... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Eduard Mraz
Autor témy
Auto: E 36 318i
Kraj: Bratislavský

E36 318i m43 nestartuje prosim pomoc

Sobota, 15. Septembra 2012, 12:03

Zdravim chalani včera mi skapalo auto a už nejde natočit.Ešte som sa vtom nerýpal nebol čas ale chystam sa nato pozret len neviem kde začat. Benzin mam 3/4 nadrže. Proste som išiel po dedine a zrazu prestal reagovat na plyn vypol sa a už nič.Toči toči a nič. Chem sa spytat lebo som si všimol pri štartovani vobec nehybe otačkomer či to ma to neviem alebo ma skakat ci sa opierat o toto.Chcem pozret ci dava iskru a dalej palivo ci dava.Pondelok asi diagnostika nič ine neodtava.Dakujem za akykolvek nazor. ](*,)

Eduard Mraz
Autor témy

Re: E36 318i m43 nestartuje prosim pomoc

Sobota, 15. Septembra 2012, 16:12

No tak som zistil že iskru dava takže nedava benzin.Kamarat poradil pozret relatko tak skušam multimetrom a nic ani 30 ani 87 pin.Skušam aj poistku ta je dobra ale ani na nej neni prud.Pripojil som plus na rele pin 87 alebo na tu poistku čislo 18 že kraftstoffpump a už som mal prud aj vzadu na konektore do čerpadla :thumbup: .Lenže čerpadlo nejde aj tak ](*,) .Odpojil som hadičku z čerpadla a ono nič odtial nešlo(prava strana).Tak dalej už neviem čo stým.
Takže po 1-Prečo nie je prud na tej poistke,rele,konektor do čerpadla
po 2 prečo ked som ho tam priviedol tak aj tak stále nič?
Mohlo idist čerpadlo aj dačo dalšie ked tam neni prud? :-k

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Sobota, 15. Septembra 2012, 22:36

takze cerpadlo sa zopina cez rele palivoveho cerpadla ale pred tym rele je dalsie rele co je vlastne rele DME teda riadiacej jednotky motora a pred tym uz nic neni iba ine poistky a baterka...takze ak nemas stavu na cerpadle skontroluj poistky a rele popripade kabelaz a ak mas stavu tak skontroluj funkciu palivoveho cerpadla v krajnom pripade palivovy filter :roll:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

Eduard Mraz
Autor témy

Nedeľa, 16. Septembra 2012, 20:26

Zdravim nie som elektrikar ale ma suvis rele dme s okruhom pre palivove čerpadlo?Lebo na rele dme je stava 30 pin vstup do rele to je to uprostred a na rele čerpadla už nie je.Aj poistka č 18 je bez stavy čo je palivová pumpa.Neni tam ešte volačo či to ovlada daka riadiaca jednotka či alebo daka chujovina ako imobilizer?Ako zistim či tuto poruchovu chujovinu mam alebo nie?K teme ked som na to rele čerpadla to je to tretie smerom dopredu priniesol prud na pin 87 tak som už mal prud vzadu na čerpadle tak ajtak to nešlo aj po odpojeni hadičky z čerpadla nič.Tak mi to je zahada lebo aj som skusil na priamo zo starej baterky napojit čerpadlo a tiež nič.Baterka ma 12,3 volta či to je malo alebo kýho boha už nevim.

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 16. Septembra 2012, 20:27

no ked si napojil cerpadlo priamo na 12v aj tak netlacilo?
E36 compact 316i           (||||)(||||)

Eduard Mraz
Autor témy

Pondelok, 17. Septembra 2012, 10:49

Cawes no nešlo ani napriamo.Len ma serie prečo neni prud ani na tom konektore do čerpadla,či som to dobre meral.Jak to vlastne funguje ked zapneš kluč tak na ma byt prud aspon niekolko sekund pokial natiahne čerpadlo benzin potom ho rele odstavi či aj riadiaca jednotka s tym dačo robí?Auto ma 270 000km este ma nikde nenehalo tak už bolo načase asi aby to už prdnulo :roll: . Zajtra to hodim do servisu tuna jednemu chlapikovi tak uvidím že čo ... .Kolko zvikne to čerpadlo vydržať približne.

