Štvrtok, 26. Novembra 2015, 22:15
Ahojte.
Mám problém z chladičom vody. Už dlhšiu dobu mi mizla voda, no dolievať som musel cca. 1-1,5l za 15000 km, tak som to moc neriešil. No poslednú dobu mi auto prestalo kúriť keď som mal neutrál a stále bolo počuť cvakať aj vodný ventil, tak som vodu skontroloval a na dolial cca. 2 litre zmesi nemrzky a destilky. Odvzdušnil, previezol sa asi 40km a po kontrole som zistil, že pri zvýšených otáčkach ( cca od 2000 hore ) mi z chladiča kvapká voda. Presnejšie z miest kde expanzka dosadá na chladič, aj som to vyznačil na obrázku. Po prejdení asi ďalších 100km auto prestalo úplne kúriť. Zastavil som a zistil, že hadice čo idú do chladiča a z neho sú mäkké ako blato. Voda bola zhruba v polovici nádobky. Auto stálo celú noc a ráno po kontrole nádobky bola voda presne po risku KALT. Auto sa neprehrieva.
Otázka znie, môže byť na chladiči len zlé tesnenie? ( č. 3 na obrázku ) Lebo kvapká to len z toho miesta a keďže má auto klímu, tak z vonka chladič vyzerá ako nový. Dá sa chladič nejako normálne rozobrať a vymeniť ho? Robil to už niekto?
Ak nie, tak aký chladič kúpiť? Origo stojí 200€ čo je dosť, takže rád by som nejakú náhradu zohnal ak to nepôjde spraviť, ale takú čo bude originálu čo najpodobnejšia, nech to nemusím pol dňa bastliť.
Za rady a postrehy vďaka.
-
Prílohy
-

Maťo