... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
bloodyxxl
Autor témy
Auto: 523iA+LPG
Kraj: Prešovský

e36 318i, zle startuje benzin v hadicke podtlaku

Streda, 22. Júna 2011, 20:34

ahoj chlapci mam problem...318i e36 motor M40 83kW..
auto mi startuje na druhe tocenie klucom mam z toho pocit ako keby mi netahalo dostatok benzinu alebo ako keby ,,spadoval,, a potom musel natiahnut...ked auto nastartujem a vypnem ho, tak dalsie startovanie ide hned na 1 pokus bez problemu. Ale ked 5 min. postoji tak zase startujem na 2x...dnes som sa pustil do rozoberania a hladal som potencionalny problem...

Rozobral som sanie komplet a uz od vahy vzduchu isiel silny zapach benzinu - cistil som klapku aj vahu vzduchu.. mam tam nove sviecky, novy benz. aj vzduch. filter kable mi nikde neprebijaju, palec rozdelovaca meneny, cerpadlo benzinu menene a funguje paradne, vaha vzduchu menena a fungujuca, lambda menena...
autom trasie, pri vyzsich otackach ide paradne, otacky mi nekolisu..

co som si neskor vsimol je ze z benzinovej listy vstrekov ako je na obrazku co vedie ta hadicka asi na podtlak vzduchu (podla mna), ku skrtiacej klapke som mal hadicku plnu benzinu, je to normalne? alebo mam problem v liste niekde?..
ked sa mi nedari startovat tak citim benzin ale len vo vnutri z kurenia ide zapach. Ked otvorim kapotu tak tam neje nic citit...benzin nekvapka nikde..teda nevidno mlacky ani mokre miesta...

zhrnutie: je normalne ze v tej hadicke mam plno benzinu?
kde by som mal hladat dalsi problem so startovanim?
preletel som polku fora ale vela som sa nedozvedel...vie niekto kde moze byt chyba?
dakujem vam pekne za odpovede...
Prílohy
22062011.jpg
fotoo
motor.jpg
foto
318i e36 + LPG - EX
523iA e39 + LPG

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Re: e36 318i, zle startuje benzin v hadicke podtlaku

Streda, 22. Júna 2011, 20:39

v tej hadicke nemoze byt benzin :!: lebo ti ide cez sanie potom ... mas zly regulator tlaku paliva, to je ta vec do ktorej ide ta hadicka take to okruhle pri tryskach...dokonca ked z neho potiahnes ustami nemoze ti ist benzin :))
E36 compact 316i           (||||)(||||)

Kraken
Auto: E36 E30 E30

Utorok, 28. Júna 2011, 13:00

regulátor tlaku paliva vymenený ale problém so štartovaním a s chodom motora na bendzín trvá ďalej, neviem jak je to s bendzínom v tej hadičke

vyzerá to tak že motor nesaje falošný vzduch pretože keď dám dole viečko oleja tak sa zmení chod motora

bloodyxxl
Autor témy

Utorok, 28. Júna 2011, 17:33

Kraken napísal:
regulátor tlaku paliva vymenený ale problém so štartovaním a s chodom motora na bendzín trvá ďalej, neviem jak je to s bendzínom v tej hadičke

vyzerá to tak že motor nesaje falošný vzduch pretože keď dám dole viečko oleja tak sa zmení chod motora

skusim pozriet tu hadicku cio je v nej benzin ale az ked doprsi ;)
startovanie sa o 70% zlepsilo...zatial...testoval som to len 3x...
318i e36 + LPG - EX
523iA e39 + LPG

