... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
ViktorDDD napísal:takže keď chcem nové rozvody tak potrebujem len tie 2reťaze vymeniť keď napinak nie je zlomeny alebo niečo?
gomez89 napísal:a preco potom startuje motor tazko? mam tym na mysli to,ze pomaly toci starter,akoby bola slaba baterka.no nemoze byt,pretoze som daval do auta novu v marci a strater ma asi 1 rok,tiez som ho menil,siel tam uplne novy.BOSCH. proste nestartuje svizne.ked som pocul,ako startuje kamosova 325-ka TDS,akoby isla "vzlietnut",proste tak prudko a rychlo.a moj motor len pomaly toci,a toci a asi po 6-ich sekundach skoci a dym neskutocny.taky do siva skor.a este nieco mi stahuje mam pocit prud z auta.neviem co to moze byt.
Cize Luky staci menit dajme tomu len retaze? sponer vychazda cca na nejakych 50-60€ od Febi.Som pozeral u nas.2X retaze este k tomu a lizatka-klzaky. Potom komplet tesnia,lebo prsia musia ist dole,tesnenie pod hlavu,sroby nove do hlavy-stare tam nedam spat,bolo by dobre uz vymenit aj sacie tesnenia dajme tomu od Elringu,alebo Ajusa.ty by si to vedel nastelovat to cerpadlo? popr.vymenit rozvody?Ked ja neviem ako sa to vsetko rozobera do kelu,ako idu dole prsia,ako dam dole retaze,btw.ozub.kolieska sa nemenia?
luky2208 napísal:JJ čerpadlo ti naštelujem. Ozubene kolieska zostavaju staré. Duromirovi tu z klubu som bol asi 4x pomôsť ked opravoval motor. Ak mam čas a zaplatíš naftu + niečo na kavu tak nevydím problem do PO je to za pol hodinku. A hlavne nech maš neaku garaž že to nerobyme pred tescom
![]()
PS:na jar som bol v jednej dedinke pri zvolene a robili sme to v noci pod neonkou vonku a podarilo saA už to bol tiež beznadejny pripad
gomez89 napísal:
Oka,garaz neni problem su dokonca aj dve.jedna s jamou,a v druhej je aj zdvihak(vacsia garaz)Teda vravis,ze by si skocil do PO kuknut nato.Cize nemam riesit prv nic,skusis prv nastelovat cerpadlo? a ak to nepomoze,potom uz asi bude treba robit ine veci..Na cene sa samozrejme dohodneme
luky2208 napísal:jj ale 22.7-1.8 som v chorvacku tak až po tomto datume.
gomez89 napísal:takze chalani... urcite su v pi.. kruzky! nastartoval som motor,otvoril som zatku ventilov a neze len tlak odtial neskutocny,ze som nevedel ho ani natocit spat,ale olej odtial tak tlacil von,ze som nechapal..pri nastartovany citit aj z vyfuku naftu,a dym je taky do sivo-cierna.proste urcite spaluje aj olej.
kamos mi spominal minule,je mechanik,ze ak sa otvori zatka kde sa nalieva olej,motor nesmie "dychat" ziadne tlaky nesmu ist z hlavy,a z mojho ide olej a tlak jak zo sopkycize ma caka podla vsetkeho vymena kruzkov.tesim sa z toho
luky2208 napísal:No tak to budu kružky v haji a možno aj prasknutý piest. Neklepka to tak trochu ten motor?
gomez89 napísal:
toho presne som sa obaval najviac.. klepka a dost.. aj tie rozvody vydavaju cudesne zvuky.proste ten motor uz je K.O. aj som mu uz dost nalozil odkedy ho mam,teda sa mu ani necudujem.. dnes pre zmenu som ho nevedel natocit... starujem,startujem a zrazu len starter cvak,cvak,cvak a konec.. netocii... ja uz si neviem rady... asi ho odstavim,prikrijem.. a sa vyjebem nanho.. musim zriesit nejaku druhu karu... toto uz to ma pomaly ale isto za sebou.