou
Auto: 318i E30 Turbo M10
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 22. Novembra 2012, 21:58

sefko , je to snimac teploty motora odmeraj ho hodnotu ti idem napisat, neviem ci mas m40 a m43 ale bosch jetronic a motronik mam zvladnute, ide o to ze mas nahovno snimac teploty lebo ked je motor studeny benzin kondenzuje na stenach hlavy atd, a motor musi davat bohatsiu zmes, no ked sa ten snimac posere ma zly rozsah, diagnostika neukaze a motor je horuci vysledok je ze ho neskutocne prechlastava a a nejde nakopnut a sviecky su mokre neschopne zapalit tak bohatu zmes odmeraj to cidlo, da sa to presrat tal zo odpojis potenciometer klapky ak mas m43 a snimac teploty naras da sa takto s tym vozit, ale snimac musi ist isto novy ,

snimac teploty motora a nie pristrojovky :D

20stupnov celzia 2,2-2,7kohm
80stupnov celzia 0,3-0,36
///..Kto nezažil nepochopí..///
E36 320i Coupe - Lagunengrun metalic
[size=150]E30 318i Coupe - M10 Turbo
Obrázok

DonKorleon
Autor témy

Piatok, 23. Novembra 2012, 13:44

BouBou napísal:
sefko , je to snimac teploty motora odmeraj ho hodnotu ti idem napisat, neviem ci mas m40 a m43 ale bosch jetronic a motronik mam zvladnute, ide o to ze mas nahovno snimac teploty lebo ked je motor studeny benzin kondenzuje na stenach hlavy atd, a motor musi davat bohatsiu zmes, no ked sa ten snimac posere ma zly rozsah, diagnostika neukaze a motor je horuci vysledok je ze ho neskutocne prechlastava a a nejde nakopnut a sviecky su mokre neschopne zapalit tak bohatu zmes odmeraj to cidlo, da sa to presrat tal zo odpojis potenciometer klapky ak mas m43 a snimac teploty naras da sa takto s tym vozit, ale snimac musi ist isto novy ,

snimac teploty motora a nie pristrojovky :D

20stupnov celzia 2,2-2,7kohm
80stupnov celzia 0,3-0,36

jasne velmi pekne ti dakujem šef si tu ty :-)
toto som potreboval :) a motor mam m40...
takže ked hovoríš že to bude tým tak idem dat dole sanie a vymením obidva tie snímače čo sú pod saním obidve sú teplotné ale neviem ktoré je načo.. to je jedno vymením ich dakujem ti za radu napíšem výsledok

BouBou

Piatok, 23. Novembra 2012, 14:26

mo neviem ktory z nich je na teplotu pristrojovky a teplotu pre riadiacku ale najprv ich pomeraj :D
Obrázok

DonKorleon
Autor témy

Piatok, 23. Novembra 2012, 16:20

BouBou napísal:
mo neviem ktory z nich je na teplotu pristrojovky a teplotu pre riadiacku ale najprv ich pomeraj :D

už som tam dal tie nové čidlá obidve aj to modre aj čierne a robí to stále to isté :(
čidlo kluky alebo čoho to byt nemože? alebo ten potenciometer klapky???

BouBou

Pondelok, 26. Novembra 2012, 07:54

mal si ich skusit odmerat najprv pozri ci kable co k nemu idu niesu prerusene niekde,,,,
keby si mal zlu vahu nejde ti to, aj tak si hovoril ze si to skusal vymenit nepomohlo,
zapalovanim to neni hovoris ZE aj cievku si skusal
kedze mas m40 tak nemas potenciometer klapky ale spinac a ten kebz bol zlY TAK to poznat kusok len na spotrebe,
dalej, keby mas zly sn imac otacok tak ti nejde za studena vo vysokych otackach,
keby mas zly pocitac zapal impulzov nepusta ti vstreky sekvencne ale naraz ale to by sa tiez odrazilo len v spotrebe
keby to bola lambda tak v momente ako by si stlacil plny plyn motor by si nevsimal jej signal a isiel by do otacok,,,,
nemas este nahodou prehodene tie dva kable?
Obrázok

DonKorleon
Autor témy

Pondelok, 26. Novembra 2012, 09:09

BouBou napísal:
mal si ich skusit odmerat najprv pozri ci kable co k nemu idu niesu prerusene niekde,,,,
keby si mal zlu vahu nejde ti to, aj tak si hovoril ze si to skusal vymenit nepomohlo,
zapalovanim to neni hovoris ZE aj cievku si skusal
kedze mas m40 tak nemas potenciometer klapky ale spinac a ten kebz bol zlY TAK to poznat kusok len na spotrebe,
dalej, keby mas zly sn imac otacok tak ti nejde za studena vo vysokych otackach,
keby mas zly pocitac zapal impulzov nepusta ti vstreky sekvencne ale naraz ale to by sa tiez odrazilo len v spotrebe
keby to bola lambda tak v momente ako by si stlacil plny plyn motor by si nevsimal jej signal a isiel by do otacok,,,,
nemas este nahodou prehodene tie dva kable?

ano aj cievku som skúšal inú.... kable nebudu prehodené ved nesedia tie dlžky nedajú sa prehodit... a tak asi prerušené nebudu ked za studena to ide bez problemov. aj riadiacu som skúšal síce z 1.6 ale robilo to to isté. skúšal som to aj z odpojenou lamdou a robilo to to isté... ono sa to prechlastava ale neviem prečo...

BouBou

Pondelok, 26. Novembra 2012, 12:01

AK MAS setky tieto veci v poriadku a aj kablove spojenie je dobre, tak to mozu iz byt jedine vstreky, bud pretekaju alebo sa sekaju, skus ich vytiahnut a potocit motorom alebo cez rele palivoveho cerpadla zapnut cerpadlo a pozri ci tesnia,
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných