... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

obchodna sekcia

ferdy91
Autor témy
Auto: 318is m42,e61 530i
Kraj: Banskobystrický

E36 nejde ako by malo ist

Streda, 9. Júla 2014, 19:05

Zdravim klubaci mam na vas jednu prosbu neviem si uz rady.Problem nasledovny pridem ku autu nastartujem normalne vsetko ok.Volnobeh cca 800ot plus minus.Je jedno ci je studene ci teplne pridam zrazu a auto ako keby zo sebou trhalo ma naznaky aj ist aj neist vobec sa mu nechce ist ako keby malo o 50koni dole.Jedna sa o 318is m42.Sem tam streli do sania vynimocne avsak mam taky pocit ako keby bol predzapal posunuty uplne niekde inde nie na pc som zatial nebol vacsinou ajtak hovno ukaze a 20e fuc.
robi to takmer toto presne iste az priam rovnake.Vravim vykon padol dole o 50% spotreba sla aj 2x vyssie kedze nevladze.Co bolo odskusane:
Lambda pri odpojeni sa chod motora zmenil namerane hodnoty skakali medzi 0.4 a 0.7V
Vaha vzduchu pri odpojeni motor zdochol
Bolo dole viko motora zalozene pripravky na stelovanie rozvodu vsetko sedelo do bodky
Skontrolovane sviecky farba medzi bielou a slabo medenou farbou,vymene aj za stare sviecky bez rozdielu
Snimac kluky odpojeny okamzite zdochol motor
Klapka prestriekana sprejom na klapky
Tlaky zmerane OK
Co sa nezmenilo:
Odpojil som snimac teploty su tam 2 ten prvy odpredu nic sa nezmenilo ku 2 trebalo dat dole sanie a bolo asi pravdepodobne pre budiky kedze prvy som odpojil a budiky ukazovali teplotu dalej MOZNA PRICINA NEVIEM
Odpojil som snimac polohy vacky bez zmeny to by som tipoval za hlavny problem avsak po premerani pinov 1 a 2 mali hodnoty 1.3kohm novy ma 1.4 skusim na osciloskope ci nahodou nema zly priebeh.
Fakt neviem si rady mal uz niekto podobny problem?Auto donedavna jazdilo uplne super po pretesneni sania islo ako besne bola tam diera a odvtedy to zahadne zacalo robit aj toto mozno 3 dni nato. ](*,)

Užívateľov profilový obrázok
Sonny
Auto: BMW E36 Sport
Kraj: Žilinský

Re: E36 nejde ako by malo ist

Streda, 9. Júla 2014, 20:55

vyberal si aj spodné sanie úplne preč, pozapájal si správne konektory?
Obrázok
Ružomberok - Sport E36 Coupé

Užívateľov profilový obrázok
kiwic
Auto: e87 130i
Kraj: Prešovský

Streda, 9. Júla 2014, 22:03

Palivova sustava? filter? vstreky? si nepozeral?
E87 130i
VW Lupo 3L 66kw

ex E36 318tds Touring
ex E36 325ti Compact
ex E36 316i Compact

Inst: @michael_tschesak

ferdy91
Autor témy

Štvrtok, 10. Júla 2014, 05:43

Sonny:Sory sanim som myslel to koleno gumove inak sanie vobec nebolo dole jedine ked sa robila hlava ale to bolo davno davno pred tym nez sa toto dialo a konektory neviem zmenit mam nejake blbo dobre spravene konektory ze 1 kabel je dlhy a 1 kratky cize uz logicky nedokazes prehodit 2 veci :)
kiwic:Tu jedinu vec som zatial nepozrel ale pokial by povedzme bol zaneseny filter alebo vstrek riesi to strelenie do sania? kazdopadne diky za radu skusim aj to rozobrat a pozret co to povie ale mam pocit ze cinsky sitny diag ma neminie ](*,)

ferdy91
Autor témy

Štvrtok, 10. Júla 2014, 10:30

Takze nove zistenie na volnobehu vsetko ok po pridani motor siel na 3 valce zdnuka to tak nepocut po odpajani sviecok kazda 1 sviecka zmenila chod motora avsak pri odpajani posledneho valca odpredu kabel c4 som ho vytiahol prilozil ku motoru a zboku takmer neviditelna dierka a stade prebijalo.Objednavam nove asi to bude vysvetlovat to kedze na volnobehu motor pekne siel akonahle som mu slapil vynechaval takze prebijal a obcasne strelenie do sania moholo znamenat ze vstreky davkovali spravne ale kedze iskru hadzalo ako samo chcelo alebo slabo prisli nizsie otacky a mohlo to spravit bum ono to raz robilo raz nie aj pokles vykonu by to vysvetlovalo snad to bude ono fotka na zaver :wink:
Prílohy
IMG_20140710_110645.jpg
Mala neplecha velke problemy :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných