VERDIKT tohto problému:Ako som plánoval, vybral som z nádrže podávacie čerpadlo. Spodné sitko bolo strašne zanesené nejakou čiernou ako-keby sadzou a čo je uplna haluz- boli tam aj zrnka piesku
Najprv som za pomoci starej zubnej kefky a technického liehu mechanicky vyčistil čerpadlo a celé jeho okolie- snímač paliva a celú tu plastovú konzolu na ktorej to je uchytené. Potom som čerpadlo ponoril do vedra s liehom a pripojil ku akumulátoru. Pozor- odporúčam pripevniť na vrchný vývod nejakú hadičku a čistiace médium znova odvádzať späť do vedra. Totiž bude so striekať pekne silno.
Chtiac-nechtiac som samozrejme prepoloval čerpadlo a vtedy sa čerpadielko začalo točiť opačne a vyšlo z neho kopec sračiek. Ale dajte pozor aby ste mali zas prívod čistiace média zvrchu- cez tu hadičku napríklad. Podľa mňa mu toto opačne točenie pomohlo, nakoľko fakt sa potom lieh okamžite zašpinil.
Niekoľko poznánok k samotnému postupu demontáže čerpadla-
-na BMW sa používajú také strašne sprosté eska spojky- jednorazove. Tak ak to bude niekedy niekto robiť, najprv si obhliadnite priemer hadičiek, ktoré sú privedené k čerpadlu pod sedačkou a zabezpečte si kovové eska-pasky potrebného priemeru.
- určite si dôkladne vyčistíte okolie otvoru v nádrži cez ktoré budete vyťahovať samotné čerpadlo. Obzvlášť pozor na piesok- ja som to povysával a opláchol vodou a až potom otvoril.
- keď povolíte tu veľkú okrúhlu sponu na nádrži (ja som to spravil kladivkom) musíte uvoľnenú konštrukciu opatrne po-vytiahnuť hore a potom mierne sklopiť aby ste dokázali zmestiť plavák cez ten úzky otvor.
Po tomto zásahu som už spravil 500 km a všetko OK. Schválne nechávam malo nafty v nádrži a dva krát som išiel do Topoľčan cez Hlohovec - kopcovitý terén a všetko fungovalo bezchybne. Additivum som tam nedával- ste ma presvedčili s tými vystrahami plus kamošovi na Honde pred týždňom nejaký Texako additivum zničil prívodovú hadičku paliva- normálne sa rozleptala...
Číže túto tému môžete asi uzavrieť.
BMW nie je o uspore PHM, BMW je o pocitu z jazdy....