... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
jurii napísal:Z lambdach vam odysli predohrevi, vydrzia necelich 200tis.kmale samotne lambdy mate dobre.
Nejaky ten kondenz je vzdy, ale jak to je citit etilenovim zapachom neni nadcim rozmýšľať plus neuciny vanos nahodou a je ztoho taky magický efekt, ze aj kaprfild zavidi
Grom napísal:
Počkaj, a keď na nej odíde len predohrev tak je nefunkčná len dokiaľ sa motor nezohreje? Alebo ju RJ "odstaví" úplne a údaje si dosadí z tabuľky ako keď tam nieje? A čo má s dymením za studena vanos?
maniaczv napísal:len nerez
gomez89 napísal:Inak, ak mas spatnu lambdu je jedno, ci je auto studene, alebo zohriate, dymi to viacej, ako pri dobrej lambde,ale zavan- zapach z vyfuku je typicky a nezamenitelny s nicim, to hned vies, ze lambda je v riti.
Taktiez, ak mas zlu lambdu nemoze ti dobre ist motor, to si myslis len Ty, ze ide ako ma. Dovod je ten, ze Ti zbytocne zalieva dane valce a nestiha palit benzin.
fafa111 napísal:gomez89
Ked jazdim 160tkou, tak olej nezere. Ked 180tkou, tak nieco ubudne (cca 1-2 deci na 1200km). Myslim ze hodinu ak tak idem, nie obcasne vytocenie. Taktiez uz asi semeringi na ventiloch uz su zle. Ale to pri prvom studenom starte vypluvne. No ked ho nezeniem, tak olej neubudne.
Spotrebu mam normalnu (no myslim si, subjektivny nazor, dlhodoba je 8,5l/100km). Raz som mal zlu jednu lambdu a spotreba bola o trochu vyssia. Aj dymenie. Stredu skusim diagnostiku, nemal som cas to skontrolovat. Uvidim co povie, mozno druha lambda je KO.