... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Mayllo
Autor témy
Auto: BMW e46 318i
Kraj: Nitriansky

E36/316i - Stracanie vod v chladici

Piatok, 26. Júna 2009, 17:25

Caute,mam nasledovny problem.Pred nejakym casom som zistil ze mi mizne voda z chladicu.Do teraz mi to nerobilo,zacalo to od kedy som menil jedno tesnenie na motory,kvoli ktoremu som musel vypustit aj vodu z chladica,najskor som si myslel ze je zle odvzdusnene tak som ho podstivo odvzdusnil druhy krat-nepomohlo.Nemrznucu zmes som pouzil dinacol AL mam to naplnene presne po risku na chladici za studena,lebo za tepla je zmesy samozrejme viac.Len po nabehani 50km chyba od risky asi 0.5cm.Kontrolujem to vzdy ked je motor uplne studeny a vzdy na rovnakom mieste.Auto za tepla vobec nekadi na bielo,takze hlava prasknuta neni,ani voda neni v oleji tak ani tesnenie pod hlavou nebude zle,tiez som skontroloval vsetky spoje a hadice ktore som nasil a nikde nic.Vsetko je suche,aj chladic je o.k.aj vykurovacie teleso v interieri.Tak neviem,uvidim ci to bude miznut aj nadalej,alebo je normalne aby sa trochu vyparovalo?Tak vas prosim kto s tym ma nejaku skusenos nech mi napise.
Naposledy upravil/-a MT-SPEEDY v Sobota, 27. Júna 2009, 10:27, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: pri pisani nazvu si vypni CAPS LOCK !!!

Užívateľov profilový obrázok
johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Re: E36 STRACANIE VODY V CHLADICI

Piatok, 26. Júna 2009, 18:26

ake tesnenie si menil?
E36 compact 316i           (||||)(||||)

Mayllo
Autor témy

Re: E36 STRACANIE VODY V CHLADICI

Piatok, 26. Júna 2009, 22:23

Menil som gumenne tesnenie medzi vrchnim a spodnym krytom rozvodovej skrine,lebo mi tadial trochu slzil olej,to tesnenie je z dvoch casi,prednej a zadnej,ale to je dobre na mieste lebo to vidis jak tam sedi(inak bola to strasna rpbota) tiez som musel vimenit tesnenie medzi prednou a zadnou castou rozvodovej skrini a medzi zadnou casto rozvodovej skrini a blokom motoru,ale to musi byt dobre lebo keby nie tak voda by isla len do oleja inu cestu tam nema a motor je z vonku uplne suchucky,ani kvaka

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Re: E36/316i - Stracanie vod v chladici

Sobota, 27. Júna 2009, 11:06

poviem ti takto, mne mizla tiez voda. vsetko som mal suche, nic nedymilo, voda v oleji nebola. nemohol som za to slaka prist na to, kam to mizne. az ras som prisiel na jamu, ked som siel menit ramena, a zrazu klap, klap... presne na hlavu. klapkalo z hadice od chladica. cize, klapkalo to niekam dola na kasnu, cize pod autm som nikdy nemal flacik, a jednie miesto kde to bolo vlhke bola hrana hadice odspodu, kam som prst nevopchas

Mayllo
Autor témy

Nedeľa, 28. Júna 2009, 14:11

Zajta s tym chcem behnut do servisu,nech mi skontroluju tesnost chladiaceho systemu,to pojdem prvy krat v zivote do servisu,zatial som si vsetko spravil sam [-( ,ale na toto nemam potrebne vybavenie,tak uvidim ako to dopadne :-k

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 28. Júna 2009, 14:37

Mayllo napísal:
Zajta s tym chcem behnut do servisu,nech mi skontroluju tesnost chladiaceho systemu,to pojdem prvy krat v zivote do servisu,zatial som si vsetko spravil sam [-( ,ale na toto nemam potrebne vybavenie,tak uvidim ako to dopadne :-k

potom daj vediet ako to dopadlo.. bratovi tiez mizne voda a v servise mu na nic neprisli. #-o
E36 compact 316i           (||||)(||||)

Mayllo
Autor témy

Utorok, 30. Júna 2009, 18:01

Dnes som bol v tom servise,bol som original v servise bmw.Tam to natlakovali a zistili ze je vsetko v poriadku,ze to je uplne normalne ze ked kontrolujem stav vody v chladici tak raz je napr.0,5cm pod risku potom inokedy 1cm alebo opacne.Uz ked som mal ist do servisu,tak som uz vedel aj ja ze pravdepodobne bude vsetko ok lebo prave v to rano som mal hladinu takmer po risku max a ked postlacate tie hrube hadice co idu do chladica a z chladica tak cez tu malu dierku na chladici ktora sa nachadza asi cemtimeter pod vieckom chladica tak sa vam vzdy vrati vsetka voda a mate tam tolko jak ked ste dolievali.Aspn teraz vim ze to mam v poriadku,za tych 10euro mi to stalo a mechanik mi dal par rad.Pri odzvzdusnovani sa nemoze ten plastovy odvzdusnovak tak silno zatahovat,lebo sa moze odje...A posledna rada ktoru mi dal citujem:"s tym treba viac jazdit,ako sa hrat"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní