... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: E36/318 tds- Ako keby došla nafta

Utorok, 26. Apríla 2011, 21:31

Cena je vysoka,určite sa da ist dole.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

antoxa
Autor témy
Auto: BMW 318 tds Touring

Utorok, 26. Apríla 2011, 21:33

patoe46 napísal:
a uz to tu pisem asi 100krat ze tankujte naftu alebo benzin doplna vzdy ked uz mate rucicku na stvrtke...lebo sa to cerpadlo dojebava tymto...a zbytocne jebe do motora spinu z nadrze

Tento nazor sa mi nepozdava-znie to ako keby nechodte na aute hore kopcom, je vtedy namahany motor. Podla mna to ma ficat a startovat aj ked v nadrzi je len par deci nafty a skodit mu to priamociaro nemoze. Jedine keby to bolo ponorne cerpadlo, ktore sa pritomnostou nafty alebo benzinu chladi pri svojej prevadzke. Ale ako som kukal na obrazkoch, v tomto type aut je namontovany iny typ cerpadla.
BMW nie je o uspore PHM, BMW je o pocitu z jazdy....

TT-SIMIK
Auto: BMW

Utorok, 26. Apríla 2011, 21:37

On to skorej berie zo svojho pohladu, má 100kw a ten nemá rad prazdnu nadrž,že pato, jazdenie na rezervu,bordel tam može byt,ale tvoje auto to skorej prekusne ako jeho alebo moje.......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

antoxa
Autor témy

Utorok, 26. Apríla 2011, 21:41

Jasne, jasne. Ja chápem. Určite blikot rezervy nie je príjemný nikomu 8)
Ja len aplikujem sedliacky rozum.
Pocuj, TT-SIMIK, a cez koho v TT riesis ND?
Dik

patoe46
Kraj: Košický

Streda, 27. Apríla 2011, 12:32

presne tak ako hovori SIMIK....ked jebnem so stvrtky do plnej tak normalne citim ze inak sa sprava auto....a to mam nove cerpadlo....ked uz ma niekto BMW tak tam asi nebude tankovat za 10e a stale mu svieti rezerva....mne to je jedno ja som to len napisal ako by ste to mali robit....ja mam u pici ze sa skor dojebe cerpadlo niekomu alebo ze nasava spinu do motora

gomez89
Auto: E39 530dA
Kraj: Prešovský

Sobota, 30. Apríla 2011, 14:22

to aditivum niekedy narobi problemi takze to by som neodporucal[/quote]

yo,moze narobit,ma pravdu.. mne napr.tecie vstrek riadiaci,a v zime mi zamzrzla nafta,vycistil som cerpadlo v nadrzi,nalial tam novu naftu aj s aditivom,staru vysal von... atd... a stala sa taka vec,ze ten vstrek uz porazilo na cisto... teraz uz nelen slzy,ale leje sa z neho nafta doslova.. ako bolo spomenute,neni dobre to aditivum tam davat vzdy,aj ked jeho hlavnou ulohou je podla mna len zvysit oktanove cislo 8) no moze to mat po urc.case nejake zle vplyvy aj na tesnenia..... bla blaa
e36-m52b25-limo-M packet-technoviolet metallic
e39-fL-530d-limo-antrazitmetallic
rr-l322-3.0d-m57-javablackmetalic
e66-750Li-n62n-monacoblaumetallic

antoxa
Autor témy

Pondelok, 9. Mája 2011, 21:17

VERDIKT tohto problému:
Ako som plánoval, vybral som z nádrže podávacie čerpadlo. Spodné sitko bolo strašne zanesené nejakou čiernou ako-keby sadzou a čo je uplna haluz- boli tam aj zrnka piesku :shock:
Najprv som za pomoci starej zubnej kefky a technického liehu mechanicky vyčistil čerpadlo a celé jeho okolie- snímač paliva a celú tu plastovú konzolu na ktorej to je uchytené. Potom som čerpadlo ponoril do vedra s liehom a pripojil ku akumulátoru. Pozor- odporúčam pripevniť na vrchný vývod nejakú hadičku a čistiace médium znova odvádzať späť do vedra. Totiž bude so striekať pekne silno.
Chtiac-nechtiac som samozrejme prepoloval čerpadlo a vtedy sa čerpadielko začalo točiť opačne a vyšlo z neho kopec sračiek. Ale dajte pozor aby ste mali zas prívod čistiace média zvrchu- cez tu hadičku napríklad. Podľa mňa mu toto opačne točenie pomohlo, nakoľko fakt sa potom lieh okamžite zašpinil.
Niekoľko poznánok k samotnému postupu demontáže čerpadla-
-na BMW sa používajú také strašne sprosté eska spojky- jednorazove. Tak ak to bude niekedy niekto robiť, najprv si obhliadnite priemer hadičiek, ktoré sú privedené k čerpadlu pod sedačkou a zabezpečte si kovové eska-pasky potrebného priemeru.
- určite si dôkladne vyčistíte okolie otvoru v nádrži cez ktoré budete vyťahovať samotné čerpadlo. Obzvlášť pozor na piesok- ja som to povysával a opláchol vodou a až potom otvoril.
- keď povolíte tu veľkú okrúhlu sponu na nádrži (ja som to spravil kladivkom) musíte uvoľnenú konštrukciu opatrne po-vytiahnuť hore a potom mierne sklopiť aby ste dokázali zmestiť plavák cez ten úzky otvor.

Po tomto zásahu som už spravil 500 km a všetko OK. Schválne nechávam malo nafty v nádrži a dva krát som išiel do Topoľčan cez Hlohovec - kopcovitý terén a všetko fungovalo bezchybne. Additivum som tam nedával- ste ma presvedčili s tými vystrahami plus kamošovi na Honde pred týždňom nejaký Texako additivum zničil prívodovú hadičku paliva- normálne sa rozleptala...

Číže túto tému môžete asi uzavrieť.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných