... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Peppo
Auto: TOYOTA PRIUS
Kraj: Bratislavský

Re: 3 s motorom 7-5.0

Štvrtok, 12. Marca 2009, 11:51

SnipE_88 napísal:
no ta E36 na fotke vyzera zaujimavo ako to moze jazdit? ved to musi that asfalt :lol:

rovno to moze ist dobre... ale neviem ako by sa to spravalo v zakrutach a podobne.. s V12 vpredu by to bolo hodne tazke na predok.... rozlozenie vahy 50 na 50 s toho asi nespravi nikto.. jedine ukor celkovej vahy...

staci pozret kolko patalii mal maros s 340i - furt nieco odchadzalo..

SnipE_88
Auto: BMW 328i E46 1998
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 12. Marca 2009, 12:14

tak uz som sa rozhodol ake bude moje dalsie autoeste mi na neho chyba 499 999€ ale to je najmenej :D

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Moje auta:
E46 328i M52 farngruen metalic
E46 330i M54 cosmosschwartz ex
Z3 1.9i M44 hellrot
E46 316i N42 titansilber ex
E39 523iA M52
E46 318ci M43
E36 316i compact ex
E46 318i M43 ex
E34 535i M30 diamantschwartz
Mitsubishi pajero
Chevrolet TrailBlazer 4.2

BMWprd
Autor témy
Auto: škoda 120

Štvrtok, 12. Marca 2009, 12:46

BlackMW napísal:

ked si myslis ze 200 koni je fun v 1.4 tonovom aute, tak su kup 328, nemusis nic vymienat.
fun to bude chvilu kym si na to nezvyknes, ale na kazdodenne jazdenie by som iny objem v E36 nekcel..

a inac prave si urazil V12, lebo si pouzil jej meno vo vete v spojeni s 'alebo nieco s 200 zrebcami'..
uz len to ze sa bavis o konoch a nie o krutaku znamena ze nevies co chces, tak to racej nerob :wink:

V12ka bez problemov, je to jednoduchsia uprava ako V8..

das m50 sanie a 328 ma hned 10-15 koni naviac, 210 koni maximalne ak vyhodis ASC klapku..
320 koni ma M3 3.2 a to je vyzmykany motor, tak fakt netusim kde by si dohnal ten objem, klapky na kazdy valec, vyfuk atd..
takze opatrne s tymi konmi a inymi zvieratkami..

...šák dobre, prepáčte pani V12:) :-({|=

...a oprav ma ak poviem že všetci si kupujú auto na KRUŤÁK a nie na výkon, keďže nevedia čo chcú....

...asi najviac si tu poradil, tak aspoň viem kto sa tu v tom vyzná, čiže budeš aj vedieť ako tam naládovať tú V12ku, koľko by to stálo, čo na to treba a aké sú tie nevýhody toho. diky

P.S.: A viem čo chcem, len to že neviem ako na to, riešim tak, že píšem ľuďom ako sú tu na fore, že by mi poradili resp. ma upozornili, že je to debilina a už samotná otázka značí že neviem či je to možné....a chcem auto ktoré nebude na každodenné jazdenie, mala by to byť taká chuťovka len občas to vytiahnuť...

Dogg88
Auto: n/a
Kraj: Žilinský

Re: E36 - Motor z E32 5.0

Štvrtok, 12. Marca 2009, 12:51

Hammann je v pohode, ale ja radsej toto: 8)
Vyzera to ako Volga 21 ale je to BMW 850CSi

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok
Klub tvoria ľudia, nie autá...

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38

Štvrtok, 12. Marca 2009, 13:40

BMWprd napísal:

...šák dobre, prepáčte pani V12:) :-({|=

...a oprav ma ak poviem že všetci si kupujú auto na KRUŤÁK a nie na výkon, keďže nevedia čo chcú....

...asi najviac si tu poradil, tak aspoň viem kto sa tu v tom vyzná, čiže budeš aj vedieť ako tam naládovať tú V12ku, koľko by to stálo, čo na to treba a aké sú tie nevýhody toho. diky

P.S.: A viem čo chcem, len to že neviem ako na to, riešim tak, že píšem ľuďom ako sú tu na fore, že by mi poradili resp. ma upozornili, že je to debilina a už samotná otázka značí že neviem či je to možné....a chcem auto ktoré nebude na každodenné jazdenie, mala by to byť taká chuťovka len občas to vytiahnuť...

mas pravdu, vacsina pozera na jedno cislo - vykon - na okamih ked motorovu pilu vytocis na plne gule alebo teda kusok pred tym :D

treba hladat na nete veci, bez toho to neposkladas a ak hej bude ti to trvat 10x tolko..

najvacsia nevyhoda je ako Peppo spomenul ze V12 je tazky, bude to jak kladivo na kolesach..
Co nema spojku nie je auto, dalsi problem je manual na V12..
ked si budes vsetko robit sam, rataj cca 10.000 Eur, ked to das spravit, rataj 15.000 Eur..
to je suma ked stojis pred prazdnou garazou s holymi rukami :P
Musis dat vyrobit: drziaky motora, zvody, drziak prevodovky, kardan, chladenie oleja, zvysit tlak paliva, zvacsit brzdy a prelozit posilovac lebo zavadzia..