Dessirer

Utorok, 18. Septembra 2012, 12:48

okolo 270 000 :lol: ak netlaci napriamo cerpadlo tak asi uz bude vadne :-k

Eduard Mraz
Autor témy

Streda, 19. Septembra 2012, 09:16

Hm to viem taktiež vydedukovať že asi čerpadlo je vadné taktiež :-k ale riešim ten druhy bod to že prečo som nenameral prud na tom okruhu čo ide do čerpadla konektor.Vie mi dakdo poradit metodu merania sak odmerat + a - vie každy cukrar. Dik za nazory.

bloodyxxl
Auto: 523iA+LPG
Kraj: Prešovský

Streda, 19. Septembra 2012, 10:51

neviem ci to daco spravi ale skus odpojit cerpadlo a na ten konektor daj merak...potom zacni startovat a sleduj ci tam daco nameras...mne sa zda ze cerpadlo pri prepnutom kluci nie vzdy taha benzin a aj tak po chvilke prestane..ale ked zacnes startovat mal by prud roztacat aj cerpadlo benzinu..za pokus to stoji aby si nerozoberal polku auta koli takej somarine...a este ma napadlo skus si otvorit veko nadrze ci ti tam nevznika podtlak z blbeho chodu ventila odvetrania nadrze ...daj vediet, drzim palce ;)
318i e36 + LPG - EX
523iA e39 + LPG

Eduard Mraz
Autor témy

Štvrtok, 20. Septembra 2012, 19:32

No čawte chaloši tak auto už fičí bolo to to čerpadlo.Bloodyxxl mal si kua pravdu fakt to zopína až pri štartovaní a to som tak nemeral :oops: prečo ma to nenapadlo? Nevím. No tak to bolo v servise den a pol a už to ide. Nove čerpadlo 180 e komplet.Samotne čerpadlo stoji kolo 150 e bez plaváka trošku blbi nepomer.Inak blbi tyžden najprv auto prdlo,včera zistim že nemam vodičak nikde som nenašiel ](*,) a to v nedelu odchadzam preč.Robim na kamijóne takže mesiac bude veselo v kabine #-o .Tak vás už nebudem zdržovať zbitočnym textom tak vam dakujem za moralnu podporu a nek tie naše tátoše (zabehnuté) poslúchajú šak už sa blíži zima [-o< .S pozdravom.Edy.

bloodyxxl
Auto: 523iA+LPG
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 20. Septembra 2012, 19:57

Eduard Mraz napísal:
No čawte chaloši tak auto už fičí bolo to to čerpadlo.Bloodyxxl mal si kua pravdu fakt to zopína až pri štartovaní a to som tak nemeral :oops: prečo ma to nenapadlo? Nevím. No tak to bolo v servise den a pol a už to ide. Nove čerpadlo 180 e komplet.Samotne čerpadlo stoji kolo 150 e bez plaváka trošku blbi nepomer.Inak blbi tyžden najprv auto prdlo,včera zistim že nemam vodičak nikde som nenašiel ](*,) a to v nedelu odchadzam preč.Robim na kamijóne takže mesiac bude veselo v kabine #-o .Tak vás už nebudem zdržovať zbitočnym textom tak vam dakujem za moralnu podporu a nek tie naše tátoše (zabehnuté) poslúchajú šak už sa blíži zima [-o< .S pozdravom.Edy.

Som rád ze som pomohol ;) ps1: nech ti to jazdí, ps2: ja som hľadal doklady od auta a po úplnom zúfalstve som ich nakoniec našiel spadnute pod predným sklom, zakliesnene medzi sklom a pristrojovku ;) nikdy tam nic nedávam , no asi som to raz skúsil :D pozri tam ;) :D CAF
318i e36 + LPG - EX
523iA e39 + LPG

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných