... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
BMino napísal:ja ta chapem, ale chapes ty, ze ti budu chybat veci ktore v 316i a ani v anglickej M3 nebudu a ty ich budes potrebovat na to aby to chodilo?
uz tu bolo vela ludi co chcelo prehadzovat riadenie len ono to nie je o len o tom na ktorej strane mas volant
Jannci napísal:co neobsahuje 316 a ani M3 anglicka
palubovka, kablovacka (kedze mas budiky a rozne riadiace cleny na opacnych stranach) rucna brzda (cize stredovy tunel) cize toto vsetko musis zohnat z M3 europskej verzie. Je tam kopu dalsich veci, len je 12 hodin v noci. Ked chces vedet presne, chod na http://www.bmwfans.info, otvor si v jednom okne anglicku M3ku, v druhom 316 a doradu porovnavaj. a za tyzden sem mozes hodit zoznam, co vsetko este potrebujes
BlackMW napísal:
no skus konkretne ze co ti bude chybat, co nemas v 316i ani v anglickej M3 nebude a budes potrebovat aby to chodilo..
alebo skusim formou hadanky: Ziadna E36 to nema. A potrebujes to aby E36 chodila. Co je to ?
tak to teda ziram, same novinky: 316i nema palubovku, nema stredovy tunel, ani rucnu brzdu nema..
a anglicka m3 ma ocividne privarene kable ked sa nedaju vymotat / otocit / posunut / predlzit..
tak este raz a pomaly. Su dve moznosti:
a) na lavostrannu kasnu nahodim vsetko z pravostranneho auta, okrem riadenia, volantovej tyci a par veci z interieru (rucna, palubovka, ovladacie prvky). Kabelaz pojde z anglickej, pricom sa otoci, pripadne upravi (predlzia sa kable ku niektorym konektorom)
b) na pravostrannu kasnu navarim prednu stenu z lavostrannej, pouzijem lavostranne riadenie a prvky interieru, upravim kabelaz
Ak to ma byt auto na blbnutie bez papierov co budes vozit na privese, tak preco nie..
ale inak moznost a) je poistny podvod a moznost b) neprihlasis na slovenske tabule ak bolo auto vyrobene ako pravostranne, uz sa to tu riesilo..
BlackMW napísal:
no skus konkretne ze co ti bude chybat, co nemas v 316i ani v anglickej M3 nebude a budes potrebovat aby to chodilo..
alebo skusim formou hadanky: Ziadna E36 to nema. A potrebujes to aby E36 chodila. Co je to ?
tak to teda ziram, same novinky: 316i nema palubovku, nema stredovy tunel, ani rucnu brzdu nema..
a anglicka m3 ma ocividne privarene kable ked sa nedaju vymotat / otocit / posunut / predlzit..
tak este raz a pomaly. Su dve moznosti:
a) na lavostrannu kasnu nahodim vsetko z pravostranneho auta, okrem riadenia, volantovej tyci a par veci z interieru (rucna, palubovka, ovladacie prvky). Kabelaz pojde z anglickej, pricom sa otoci, pripadne upravi (predlzia sa kable ku niektorym konektorom)
b) na pravostrannu kasnu navarim prednu stenu z lavostrannej, pouzijem lavostranne riadenie a prvky interieru, upravim kabelaz
Ak to ma byt auto na blbnutie bez papierov co budes vozit na privese, tak preco nie..
ale inak moznost a) je poistny podvod a moznost b) neprihlasis na slovenske tabule ak bolo auto vyrobene ako pravostranne, uz sa to tu riesilo..
pexo napísal:presne tak. suhlasim s Peppom. taketo prerabky sa ti absolutne neoplatia. lebo ak to chces mat na 100 percent a tip top tak za peniaze do toho vlozene mozes mat v dnesnej dobe nejaku 318 v dobrom stave. ja som mal tiez take zmyslanie ale uz ma to preslo ako psa auto. ja mam moju 318i a uplne mi staci. nevravim ze by som nechcel nieco silnejsie, ale casom bude aj to. a okrem toho BMW nieje len o vykone. takze moja rada je. nauc sa poriadne jazdit na tom co mas a potom ak budu love prejdi na silnejsie
BMino napísal:myslim ze keby to bolo take jednoduche ako pises, tych prekopanych aut by tu jazdilo dost
GtheRacer napísal:BlackMW, ty wyzeras ako clowek, ktori wie co howoria howori co vie(?)
...
GtheRacer napísal:takze vazne: svoje dovody nebudem siahodlho rozvadzat, ale ako ty osobne vidis
kompatibilitu nasledovnych: EU323ti´98 + RHD(UK) M3roadster´98(plne funkcny)?
riadenie, motor, prevodovka, napravy, brzdy, kardan, diff, bla-bla.... mne su tieto veci
(davno&hodne) jasne!
skor ma zaujima ci mas predstavu/skusenost co obsahuje ta elektrika + kabelaz, SW,
myslim ako narocnost + ev. (drobne) uskalia? a teda aj do akej miery by bolo treba
to EU auto povyzliekat & na co sa pripravit (howorme o serioznej robote, ziadne
garazove pokusy (biigSRRY2allSeriousGarageOwners!) )? (Z3M je darca, na stratach nezalezi)
Dakujem za serioznu odpoved!
BlackMW napísal:teoria je nutna ale nie postacujuca, skusenosti su nenahraditelne, co pisem je zalozene na skutocnych udalostiach
skusil by som to ozivit s povodnou elektrikou TIcka, lebo menit kabelaz je iebacka, cely intos musi von..
cize zapojit motorovu kabelaz na konektor kabelaze karoserie, prehodit EWS modul a krabicku pri cievke
a jedine co by trebalo dorobit je napojit kabel na snimanie teploty oleja na eMkovych budikoch..
motorova kabelaz a kabelaz karoserie su vcelku oddelene, spajaju sa v jednom hlavnom konektore kde je asi 20 kablov,
na nastartovanie ti stacia 2 z nich, ostatne su detaily ako spinanie palivoveho cerpadla,
snimanie hladiny vody v chladici, teploty motora, otacok, komunikacne linky diag., atd.
tie by mali sediet a keby aj nie tak sa par kablov poprehadzuje, elektriku ti viem spravit v garazi bez pokusov hh