... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
MuadDeeb
Autor témy
Auto: EX: E46 320dT 2005
Kraj: Prešovský

E36/323i prehrievanie motora

Streda, 22. Júla 2009, 17:05

Mam trocha problem.

Uz asi druhy krat sa mi stalo ze som mal pustenu klimu a ked som auto potom odstavil a po chvili znova nastartoval, tak mi teplota motora vyskocila az do cerveneho policka. Aj ked vypnem klimu a otocim fukanie na najvyssiu teplotu, tak fuka teply vzduch (nie horuci) a motor sa nechce schladit. Popritom mi odpali 30A poistku pridavneho ventilatora. Kedy ju odpali neviem, lebo ako som ju zalozil a nastartoval, sledoval som asi 5 minut a poistka bola v pohode.

Dakujem vsetkym ktori by mi mohli poradit.
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Re: E36/323i prehrievanie motora

Streda, 22. Júla 2009, 17:44

mas dost vody? toci sa ti pridavny ventilator? chodis pomaly a kratke trate, popripade stojis dlho na mieste?

totiz ja nemam vobec problem s prehrievanim ale nechodim kratke trate a vecsinou idem aspon predpisanou rychlostou, avsak nemam pridavny vetron.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

compact
Auto: E60 530i LCI
Kraj: Trnavský

Streda, 22. Júla 2009, 18:56

takže zajazdy drží teplotu? čo termostat? ale keby bol zlý to by asi vrelo aj za jazdy.....??
Obrázok

MuadDeeb
Autor témy

Streda, 22. Júla 2009, 19:12

No tak vrtula, ktoru vidim sa toci, vody mam dost, lebo ta je hned vedla chladica a pozeral som, bolo OK. Isiel som od kamosa s normalnou teplotou asi takych 5km a tam so zastal a odstavil. Je to cesta do prilahlej dediny.

Jannci
Auto: MB

Streda, 22. Júla 2009, 20:01

a ked sa ti prehreje, je horuci aj chladic?

MuadDeeb
Autor témy

Streda, 22. Júla 2009, 21:45

No tak to som neskusal. Ale ked som otvoril kapotu, tak sa na mna valilo dost teplo.

Jannci

Streda, 22. Júla 2009, 21:56

MuadDeeb napísal:
No tak to som neskusal. Ale ked som otvoril kapotu, tak sa na mna valilo dost teplo.

teplo ti valilo od motora. treba zisit, ci je vrely chladic. ci ti cirkuluje voda celym systemom, ked je motor zohriaty na prevadzkovu teplotu

MuadDeeb
Autor témy

Štvrtok, 23. Júla 2009, 07:01

OK, tak dnes ako pridem domov a vystupim tak hned pozriem ci sa da chytit do ruky.

birki
Auto: 540iA touring

Štvrtok, 23. Júla 2009, 13:24

ta klimova vrtula to nebude mne nefunguje jazdim v bratislave v zapchach a naozaj teplota sa mi zo stredu nepohla a to klimujem len mi nefuka az tak studeny vzduch .

skor by som pozeral viskospojku termostat a chladic..
www.mojnemec.sk
co das to dostanes
Vymenim sekundove lepidlo za 3oj sekundove lepidlo , zn: nestiham lepit

MuadDeeb
Autor témy

Štvrtok, 23. Júla 2009, 13:30

Diky. Poprebehoval som este forum a zabudol som dopisat, ze z klimy mi ide teply, ale nie horuci vzduch. Moze to byt teda aj zavzdusnenym okruhom? Ked ho budem odvzdusnovat, tak na teplom motore mozem kludne otvorit vicko kde sa dolieva chladiaca (teda vedla chladica, biela plastova nadobka) a nechat vysycat vzduch?

Este jedna vec, boli popisane dve rozne veci. Cital som, ze ak pridam plyn na cca 5000rpm tak by sa ta voda mala z nadobky chladica vylievat von a malo by to byt OK. Druhy popis bol opacny, ak pridas a ti buble a syci, tak mas vadnu vodnu pumpu. Ako to teda je?

Dakujem.

Birki: Nie som mechanik, co je prosim ta viscospojka a kde ju mam hladat, co plni? Dakujem.