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Utorok, 28. Júna 2011, 17:51

ako som pisal benzin v hadicke nemoze byt lebo ak tam je, tak benzin ide do sania kade saje vzduch a takto ide vzduch spolu s benzinom kade ma ist len cisty vzduch a robi zlu zmes :roll: treba skusit odpojit tu hadicku od sania a potiahnut ustami a regulator nemoze prepustit benzin ak sa nam benzin do ust dostane tak vyplujeme a neprehltame a vieme ze je regulator zly :mrgreen: :mrgreen:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

bloodyxxl
Autor témy

Utorok, 28. Júna 2011, 20:26

johnyfly1 napísal:
ako som pisal benzin v hadicke nemoze byt lebo ak tam je, tak benzin ide do sania kade saje vzduch a takto ide vzduch spolu s benzinom kade ma ist len cisty vzduch a robi zlu zmes :roll: treba skusit odpojit tu hadicku od sania a potiahnut ustami a regulator nemoze prepustit benzin ak sa nam benzin do ust dostane tak vyplujeme a neprehltame a vieme ze je regulator zly :mrgreen: :mrgreen:

:thumbup:
dakujem za podrobny popis prace aj s bezpecnostnym ponaucenim ;) :D
novy regulator po benzine NEchuti ;)
318i e36 + LPG - EX
523iA e39 + LPG

bloodyxxl
Autor témy

Utorok, 28. Júna 2011, 20:30

ale teraz sa mi natiska nova otazka..preco mi tak trasie motorom? ked rychlo akcelerujem ide normalne nedusi ho...co som menil som pisal uz hore..ked odpojim vahu vzduchu tak ho pridusi ako ma...ked KRAKEN daval dole vicko odkial sa leje olej auto zmenilo otacky ako ma...ale pocas jazdy hlavne pri nizsich otackach s motorom trasieeee....
318i e36 + LPG - EX
523iA e39 + LPG

dethXtreme
Auto: e36 323i
Kraj: Banskobystrický

Streda, 29. Júna 2011, 22:25

no ono ta M40 zvykne poklepkavat a triast.tak pokial to nie je dake vyrazne, tak by som to neriesil :smile:
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

herri13
Auto: BMW E39 528i sedan
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 30. Júna 2011, 14:20

bloodyxxl napísal:
ale teraz sa mi natiska nova otazka..preco mi tak trasie motorom? ked rychlo akcelerujem ide normalne nedusi ho...co som menil som pisal uz hore..ked odpojim vahu vzduchu tak ho pridusi ako ma...ked KRAKEN daval dole vicko odkial sa leje olej auto zmenilo otacky ako ma...ale pocas jazdy hlavne pri nizsich otackach s motorom trasieeee....

No aj ja mam M40 318i a toto podobne som mal aj ja, motor mi dusilo pri rozbehu a sem tam kolisali otacky na volnobech.
Kamarat mi poradil, ze to je ventil regulacie volnobehu.
Na foto c. 8
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... ow_sensor/

http://www.bmwpartsweb.com/BMW-Parts/Id ... 94285.aspx

Treba ho vybrat, riadne z vnutra vycistit a malo by to pomoct, ale budes to cistit kazde dva tyzdne, az ta to prejde a kupis novy. Stoji sice 180,- na pulte, ale viem ti ho lacnejsie.
Vymenil som ho a mam pokoj.
E39 528i Cosmoschwarz metalic - ex
E36 325i Brokatrot Metallic - ex
E36 318i Diamantschwarz Metallic - ex

bloodyxxl
Autor témy

Štvrtok, 30. Júna 2011, 19:11

dik za radu , presne viem o com hovoris ;)
cistim to kazdu chvilku a nic sa nemeni + som to skusal menit z ineho auta a tiez bez zmeny..
musim hladat dalej
Este raz DAKUJEM :)
318i e36 + LPG - EX
523iA e39 + LPG

Kraken
Auto: E36 E30 E30

Štvrtok, 30. Júna 2011, 20:02

viem ako ma ist normalna M40 ale toto neide tak ako by malo, ventil volnobehu bol meneny a bez zmeny, asi si niekedy urobim vylet s kufrom plnym naradia a mrkneme vsude mozne

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných