... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
mabulko_123 napísal:Ahojte. Davam dokopy noveho kamosa postupne. Auto super, vsetko funguje ako hodinky, ale zacalmi tiect olej. Preto mam par otazok:
1. Aky prevodovy olej mam naliat do prevodovky na E36 (18tds, manual).
2. Dalej aky prevodovy olej bol odporucany do tohoto motora (viem ze mohol majitel davat iny).
3. Okolo veka na nalievanie motoroveho oleja nemam ziadne usadeniny, znamena to, ze tam mam syntetiku?
4. Tecie mi olej niekde zospodu nekukal som este presne, nemam jamu, zda sa mi ze okolo takych srobikov styroch okolo maleho kruhu zospodu motora, skor v jeho zadnej casti, nevidim tam tak ani neviem odkial je prevodovka, nekukal som presne kde to je. Tecie to dost vyrazne mam z toho uz zadrbanu vanu a spodok. Pripadne ako najlahsie zistim kde to presakuva?(mozno je to tesnenie pod vanou abo co) Ak sa stym niekto stretol, mozno to bude hned vediet... Podla toho co to je, vymenim aj naplne, preto sa pytam na to co tam naliat...
Dikes moc.
mabulko_123 napísal:No dnes som to mal nad jamou. Prevodovka to naisto nebude. Netecie to ani okolo vypustneho srobu ani tych styroch srobiek zoskupenych vedla seba do kruhu, oni su len najnizsi bod,tak to steka nimi. Tecie to odniekadial zvyssia, zda sa mi ze aj z vyssia ako je tesnenie olejovej vane. Ked sa pozriem na motor zhora cez kapotu, vsetko sa javi ciste a ok. trochu spiny je povedla nasavacieho potrubia, ale myslim ze tam to nemoze tiect... Tecie to dost vyrazne, nema niekto tip co by to mohlo byt, viem, ze som to nespecifikoval, ale mozno su na nieco nachylne tie motory, na dake tesnenie.
Vdaka.