Jannci

Štvrtok, 23. Júla 2009, 14:13

visco je tepelna spojka mechanicka, nechadza sa na vrtuly co je na vodnej pumpe (taka velka vrtula medzi motorom a chladicom) a to kovove co uvidis uprostred lopatiek je ta spojka

MuadDeeb
Autor témy

Štvrtok, 23. Júla 2009, 15:26

Diky za vysvetlenie.
Moj postup dnes: Isiel som z prace domov, mam to asi takych 8km po dialnici, siel som asi 105km/h. Motor sa zohrial az ku cervenej hranici, odstavil som, povolil odvzdusnovak a zacal sycat najprv vzduch. Potom som nechal bezat na volnobehu asi 2min, nasledne som pridal na 4000rpm na asi minutu, zacala sycat para a trocha striekat voda. Potom som nechal asi 2min bezat na volnobehu a vypol motor. Para a vzduch sycali este asi 4min a potom to prestalo. Skrutku som zavrel.

Ked som mal pootvorenu odvzdusnovacku, tak teplota motora ostala stat na palicke medzi stredom a cervenym polickom. Po odvzdusneni (neviem ci som ho urobil spravne) som po otoceni klucikom mal teplotu na normale.

Este jedna vec: Ked som prisiel domov na zohriatom motore, tak predna vrtula (co vidno za ladvinkami) sa netocila, zadna sla. Chladic bol horuci. Vrtula sa nedala pohnut, tak neviem....

Dakujem za dalsie info.

Jannci

Štvrtok, 23. Júla 2009, 15:32

no, ked uz odvzdusnujes, postav sa tak, aby si mal predok auta najvyssie. Mne tiez neslo odvzdusnit, tak som vysiel s autom na obrubnik a este som ho zdvihol (cca tak 30cm oprot zadnym kolesam) az potom sa mi to podarilo odvzdusnit (to je tak, ked odvzdusnovak je na chladici, a ked som to znizil, tak uz chladic nebol najvyssi bod chladiacej sustavy) A este jedna vec, ked som odvzdusnoval, tak som to mal otvorene pokial netiekla voda z odvzdusnovaku a aj z nadobky

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38

Štvrtok, 23. Júla 2009, 15:33

MuadDeeb napísal:
Diky za vysvetlenie.
Moj postup dnes: Isiel som z prace domov, mam to asi takych 8km po dialnici, siel som asi 105km/h. Motor sa zohrial az ku cervenej hranici, odstavil som, povolil odvzdusnovak a zacal sycat najprv vzduch. Potom som nechal bezat na volnobehu asi 2min, nasledne som pridal na 4000rpm na asi minutu, zacala sycat para a trocha striekat voda. Potom som nechal asi 2min bezat na volnobehu a vypol motor. Para a vzduch sycali este asi 4min a potom to prestalo. Skrutku som zavrel.

Ked som mal pootvorenu odvzdusnovacku, tak teplota motora ostala stat na palicke medzi stredom a cervenym polickom. Po odvzdusneni (neviem ci som ho urobil spravne) som po otoceni klucikom mal teplotu na normale.

Este jedna vec: Ked som prisiel domov na zohriatom motore, tak predna vrtula (co vidno za ladvinkami) sa netocila, zadna sla. Chladic bol horuci. Vrtula sa nedala pohnut, tak neviem....

Dakujem za dalsie info.

omfg [-o<
takze si vypustil aj zvysok vody ktory tam bol (para)..
odvzdusnuje sa ked to nie je zohriate.. za studeneho motora vyber odvzdusnovak a do expanzky lejes kym nevyteka cez odvzdusnovak..
potom nastartujes, pustis kurenie naplno na najvyssiu teplotu, dolejes este a zavries..
ked je teplota v stvrtine a viac chladic neotvaraj..

okrem toho mas zrejme odidene cidlo na chladici ktore zopina elektricku vrtulu za ladvinkami v pripade prehriatia..
najprv skontroluj poistky (zusatzlufter) a rele (fan stage 1, stage 2)
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

MuadDeeb
Autor témy

Štvrtok, 23. Júla 2009, 15:42

Vdaka. Takze teraz mam pockat kym schladnem, zacat liat vodu do expanzky kym nezacne tiect z odvzdusnovacej skrutky? Pochopil som? Sorry ale taky navod odvzdusnovania som nasiel tu. Poistka 41 (zusatzlufter) bola vypalena predtym uz 2x, dal som tam vcera inu a dnes bola v poriadku. Pre istotu ju prehodim este raz. A co sa tyka rele, tak ktora pozicia? 10 a 11? Mam 323i r.v. 95 PFL. A ako prosim ta zistim ze je vypalene?

Este otazka, ak tu vrtulu nedokazem pohnut, tak je to OK? Ona sa pohne ked sa zopne?
Prílohy
rele.jpg
rele.jpg (79.91 KiB) 1721 zobrazení

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní