... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
luky2208
Kraj: Prešovský

Re: E36/325 TDS - Tesnenie

Nedeľa, 6. Septembra 2009, 16:24

Cawba napísal:
Tak jsem se to pokusil vyfotit, ale nic moc teda.
Potom teda:
1 Je MAX pokud by mela byt chladici kapalina?
Mam tam trochu vic, tak asi budu muset vycucnout
2 Nekde kousek niz pod tim odskokem 1. je dalsi odskok. Ten znaci MIN?
Dik kluci :smile:

No to je presne ono =D> je to blbo vidieť ale ja to mam naliate tak že to len tesne zaleje ten odskok č.2 !!! a malinko nad neho :wink: po tu č.1 sa mi to zdá už moc vela :-k zatial som nemal žiadne problemy ak to mam takto naliate.
PS: po svyžnejšej jazde napr. po dialnici mam aj ja hadice kusok tvrdšie ale nič moc to nieje. Sledoval som to jeden čas a hned po odstavení som otvoril kapotu a počuval som okolo zatky a jemnučko to tam sičalo ale fakt len jemnučko. Po cca 15min statia boli hadice uplne mekučké. takto mi to robý stale. Auto sa neprehrieva a voda sa netratí.

Netko77
Autor témy
Auto: Bmw 325TDS
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 6. Septembra 2009, 23:50

Ja tiez nemam vodu v oleji, ale hadica je natlakovana.. voda nevrie neviem co to je.. tesnenie??

Cawba
Auto: e36 328iC
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 7. Septembra 2009, 18:49

Jak moc natlakovanou? Ja mam taky samozrejme u horkyho motoru hadice tvrdy tak, ze ji zmacknu mnohem min, nez kdyz je studena, ale to si myslim neni nic zvlastniho, ne, kdyz vezmu v uvahu jednoduchy fyzikalni zakony? :smile:
Obrázok

luky2208

Pondelok, 7. Septembra 2009, 19:29

Ak je to tvrdé ako štangla suchej salamy :mrgreen: alebo nebodal trha hadice tak niečo nieje v poriadku,ale ak je to len jemne tvrdšie ako studene tak sa nič nedeje.

Cawba

Pondelok, 7. Septembra 2009, 19:32

No, studeny to zmacknu klidne stena na stenu a jeste slysim jak tam cvachta chladici kapalina. :) Kdyz je to horky, tak z kazde strany tak 1cm? Je to OK?
Obrázok

luky2208

Pondelok, 7. Septembra 2009, 20:05

Cawba napísal:
No, studeny to zmacknu klidne stena na stenu a jeste slysim jak tam cvachta chladici kapalina. :) Kdyz je to horky, tak z kazde strany tak 1cm? Je to OK?

A za kolko sa to takto natlakuje ? ak po chvylke kludnej jazdy tak niečo nieje v poriadku.Pozry sa či pri volnobehu v hrdle nadobky strieka voda s tej malynkej dierky voda. Zvykne sa to upchať a potom to tlakuje sistém. Prepchaj tu dierku neakym tenkym drôtom. Ak nepomôže tak sa chod previesť z jemne povolenou zadkou na nadobke.

Cawba

Pondelok, 7. Septembra 2009, 20:17

Nene, pres tu tenkou hadicku to cura v pohode :smile:
Natlakuje se to, az je motor teplej, na provozni teplote a po delsi jizde to vzdycky zkousim. Pri nejake kratke projizdce jsem to nikdy nekontroloval :oops:
Mozna bych mel trochu odebrat te vody(mam to fakt skoro az po vicko, viz to foto.), at ma ta para kam expandovat, protoze nevim, jestli by to pustilo pres vicko, kdyz to neni prehraty, jen zahraty na normalni teplotu?
Obrázok

Netko77
Autor témy

Utorok, 8. Septembra 2009, 06:06

Ja ked jazdim kludne tak mi to natlakuje mozno az po 25 km.. ale pri rychlejsej jazde je to do 10km natlakovane.. tiez tak 1 cm stlacim tu hadicu z kazdej strany.. je to tvrde asi ako ked rozhrkam colu vo flasi.. niekto vravi je ze to v poriadku iny zase ze nie je.. ale ked som stlacil hadicu na peugeote 1,9 tak bola hadica uplne mäkka.. a pozeral som aj tu mali hadicku a cez nu voda ide..

Cawba

Utorok, 8. Septembra 2009, 19:57

Tak presne jak rikas, kdyz jedu klobouka a moc to netocim, je to jak zvejkacka. Jakmile to trosku vic tocim, tak se to natlakuje, jak uz jsem psal, coz je asi logicky. Nikdo mi nerikal, ze by to bylo moc natlakovany. Motor se nehreje a hadice nepraskaji, tak snad je to OK.
Jeste takovej dotaz, kdyz jedu dlouho z nejakyho tahlyho kopce se zarazenou treba 5kou, nebo 4kou bez plynu, tak mi kousek sleze teplota, cca 1-2mm na budiku. Je to bezny?
Obrázok

Netko77
Autor témy

Streda, 9. Septembra 2009, 05:40

No a je po probleme :D uz sa to netlakuje... vcera som kontroloval vodu.. ked som dotiahol uzaver na nadobke tak som ho trosicku povolil a spravila sa mi taka vôla.. auto som tocil do otacok a ani po 30 km to nenatlakovalo.. :D skus toto iste mozno preto ti to tiez tlakuje.. a ked idem z kopca tak mi tiez trosku klesne teplota.. ale to je normalne robi to tak na viacerych autach..

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 4 neregistrovaní