V8 ma vyhodu ze zozenies manual, dalsia velka vyhoda ze ma hlinikovy blok, vaha motora priblizne identicka s M3,
pri vahe ako m3 spravis kludne rozlozenie vahy 50:50
inak rovnake problemy plus jeden velky navyse, olejova vana je pred napravnicou (a v nej hned pri napravnici olejove cerpadlo)
takze ked nechces vystrcit motor von cez kapotu (lebo zdvihnes tazisko a vyzera to na <>u)
a nechces dat riadenie pod napravnicu (lebo ho oddrbes na prvom hrbe alebo kolajach na ceste)
tak jedine rozumne riesenie ale drahe jak svina je spravit externe elektricke cerpanie oleja..

takze zaver je: radsej kupit M3 3.2 :wink:
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

jararak
Auto: skodofka 120l

Štvrtok, 12. Marca 2009, 15:04

blackmw, hore som sa sekol, pisal som narychlo a malo tam byt 220koni, a vychadzam z cisel ktore ste mi pisali, sam som to nerealizloval a chybaju mi 3 deci do objemu 328.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

BMWprd
Autor témy

Štvrtok, 12. Marca 2009, 17:39

vide kupa novej M3 3.2ky lacnejsie jak vymena motora? myslim z M3ky 3.2ky+veci ktore k tomu treba, ci je tam nieco treba poriesit, ako pri vymene V12? alebo je nejaka alternatíva 320koňová, aj starši motor, napr z ročníkov starších alebo iných modelov, v tomto sa nevyznam, ze ake modeli maju rovnake modeli alebo tak...

BlackMW

Štvrtok, 12. Marca 2009, 17:53

BMWprd napísal:
vide kupa novej M3 3.2ky lacnejsie jak vymena motora? myslim z M3ky 3.2ky+veci ktore k tomu treba, ci je tam nieco treba poriesit, ako pri vymene V12?

vzhladom na to ze tam potrebujes skoro vsetko (motor, prevodovku, brzdy, celu zadnu napravu, diff, kardan, kabelaz, cerpadlo, budiky)
najlepsie je kupit komplet buracku so zlomenou kasnou..
ked k tomu priratas prijemcu organov a robotu, vyjde to zhruba rovnako si myslim..
ak to mas hoby a robotu budes brat ako zabavu tak ta to zrejme vyjde lacnejsie..
lenze nebudes mat v poriadku papiere, auto podpoistene, cize poistovna moze znizit alebo odmietnut plnenie v pripade poistnej udalosti,
podla mna to za to nestoji..
Obrázok

M3 lover
Auto: E30
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 12. Marca 2009, 20:55

co by sa stalo keby teraz poviem ze chcem dat V12 do mojej e30 ? ? ? :lol: :bmwball: ukamenovali by ste ma hned alebo az potom ? :lol:
Agelias© by migo
///MARKETING

BMWprd
Autor témy

Štvrtok, 12. Marca 2009, 21:59

M3 lover napísal:
co by sa stalo keby teraz poviem ze chcem dat V12 do mojej e30 ? ? ? :lol: :bmwball: ukamenovali by ste ma hned alebo az potom ? :lol:

a ja sa tento krat pridam, lebo teraz som sa prave rozhodol, ze V12 poriesim ked bude vyssie financne konto a ze asi kupim teraz dve E36 jednu angličaka nejaku 2.8 alebo...3.2:) strasne sa mi paci ten motorcek, a z nej vyberem motor a vnutornosti(kedže to tam bude lacnejsie) a druhe slabunke, mozno aj so zadretym motorkom:) a len to prechangujem, samozrejme v jednakej farbe aby som mal dobre papiere a jedine co neviem naisto, tak je, ze jak to bdue s riadenim, da sa to takto zrealizovat, ze do tej slabsej ktora bude mat volant na spravnej strane, "len" importujem ten lepsi motor? ](*,)

BlackMW

Štvrtok, 12. Marca 2009, 22:25

M3 lover napísal:

teraz nie a potom uz vobec nje :D
pozor ja nikoho neodhovaram, pomozem, budem rad ked takych chutoviek bude viac..
len treba vediet co chces a mat realnu predstavu co to obnasa aby si to v polke nezabalil..

e30 je este lahsia a miesta tam je tiez dost.. navyse to mas lacnejsie o cenu e36ky..
Obrázok

Skypco

Štvrtok, 12. Marca 2009, 22:38

LuCKy napísal:

Zaujímal som sa o výmenu sania v E39 528i, ktorá má do 09/1998 rovnaký motor ako je v E36 (single vanos) a jeden človek z CZ sa na to dal.
Po výmene sania išla 5er horšie. Prečo? Pretože zmenou prietoku vzduchu vďaka väčšiemu saniu sa zmenila bohatosť zmesi. Až po preprogramovaní DME sa dostavil výsledok.
Vlastnú skúsenosť nemám, vychádzam z toho, čo odskúšal niekto iný...

LuCKy

Bohatost zmesi sa vyjadruje v zavislosti k palivu..., ale asi si to myslel ze sa zmenila bohatost na chudobnost zmesi :) ..., tento pomer je vzdy zradny ak sa to prezenie so vzduchom..., ktory do urcitej miery pridava vykon vdaka lepsiemu horeniu paliva, ale sa to razantne zmeni pri prekroceni urcitej hranice ta je na grafe krasne vidno. so seriovou riadiacou jednotkou to skorigujes len do urcitej miery...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní