... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

bmwtt.sk

ferdy91
Autor témy
Auto: 318is m42,e61 530i
Kraj: Banskobystrický

e36 318is praskanie

Streda, 26. Februára 2014, 19:16

Zdravim klubaci mam taky mensi problem ohladne 318is neviem presne kod motora ale ten starsi typ nuz to je jedno.Studeny motor nastartujem hned po 2 sekundach zacne nieco praskat pri viku motora predpokladam hydrozdvihatka ale to je taky zvuk ako keby vo vodnej pumpe boli skalky ale pocut to priamo pri viku.Pridam trosku na 1200ot praskanie prestane ale citit ze auto nema este uplne pozadovany vykon mozno tak 80% ak sa dostane za modre pole auto vobec nepraska a ma tah.Olej som menil pred cca 2000km isiel tam valvoline 10w-40.Kamarat mi este vravel ze mozem mat slabsie olejove cerpadlo a preto trva kym sa natlaci olej do zdvihatok neviem fakt neviem ale nastartujem auto mozno to robi 5 min ked ho necham na volnobehu ak normalne na nom idem tak po 2 min uz nic je to normalne? ci sa pripravit na zdvihatka vymenu? motor ma cez 210 xxx km este dodatok robi to vacsinou len ked je zima ak je teplejsie obdobie nic z toho sa nedeje.Napinak som kontroloval a pekne sa vysuval aj olej vytlacil cize by mal byt dobry logickou uvahou mi vychadza nejaky blby olej kedze sa potrebuje natlacit a ptom je ok alebo cerpadlo ale ako zmeram ci je cerpadlo zle? za odpovede dakujem O:)

Užívateľov profilový obrázok
patrik159
Auto: bmw e36 316i
Kraj: Košický

Re: e36 318is praskanie

Streda, 26. Februára 2014, 21:34

mozes mat aj zasrate sitko na olejovom cerpadle.A preto hustejsi olej slabsie taha.Ale moze byt aj to cerpadlo.Abo niektory hedroventil prepusta olej moze tam toho byt j viac.Alebo skus dat dole veko ventilov a pozri ci nemas pridretu vacku

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných