... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
Gloocky napísal:cau,
plyn sa da - vola sa to individualna prestavba...daval som si to robit minuly rok v Hlohovci...stalo to 1200e a kludne by som do toho isiel znova - urcite odporucam.
Firma Ti da podklady, ktore vypises - ide o ziadost na prestavbu...vypises, ides na urad dopravy - tam Ti to dovolia ( za kolok:)) potom ides na prestavbu...spravia ju, o par dni Ti pride certifikat - ten donesies na urad dopravy, o chvilku Ti to schvalia ( za dalsi kolok:)) a ides na dopravne kde Ti to zapisu do TP - samozrejme za dalsi kolok:)
Vsetko je legalne...
Do tej prestavby odporucam ist kazdemu kto ma auto min. v stave ze zvladne dalsich 20-25tkm...to je doba navratnosti. Co sa tyka spotreby a vykonu - v zime mam cca 9 a v lete 8l...mam 80litrovu nadrz ( zmesti sa 64l plynu nakolko sa plni na 80%) a auto slape uplne dokonalo...je tam urcita strata vykonu - v pasme vyssich otacok ale pri beznej jazde si na to ani nespomenies...
Jedine na co pindam ze som si nedal plnenie cez redukciu pri tankovacom hrdle, ale klasicky je v spodnej casti zadneho naraznika - je tam blby pristup...
BlackMW napísal:
kolko ta to dokopy stalo zapisat ?
pri prestavbe si dokladal E-ckove certifikaty ku vsetkym komponentom ? a nechceli po tebe homologizaciu emisii ?
alebo bol dany system schvaleny pre tvoje auto ? alebo bolo tvoje auto v zozname individualne schvalenych podla EHK 115 ?
lebo toto mi povedal panko na urade dopravy, a ta prestavba bola jedina moznost ale cena za homologizaciu emisii
ktoru robia najblizsie v prahe je cez 500 E co som pocul, nemam overene.
inac plyn ma vyssie oktanove cislo, ak citis stratu vykonu vo vyssich otackach, mas to zle nadimenzovane (pravdepodobne reduktor) alebo zle nakalibrovane.
Gloocky napísal:par dni po montazi mi firma poslala daky certifikat ( neviem ci tam nebola ako skusobna ci co uvedena banska bystrica) a s nim som isiel zase na cestnu dopravu
na cestnej doprave mi za 50e kolok za dva dni vydali rozhodnutie o schvaleni prestavby LPG pre moje vozidlo