... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
Hrasko napísal:No ja som tam mal zevraj 55 A....A mam objednanu na dnes 74 A...zevraj taka by tam mala byt od vyroby. Volal som priamo do autosuciastok. Mohli by byt teda tie problemy so startovanim spojene s tou slabou 55A bateriou?....
Nitro napísal:to je picovina ze cim vacsiu tym lepsie.....alternator ti to nebude stihat dobijat......
spravidla sa dava MAX. 1/3 s kapacity bat od vyroby ale to je max.
a ak chces poriadnu hudbu v aute tak si kup gelovu stoji sice viac ale aj dlhsie vydrzi....
Nitro napísal:priklad:
40Ah nabijas 4A prudom 10hodin
120Ah nabijas 4A prudom 30hodin
skorej dobije alternator 40Ah ako 120Ah akumulator
alebo este dat silnejsi alternator
mal som auto s 55A alternatorom a 90Ah akumulatorom a s dvoma zosikmi 400W+1200W a v zime bol problem nastartovat ked si na poslednej jazde pocuval nahlas CD..... treba to prepocitat co este znesie alternator...
BlackMW napísal:Hrasko napísal:No ja som tam mal zevraj 55 A....A mam objednanu na dnes 74 A...zevraj taka by tam mala byt od vyroby. Volal som priamo do autosuciastok. Mohli by byt teda tie problemy so startovanim spojene s tou slabou 55A bateriou?....
pochybujem, ja som startoval 6valec na 45A baterii asi 3 mesiace a v poho..
hlavne aby mala potrebny startovaci prud, co je neviemkolko, ja mam tusim 700A
ale ak bola stara nemala uz kapacitu tak to mohlo blbnut..
balino napísal:BlackMW napísal:Hrasko napísal:No ja som tam mal zevraj 55 A....A mam objednanu na dnes 74 A...zevraj taka by tam mala byt od vyroby. Volal som priamo do autosuciastok. Mohli by byt teda tie problemy so startovanim spojene s tou slabou 55A bateriou?....
pochybujem, ja som startoval 6valec na 45A baterii asi 3 mesiace a v poho..
hlavne aby mala potrebny startovaci prud, co je neviemkolko, ja mam tusim 700A
ale ak bola stara nemala uz kapacitu tak to mohlo blbnut..
ty mas 700A helikopteru?
balino napísal:si sa zblaznil? 700A???tolko nema ani zvaracka...starter ma najviac 50A odber...skodovka ma 30A nahod to este raz do kalkulacky
balino napísal:moj dedo ma 380 zvaracku a tam ma tusim njakych 700A...dobre nehadam sa lebo mi to je jedno ale neverim ze to ma 700A to by museli byt ine vynutia sefko...sak ty vies no