... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
array napísal:
chlapec moj to blbost nie je. pozri si casy zrychlenia napr. 0-50kmh na e36 s automatmi. automat je vyrazne rychlejsi ako manual.
miso325 napísal:no uz som aj volaco studaval....takze automaty zeru o dost vac jak manual hlavne v meste kde to preraduje na vysokych
otackach a tak.....ale myslim napr. take palenie gumi....ci sa to da normalne ci nebude len vrcat motor a kolesa nist jak na babete?![]()
![]()
k_michal napísal:
neviem kde si sa to docital, ale je to pekna kravina
skus si to overit, alebo logicky zdovodnit, a potom sem napis
VK-Tomáš napísal:Musíš si to vyjasniť či chceš pohodovú jazdu alebo športovú.
Automat je vynikajúca vec do mesta a to hlavne v zápchach, keď dáš kick-down tak to ťahá slušne môj radí vyššie pri pohodovej jazde cca 1800-2000ot ale pri studenom motore to radí horšie, je tam síce sekvenčné radenie, ale mne pripadá strašne pomalý.
S automatom sa žiadné drifty nekonajú.A automat papá určite viac ak ti niekto povie že to tak nieje tak mu never hovorím z vlastnej skúsenosti!
Ja by som do E36 volil manuál hlavne ak by si si kupoval väčšiu kubatúru!
A prosím ešte ostatných aby tu neporovnávali automat s SMG.
SMG nieje automat!!!
array napísal:
urcite ze hej. pozri si manual napr. 323iA. takze si to over ty.
so spotrebou suhlasim, ta nemusi byt vyrazne vyssia ako na manualy, vela zavisi od sposobu jazdy.
PiraTMB napísal:- zaujimave, bol som presvedceny o opakudik
- tieto udaje boli merane akym sposobom ?
array napísal:
urcite ze hej. pozri si manual napr. 323iA. takze si to over ty.
a spotreba je vyssia. u niekoho mozno o desatinku oproti rovnakemu autu s manualom ale zrovna takych majitelov aut s automatmi nepoznam.
a co ze neurobis na automate ked vrcis na krizovatke? jedine vtedy nespalis nic ked motor zhasnes. automat ma vyssie straty, takze tym padom vzdy o nieco vyssie spotrebu.
k_michal napísal:
na automate nebudes len tak stlacat plyn ako na manuali,ako to robia poniektori mladsi spoluobcania
lebo by si musel vyradit do N a pri rozjazde zasa supnut D,
jasne ze sa to da, ale automatu to nem robi dobre, take zbytocne chvilkove preradovanie na semafore a pod.....